Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vodene koze-brazgotine

Vodene koze-brazgotine

Pozdravljeni,

hči je pred kratkim prebolela hudo obliko vodenih koz. Zdaj, ko so ji kraste po večini že odpadle, se vidi, da ji bo ostalo precej brazgotin po telesu, nekaj tudi po obrazu, čeprav se ni čohala, imela je zelo velike koze, tudi za kovanec. Ima kdo kak recept, kako omiliti te brazgotine, mogoče kakšne izkušnje s kakšno kremo proti brazgotinam? Ali naj se sprijaznim, da ji bodo pač ostale?

Prosim za nasvete.

ne zganjaj panike, brazgotine bodo v glavnem izginile, morda ostane kaj mičkenega.

madona,že vsaka druga govori da je njen otrok imel hudo obliko koz .Tvoj otrok ni imel hudo obliko koz,to so bile čisto normalne vodene koze.

Tudi brazgotine izginejo,ostanejo samo tiste globoke,pa še se te z leti počasi izginjajo

Madona, no , mogoče če bi jo videla, bi rekla da je bilo hudo, koza ena na drugi. Pa hvala za nasvete.

Vprašaj v Sanolaborju za Cosmerbo, mislim, da je rjava proti brazgotinam, ti bodo pa tam povedali točno, ker obstaja še rdeča, zelena, oranžna…
Vendar je najbolje, da kar pohitita, dokler so brazgotine še mlade. Vsaj na vidnih mestih je prav, da jih mažeta.
Upam, da sem kaj pomagala.

Ne vem kako je pri otrocih glede brazgotin. Ko je imel moj sin vodene koze, je na srečo na obrazu imel le par pikic, ki niso pustile sledi. Sem pa jaz fasala vodene koze od njega pri 25-ih in je bilo grozno. Največje in najbolj globoke kraste po obrazu. Čeprav sem za preventivo prvi dan takoj začela uporabljat sinovo kremo, dokler nisem obiskala zdravnika, so mi ostali grdi spomini. Namreč pod posušenimi krastami je bil gnoj in tam so ostale vidne jamice, ki jih imam že 10 let in ne bodo izginile. Nisem pa se nič praskala.

ja to so vodene koze,pa tudi v danki so,ustih.,… itn to pač ni nobena huda oblika vodenih koz.

Pa mi prosim razloži, kakšna je potem huda oblika koz? čeprav sem spraševala za nasvete o brazgotinah.

Lp

Vem, da je hudo, ker ena moja hči je bila tako posejana + usta + grlo + oči +ušesa … da je dehidrirala, ker ni mogla jesti in piti … pa kao ni imela hudo obliko. Pač število koz ne šteje. Druga je imela natančno 3 koze, pa vse na obrazu in vse tri so ostale globoke brazgotine – ker so bile tako velike in globoke, pa čeprav nič vnete in nič spraskane.

Hudo obliko je pa imela tretja, štrevilo koz nič posebnega, je pa trajala vročina polnih 7 dni med 40-41, padla ni, po parih dneh ji je udarilo na možgane (bruhanje, mrzlica, blodnje ipd), k sreči trajnih posledic ni bilo. Plus kakšni drugi zapleti spadajo med hujše okužbe, npr. sekundarni bakterijski zaplet, pljučnica, hudo vnetje srednjega ušesa …

nasveta glede brazgotin nimam. Običajne bodo izginile, ne bat, tiste ta res globoke in velike pa … poskusi s kremo za brazgotine, nam sicer pomagala ni, ker je bila brazgotina par mm v globino.

Naša najstnica je decembra prebolela koze. Nekaj jih je bilo precej globokih. Že takoj po končani bolezni sem ji nabavila rjavo Cosmerbo v Sanolaborju.

Brazgotine sicer niso izginile, so le pregloboke, je pa precej bolje videti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close