Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Vnos pijače na križarjenju?

Vnos pijače na križarjenju?

Pozdravljeni.

Ker načrtujemo križarjenje z Louis Majesty v poletnem času (avgust) in imamo dva zelo žejna otroka, me zanima ali je dovoljen vnos sokov in vode na ladjo (nekaj 0,5 l plastenk pri vkrcanju in vnos pijače iz izletov na celini)? Kako je z nudenjem vode iz avtomatov?

Hvala.

Mi sicer nismo bili z Louis Majesty, ampak s Costo in MSC. Prvo leto smo tovorili s seboj plastenke (nekaj 1,5l v oddani prtljagi in nekaj v ročni), pa nam ni nihče nič rekel. Potem smo videli, da je voda na razpolago na ladji cel dan, tako da smo s tem prenehali. Bolj naj bi komplicirali za alkohol, vendar smo večkrat kupili kakšno buteljko ali steklenico žgane pijače in jo prinesli v ročni prtljagi, pa nam je niso vzeli. Pa tudi, če bi jo, jo samo shranijo in dobiš nazaj zadnji dan.

Moje letošnje izkušne s Costa Serene: brezplačne vode je dosti, res je ni treba nost s sabo.

Pri vsakem prihodu iz nekega pristanišča pa so preverjal ročno prtljago. Alkohol, če so ga našli, (vedno ga niso) so vzeli, vrnil pa zadnji dan križarjenja, nikakor pa ne naslednji dan.

Najlažje je alkohol vnesti v kovčku na začetku, torej je treba malce planirati :). Ali pa vmes improvizirati, torej uporabiti steklenico za vodo. :):)

Serena111 ste imeli dopolnjeni polni penzion? Kje lahko najdemo brezplačno vodo? Namreč junija se odpravljamo prvič na križarjenje, gremo s Costa Serena po Vzhodnem sredozemlju. Upam, da bo fajn.

Ker sem se pravkar vrnila iz križarjenja na Louis Majesty, sem že naredila potopis. Če vas zanima, kako in kaj, si ga prosim preberite. Za vsa vprašanja sem na voljo!

http://www.rtvslo.si/popotnik/anejka/krizarjenje-zahodno-sredozemlje/1808

Leonna, voda na Costi Sereni je na voljo v samopostrežni restavraciji. Vsi gostje na ladji imajo razširjen polni penzion, kar pomeni, da skoraj ni ure, ko hrane ne bi bilo na razpolago.

So 3 glavni obroki, vmes pa so na voljo predvsem pice, včasih špageti, sadje, piškooti&co.-ves čas bolj ali manj enako. Za prvo silo in največjo lakoto ok, kaj več pa ni.
Pa tudi sicer kulinarika ni ravno močna plat te ladje, iskreno rečeno (pa ne da bi se ravno preseraval, ampak kljub vsemu gre v bistvu za 5* hotel, kjer je človek že lahko malo zahteven) .Je pa doživljanje tega podvisno od siceršnje zahtevnosti in izkušenj, oz.od tega, kaj in kje sicer jeste. Royal carib.je tu znatno boljši

Brezplačna voda je ob šankih, tam kjer sicer strežejo hrano. Vendar pa ni na voljo na vseh in ves čas, vendar je vedno “dežurni..kar je sicer lahko tudi na drugi strani ladje (tako kot pri nas) tako da smo za eno pot prehodili ca.600m (ne, ni pretiravanje-ladja je dolga 300m). Ampak potem se zverziraš in napolniš male plastenke, pa gre..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close