Voda iz sosedovega zemljišča mi non stop zaliva garažo
Ampak ideja z zavarovalnico ni slaba. Ce ti uveljavljas skodo oni vedno raziscejo kdo je kriv, da ni treba dat cvenka. Tako mogoce oni kontaktirajo njo naj uredi.
Pri nas je soseda non stop klicala gasilce, ker ji je zalivalo klet – zaradi njene krivde (ni zlebov, jaski po vrtu cigu migu skopani v odtok, ki ne pozira in je 0,5 m od kleti)
Ko so nazadnje crpali vodo so rekli naj sanira sicer bodo oni urgirali dalje, da se bo po uradni dolznosti na njene stroske, ker jih non stop klicari.
Je sanirala. Po surli, ki de ji vlece po tleh pa se danes uzaljeno hodi
robi9, 24.07.2023 ob 08:48
Brezveze se ukvarjat s sosedo.
Zadevo reši tako, da ti voda ne bo zalivala garaže. Če je premajhen odtok, skoplji kanal in zmontiraj rešetke, kanaleto po celi dolžini. Ali pa naredi škarpo.
Če Ima jak oppn, pač ne bo mogla kar skarpe naredit. Na črno pa ??☺️☺️☺️
Keyboard7898, 23.07.2023 ob 20:05
Nekdo je napisal da smo blokovski pritepenci, kar seveda ne drži, saj sem napisal da je moj oče kupil to posest že pred 50 leti in zgradil hišo, jaz že 46 let tu živim.
Ona sigurno ve, da nas zaliva, mogoče ne ve da voda teče v garažo, sigurno pa ve da teče po naši posesti, saj jo je nenazadnje sama tja speljala ko je naredila tisti jarek in jo preusmerila.
Z njo je že moj oče imel probleme, ji je že pred leti povedal da njena meteorna voda teče k nam in da si naj ona to uredi, pa sta se skregala in ona pač tega ne bo uredila. Fora je v tem da ta voda tudi njo zaliva. Npr zalilo ji je tisti kozolec (tam ko sploh nima žlebov) in se je voda prelila tudi pod njen kozolec, v katerem ima avtomobil in podobne stvari in ko pogledam skozi okno vidim da je še danes tam vse mokro, pa avto premaknila in odprla vrata in sedaj kao suši in to je zanjo rešen problem, ne razume pa da bo problem ostal in jutri ko bo spet dež jo bo tudi njo spet zalilo. Skratka neumna oseba, ki niti zase ne zna poskrbeti kot je potrebno. Saj ima sama tudi problem z vodo pa jo to očitno ne moti preveč…. tako kot jo očitno ne moti da je še edina ki ima elektriko po zraku na žicah itd,….Ne vidim nekega smisla da bi se pogovoril z njo, ker se tudi drugače ne družimo, ločujejo nas ciprese tako da je v bistvu sploh ne rabim gledati, naša hiša stoji v ulici, kar pomeni da je severna stran posestva veliko bolj zanimiva in živahna in z tistimi sosedi se bolj družim, ta pa je na južni strani, kjer so že vseskozi ciprese, tako da je v bistvu niti ne opazim (kadar ne dežuje). Saj če bi si hotela to urediti bi si že zdavnaj, saj ima tudi ona polavo zaradi vode, pa si očitno to ne bo naredila. Itak bom vrgel ciprese ven, ker jih je uničila, postavil betonsko ograjo pa je. Edino ne vem ali naj vseeno sporočim Komunalnem podjetju, da ona nima urejenega odtoka ali ne. Saj če ji kao ni potrebno imeti to urejeno potem tako ali tako nima smisla. Mi pa ni jasno kako to da ji tega ni potrebno imeti urejeno, samo zato ker ima kao staro hišo, pred nekim sprejetim zakonom. Pa tako ali tako se mi v bistvu ne da z njo ukvarjati, ciprese gredo ven in postavil bom betonsko ograjo ali pa vsaj betonski rob, pa potem neko jekleno ograjo gor.
A so kakšna pravila koliko od meje lahko postavim ograjo? Nekje sem slišal pol metra nekje pa celo 3 metre…..
Ignoriraj pripombe vaškega reveža in prepirljivca Jaz vem.
A se ni fletno kregat s sosedi? To je najboljš a ne? Super, da imate meteorno vodo. Če je ne bi imeli bi se tolkli pa za pas ob bankini ceste, ali pa zaradi vej suhe hruške, ki tebi dela senco.
Voda je voda. Če je močno deževje je povsod, če pa deževja ni, je pa suša a ne? 46 let nisi znal preusmerit ene meteorne vode? Veš kako pri nas zaliva ko se sneg tali? Ne samo da mi meteorna voda priteče, ampak mi še mal gnoja od soseda na vrt priteče. In? Men je top, še pognojit mi ni treba. Mi vsako leto tako lepe vrtnice zrastejo, da žena samo ploska. Samo zaradi gnoja ne bom crknu, zaradi slabega soseda pa lahko. Če bom sam doma, pa me zadane nekje na vrtu en infarkt, pa da me slučajno sosed spregleda? Pof, pa je po meni. Oh, od gnoja mam pa še korist.
Keyboard7898, 23.07.2023 ob 12:35
Jaz vem☝️, 23.07.2023 ob 11:47
Golazen ničvredna. Vsi bi samo neke zakone pa sodišca. A da bi se pa kaj med sabo pogovorili in drug drugemu pomagali pa ne pride v poštev?
Avtorše teme imas sreco, da nimas mene za zoseda. Bi ti jaz dal vetra, bi pakirLo in šlo hitreje kot si prišlo.☝️
Takole po komentarjih sodeč imam občutek, da ste zelo razumevajoči do sosede, ki je agresor v tem primeru in ne do žrtve ki sem jaz v tem primeru, kar se mi zdi zelo čudno. Zanimivo res.
A ste tudi tako zelo razumevajoči, strpni,….ko gre za vaše težave? A vam bi bilo pa všeč, da vam tuja voda zaliva garažo? Da stopite ven in imate mokre čevlje ker se sosedi pač ne da vodo speljati v odtok in je za njo pač lažje narediti mali jarek pa da teče potem drugam in je kao rešila problem. Zakaj je sploh naredila tisti jarek? Zato ker tudi njo moti voda in si ne želi zmočiti čevljev ampak želi vodo speljati iz svoje posesti drugam, pri tem pa ne razmišlja da bi vodo speljala v odtok in ne bi nihče imel težav s tem.
Ali vsi vi komentarorji, ki podpirate sosedo živite v bloku in sploh ne razumete kako te stvari z odtoki, žlebovi, vodo,…funkcionirajo, ker se sami s tem ne srečujete, ali pa ste tudi sami takšni ki tega nimate urejeno, npr na kakšnih kmetijah verjetno ljudje tudi kar pustijo da voda teče po travniku in ste zaradi tega tako sočutni do nje? Ker drugače ni logično, da kdorkoli podprira nekoga, ki nekaj nima urejeno ali pa ima urejeno tako da stem škoduje drugemu.
In ne vem zakaj bi se jaz sploh karkoli moral pogovoriti z njo, ker se tudi drugače nisem nikoli pogovarjal z njo, pa nismo skregani zgolj ne družimo se, če se vidimo se pozdravimo in je to to. Ni fora v tem, da ona kao meni sedaj naredi uslugo in si naredi odtok, Odtok si naj naredi ker si ga MORA PO ZAKONU ( v kolikor je zakon takšen, ker to ne vem zato to tukaj sprašujem) v kolikor ji zakon tega ne zapoveduje, potem se bom pa tudi jaz drugače odzval. Potem lahko tudi moja voda teče k njej. Imam dve stavbi (hišo in delavnico) in bom dal gor cev na žlebove in cev usmeril na njeno posest pa naj teče po njenem. Saj če ni nekega zakona, ki to omejujeje potem ne vidim razloga, zakaj bi njena voda lahko tekla po mojem zemljišču moja voda pa ne po njenem. Tako ali tako bom pa tam zabetoniral in bo njena voda stala na njeni posesti, potem pa me zanima ali bo mogoče potem ratmišljala o odtoku.
Tisto je Viharni jezdec, blesava kreatura vedno pametna ko hudir, ne oziraj se nanj. Kot se tudi ne bi smelo obračati na ta forum za pravne nasvete, tu bivajo le bedaki s slabimi nasveti.
Šišmaš, 21.09.2023 ob 22:30
Zgolj toliko, na javno kanalizacijo morajo biti vsi priključeni, razen, če ni kako drugače odločeno. Pokliči na svojo občino, komunalo, kot je omenjeno. Sosedje so včasih samosvoji. In zgradijo marsikaj. ☺️☺️☺️
Kanalizacija in meteorne vode sta dve različni zadevi.
Kanalizacija mora biti napeljana v kanalizacijske vode ali pa v malo kanalizacijsko napravo, ki se prazni.
Meteorne vode so lahko speljane v meteorne jaške, v najbližji potok, v zemljo, kamorkoli. Nikakor pa ne tako, da tečejo na sosedovo parcelo in mu delajo škodo.
Forum je zaprt za komentiranje.