Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Voda v pljučih

Voda v pljučih

Je mogoče na tem forumu kdo, ki se vsaj malo spozna na pljuča. Sorodnik je trenutno v Topolščici. Pljuča mu zaliva voda. je v sredlnjihletih. Zdravnik mu je rekel, da se muu v bistvu pol pljuč sploh ne vidi več – kot da jih ni. Ker mu tukaj nimajo več kaj pomagati, gre jutri na Golnik. Kaj pa lahko na GOlniku naredijo več kot v Topolščici?
hvala za vsak vzpodbuen odgovor

začnite zbirati za pogreb 🙁

dsass, to je pa malce krut odgovor..

Kaj pa če vprašaš še na ta forum: http://med.over.net/forum5/list.php?262, kjer odgovarjajo strokovnjaki iz Golnika?

No, take panike pa še ni! Na Golniku so največji strokovnjaki in mu bodo pomagali.

Glej, tvoj sorodnik je v srednjih letih … ni še star. Sicer ne vem, v kakšnem zdravstvenem stanju je, ampak ponavadi je voda v pljučih posledica ležanja in slabega srca.

Za tolažbo ti lahko povem tudi, da je moj oče imel vodo v pljučih in so mu jo punktirali parkrat, preden se je vneslo. Je pa res, da se je potem postavil na noge in spet nekako normalno funkcioniral. Po tistem je živel še šest let, umrl je pa v starosti 83 let in ni umrl zaradi vode v pljučih.

Brez panike. Sorodnik se mora verjetno malo okrepiti, na Golniku imajo pa bolniki zelo dobro strokovno oskrbo.

Vse bo ok!

najlepša hvala za vzpodbudne besede

Lahko da je voda v pljucih sekundarni znak, primarni pa rak, nekje drugje v telesu…

Lahko da je voda v pljucih sekundarni znak, primarni pa rak, nekje drugje v telesu…[/quote]

Seveda je voda v pljučih sekundarni znak, kolikor vem, zaradi šibkega srca … za raka ne vem, v bistvu prvič slišim, da bi bil to lahko simptom raka.

Hotela sem samo poudariti, da so na Golniku res vrhunski pulmologi in tudi drugi profili in v veliki meri pljučne bolezni dobro obvladujejo in zdravijo. Vem tudi, da v Topolščico radi pošiljajo (oz. jim svetujejo) bolnike s kardiovaskularnimi težavami in se to potem eno z drugim nekako ujame …

Skratka, verjamem, da bodo gospoda na Golniku stabilizirali, mu izpunktirali vodo iz pljuč in mu pomagali v največji možni meri.

Še enkrat poudarjam, če gre na Golnik, gre v dobre roke, nekaj sreče in optimizma pa rabi vsak bolnik in tudi svojci.

Vso srečo želim!

Moj oče je umrl :(( Tudi voda v pljučih

Pozdravljeni,

no moja izkušnja z Golnikom ni ravno tako dobra. Milo rečeno tam velja zelo slaba organizacija, žal pa tudi iskrenost ni njihova vrlina (morda je to posledica neizkušenosti ne vem). V glavnem moji mami so en mesec pred smrtjo (imela je karcinom pljuč) vsak božji dan dajali drugo diagnozo. Najboljša cvetka je bila, ko sem šla na posvet k zdravnici, mi je dotična zagotavljala, da bo z mamo vse ok, naslednji dan mi je druga zdravnica rekla “gospa pa vaša mama je že od postavitve diagnoze obsojena na smrt, kaj ste pa pričakovali? Mi ji samo podaljšujemo življenje.” No 14 dni po tem, je prišla tretja zdravnica k moji mami v sobo in ji kratko malo povedala “Gospa pred vami je še samo nekaj tednov življenja”, se obrnila in šla. No, to so moje izkušnje. Tam se ne ve kdo pije in kdo plača. Osebno raje umrem doma kot pa, da moja noga še enkrat stopi tja. Toliko o Golniku. Avtorici posta pa želim, da bo z njenim sorodnikom vse ok in naj nikar ne obupa. Samo pogumno. Kjer je volja je tudi moč…

Srečno. Lp,
Tea

Največji strokovnjaki za pljuča so na golniku (ne glede na napisano od Tea76).

Dejansko je pa bistven vzrok zakaj ima vodo v pljučih. Ko bodo to ugotovili ste na dobri poti k ozdravitvi. Najpogostejši je menda res srce ni pa edini. Meni se je leta nazaj zlila voda v pljuča zaradi hormonske terapije. Ko so to vzpostavili nazaj v pravo stanje, spunktirali ene 2x vodo je bilo ok in še danes je ok.

Vi samo sprašujte, brskajte in še kakšno mnenje kje pridobite. Najslabše se je namreč prepustiti samo enemu zdravniku, če ta ni ravno najboljši.

kaj pomeni voda v pljučih-je ozdravljivo….prosim za hiter odgovor

Treba je govoriti resnico, tudi če ni najbolj lepa. Hvala Tea76.

Odgovor na objavo uporabnika
Zdravko Mamić Maminjo, 10.08.2025 ob 02:28

Treba je govoriti resnico, tudi če ni najbolj lepa. Hvala Tea76.

Odgovarjaš na post star dobrih 13 let? Zagotovo ti resnica ne bo prijetna, da si oreng premaknjen v glavi.?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close