vnetje sinusov
Mene že četrti dan boli glava. Danes je bolečina postala neznosna in sem se naročila k zdravniku. Naročili so me za jutri popoldne. So rekli, da gre verjetno za vnetje sinusov in naj vzamem kaj proti bolečinam, naj veliko pijem in počivam. Sem pojedla že 4 nalgesine s pa me še vedno ob najmanjšem premiku glave zabolijo lica in čelo. Prehlajena drugače nisem, le tu pa tam si obrišem nos.
Kaj mi lahko svetujete proti glavobolu? Tablet sem pojedla že dovolj. Mogoče kaj takega, da bi mi sčistilo sinuse?
Hvala in lp
Ko sem imela vnetje sinusov, mi je predpisal posebne kapljice. Drugo mi ni nič pomagalo, pa še to je trajalo skoraj en mesec, da sem bila boljša. Mazala sem se s kitajsko mastjo, imela vodo in eterično olje bora, smreke na radiatorju v sobi, si dajala hladne obkladke na čelo, vse to pa mi je tudi zelo olajšalo preživet te dni, za začetek pa Coldrex seveda.
Jutri popoldne grem k zdravniku pa bom videla, kaj bo rekel. Joj me je kar presenetilo, da si se zdravila cel mesec. Jaz že tri dni upam, da bo minilo samo od sebe. In če me nebi danes tako neznosno bolelo bi verjetno odlašala še kakšen dan. Vročine pa nimam, tako da ne more biti ravno hudo vnetje.
lp
Zoprna zadeva. Verjemi, da vem kako boli.
Imam vnetje sinusov(vedno samo leva stran!?) konstantno. Tudi sredi največje vročine na morju .
Meni pomaga, kot je že nekdo zapisal, npr. vroči tuš ali inhalacija (lahko s kamilicami). Para ti odpre nos, oz.odmaši te kanale (zelo strokovno, kajne).
Meni začne kar kapljat iz nosa.
Če pa ne pomaga, pa so pač na vrsti antibiotiki.
Za bolečine pa kaj ti pač najbolj ustreza.
LP
1. Jazzi, za vnetje sinusov NISO hladilni obkladki,ampak je treba sinuse gret – jaz si dam, ko ležim, na čelo termofor, sicer si zavežem okrog čela topel šal in hodim okrog kot indijanec.
2. Za bolečino pomaga kaj res močnega, meni pomaga Saridon, vendar ga vzamem le, ko je res hudo (ker gre za precej močno zdravilo).
3. S fiziološko čistiš sinuse tako, da se na hrbet uležeš na kavč/posteljo, pri čemer daš vrat na rob postelje, tako da ti glava visi dol. Potem vliješ čimveč fiziološke v obe nosnici (lahko z navadno brizgo ali čimer koli, ne rabiš posebne pumpice) in držiš tako dokler zdržiš (vsaj 5-10 minut). Ne pozabi imet pri roki robčkov, ker ko se dvigneš, se iz nosa ulije. To je treba ponavljat čim večkrat na dan in počasi se gnoj začne mehčat in prileze dol.
Veliko sreče!
Forum je zaprt za komentiranje.