voda
Če premalo piješ
– je koža izsušena, pojavijo se drobne gubice, ki jih nobena od zunaj nanešena rema ne more dovolj dobro odpraviti
– pojavi se zaprtje, ki je ne samo zoprno, ampak tudi škodljivo
– pojavlja se utrujenost in omotica, sploh poleti
– ne ločiš več občutka žeje in občutka lakote in se pogosto dogaja, da kaj poješ, namesto da bi pila
To so dejstva, ki mi tako na hitro pridejo na misel. Torej, piti je treba, pa čeprav na silo, dokler se ne navadiš. Za začetek si lahko nastaviš uro, da ti vsako uro zazvoni in popiješ kozarec vode.
Verjetno boš čez čas manj lačna in čisto možno je, da tudi kaj shujšaš. Stari trik je, da pred obrokom popiješ 3 dl vode. Čudežev glede teže to sicer ne dela, malo pa pomaga.
Če se lahko shujša – ne vem. Po kmečki pameti bi rekla ja, če sokove in podobno navlako zamenjaš z vodo.
Jaz osebno pijem samo vodo, sokove bolj kot desert, ko se mi zalušta kaj sladkega. Spijem nekje 2 L na dan (včasih precej več, včasih tudi manj), bi rekla, mi pa pomaga to, da si nalijem vodo v literko ali večjo plastenko, ki jo imam tudi ponoči ob sebi.
Edina slaba lastnost, če veliko piješ in ne delaš ravno trebušnjakov, je bolj okrogel trebušček :))).
Lp, mishika
Hej! Vsako jutro si napolnem 4 pollitrske steklenicke vode; jih vidim in tako res popijem. Vem, da dobim cez dan z zelenjavo in sadjem se dodatno tekocino.Ampak- voda mora biti!
Pri vseh shujsevalnih dietah poudarjajo pitje vode.
Soseda je v dveh mesecih znizala svoj hilesterol na normalo ( brez tabletk), ko je redno pila do 3 l vode na dan in veliko hodila. Slucaj?!
Lep pozdrav Babi
pozdravcek!
na 10 kg tel. teze je potrebno spiti 3 dcl ciste vode. Vsak si mora izracunati, koliko je mora cez dan spiti. Zjutraj spijem pol litra vode, saj cez noc z dihanjem in skozi kozo izgubimo priblizno liter vode, ce je suh zrak pa se vec. Ce hocemo hujsati, 20 do 30 min. pred obrokom spijemo pol litra vode.
Po obroku sele po dveh urah spet pijemo.
prava pijaca je le cista voda.
Iz knjige: Telo klice po vodi
Tudi jaz tako kot Babi si dozo ze zjutraj pripravim. Lp
dome
popijem pribl. 2 l vode dnevno. ponavadi je ne merim. na tesce spijem 2-3 dl, potem pa dopoldan 2-3 x po kozarec ,pa se popoldan 2-3 kozarce. tudi pred spanjem popijem kozarec vode. nikoli ne pijem med jedjo- pol ure prej-, niti takoj po jedi. ce se shujsa !? zaradi 2-3 l vode dnevno verjetno ne. ce pa se malo pogledas kaj in kao jes,pa malo rekreacije, to pa ze.
voda “cisti” telo,vcasih celo pomaga pri glavobolih…pa se bi se naslo.
pijte,tudi ce niste zejni- tako priporocajo …
lp petra
Hej!
Vnuk ni najboljsi jedec in hcerka se zaradi tega ne sekira. Toda…vode mora popiti veliko. Zadnjic sem opazovala, ko so pristali. V avtu je bilo veliko sveze vode in obema fantoma je ukazala: Popijta, saj vama oci kar krizem gledajo od pomanjkanja vode. Na letalu seveda tudi.
Vcasih jima je sla na zivce, pila pa sta, ker sta vedela, da se je ne bosta resila. Vedno vlaci vodo s sabo.
Blage caje imam rada, ampak v zgoraj omenjeni knjigi pravi, da je voda najbolljsa. Lp Babi
Popijem okrog 3 litre na dan. Pijem vodo iz pipe, ustekleničenih vod ne maram. Zjutraj na tešče spijem 3 deci vode, v katero stisnem eno limono, pozimi pa dodam še par kapljic propolisa in žličko medu (naj omenim, da so me do sedaj obšle vse epidemije grip in prehladov; trkam na les!) V službi imam litrski vrč kar na mizi in popijem 2 litra v 8 urah, doma pa imam povsod nastavljene pollitrske plastenke z vodo, kjer sem, tam lahko pijem. Če migam (kolesarjenje, rolanje, orbitrek), imam vodo prav tako vedno pri roki in je popijem še več. Moja koža je bila zelo suha, dokler se nisem navadila piti več vode, zdaj je lepa, gladka in napeta. Hujšati pa je s pitjem laže v toliko, ker ne čutimo lakote, ker je naš želodček vedno na pol poln.
pozdravcek
nase telo je sestavljeno pretezno iz vode (cca 80%), mozganske celice pa se vec. Ce pijemo premalo vode in jemo zgosceno hrano, se razmerje med hranilnimi in odpadnimi snovmi porusi. Telo mora porabljati energijo za odplavljanje odpadkov. Pomanjkanje vode vodi v bolezen.
Jaz in se veliko ljudi ima “prirojeno napako”, da nisem nikoli zejna, ampak se mi oglasi zelodec, da je lacen. Takrat sezem po vodi in lakota mine. Torej, bila sem zejna!
Lp dome
Forum je zaprt za komentiranje.