vodni kamen v grelniku vode
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Starševski čvek › vodni kamen v grelniku vode
kako ga odstraniti? (mišljen je električni grelnik vode, v katerem segrevamo vodo za čaj, za kuho…)
hvala
Kis je zelo učinkovit. Nalij ga noter, pa malo vode in pusti kakšno uro.
Not stresem vrečko citronke, pustim ali prevrem in gre popolnoma vse dol.
Kis mi ogabno smrdi in se ga ne poslužujem.
V Mullerju prodajajo fajn čistilo namenjeno ravno temu, od Blink. Je pa pakirano v vrečkah, po 2 skupaj, stane pa 50 centov. In res dobro očisti!
Tudi v lidlu obstajaja takšno čistilo v obliki tablet. V grelniku pogreješ malo vode, vržeš tableto za par minut, se raztopi in zraven tudi kamen.
Ne vem kako se imenuje, vem da je iste znamka kot vsa njihova čistila.
S kisom bo šlo sigurno dol – jaz ga večkrat zavrem, malo pomešam in je grelec kot nov. Alkoholni kis manj smrdi kot navadni.
Jaz imam s temi čistili kar malo slab občutek… Raje uporabljam naravno, užitno zadevo. Za citronko dam 15 centov za vrečko (tako velika kot od pecilnega praška).
Za take stvari pa res ne razumem, da eni raje uporabljate kemijo kot pa nekaj naravnega…
ALkoholni kis, vsaj 2/3, pa še mal vode, pol pa zavret
Po potrebi večkrat
kis
Tud jaz citronko – po nasvetu ene z Mon-a…odlično se obnese.
Citronska – samo nisem kupila tiste ta male, ampak sem v Muellerju dobila večje pakiranje – namenjeno ravno čiščenju teh aparatov.
Sem sicer enkrat kupila tisti prašek (iz “kemije”), ampak se potem nisem odločila, da ga dam v grelec. Mi nekako ne gre skupaj.
Alkoholni beli kis, jacenejši ki ga dobiš, jaz kupim kar sparovega. Naliješ, malo počakaš in izpereš, po potrebi nalo podrgneš z gobico. Samo je treba kar redno to počet.
ampak, meni pa po čiščenju vedno začne grelec ful ropotati, od začetka je tih, ko pa se nabere kamen in ga očistim prvič je pa ful glasen, no saj ko se spet nabira kamen je spet bolj tih…
imela sem dva in vednno isti šmorn
ropota da se kar pult trese
citronka je res super, spucano v minutki
za vodni kamen sta res dobra kis pa citronka. Sicer pri belih plastičnih vrčih znata ti dve zadevi porumeniti plastiko. me pa zanima še če kdo ve za kako zadevo ki očisti še stene npr plesni ki se začne pojavljati pri kakih težko dostopnih kotih.
Da grelnik za vodo…
cilit.
Na you tube se lahko clovek marsikaj pametnega nauči.
Forum je zaprt za komentiranje.