Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vnetje ob nohtu na nogi – kaj pomaga?

Vnetje ob nohtu na nogi – kaj pomaga?

Kaj pomaga proti vnetju prsta ob nohtu na nogi (palec) – a si je kdo že pomagal na “domač” način, da ne bi bilo na koncu treba še pulit nohta, na kar zdravniki (vsaj moj) tako radi pošiljajo!? :(( Hvala!!

v kolikor ti noht ni vrastel pomaga:
topla skuta zavita v kos gaze
list trte ali pa zeljni list malo potolčen in tesno ovit gor
prvo pa poskušaj stisniti ven vse, kar se ti je zagnojilo

propolis

Ja, radi pulijo. Pomoč na domač način. ja obstaja. Iglo, ali 1-2mm sveder malo razkuži in lepo počasi s potrpljenjem prični vrtati na mestu, kjer se vidi, da je gnoj pod nohtom. Ne boj se, ko prideš čez noht čutiš olajšanje in ne dodatne bolečine, seveda, če nisi pregroba.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

moj nasvet iz izkušenj; kot prvo samo ledeni obkladki za ustaviš vnetje in pozdraviš zadevo, nato pa operacija-edina zagotovitev da bo v redu. Saj ni tako hudo, težje je to sedaj pa še zima je skoraj tu in ozki čevlji…

čim pogostejše kopanje (priporočljivo v kamilicah). Ko je po kopanju vse zmehčano fino stisni ven ves gnoj in razkuži z alkoholom. Nato lahko narediš jodovo oblogo. Jod dobiš kot tekočino ali pa obliž v lekarni.

Nosi lahko obutev, noht striži ravno. Sicer bi pa jaz šla prej k pedikerki, kot zdravniku.

lp

jod – v lekarni dobiš takoj se pozdravi

Tudi jaz ti kot prvi izhod svetujem pedikerja, čimpreje, dokler ne bo še slabše. Šele če ti tam ne bodo mogli zrihtat ostane zdravnik.

Če gre za vraščen noht, bo verjetno potreben op. poseg – klinasta ostranitev vraščenega dela nohta. Ni vedno treba celega nohta dol vlečt. Odvisno od stanja in operaterja.
Dober pediker bi verjetno tudi znal kaj pomagat in svetovati.
Sama nikar ne luknjaj, raje daj gor kakšne obkladke npr. fiziološka ali propolis, kot je že napisano, da se vnetje pomiri.
Jaz ob občasnih težavah dam gor kar alkohol in vmes kar namočen košček vate zatlačim.

Pred leti mi ga je zrihtala ena pedikerka in sicer z neko sponko, ki jo je zalila na noht. Sicer traja precej dolgo, a od takrat je v redu.

Mi smo dobili BATADINE – raztopina (za obkladke), ki jo na prstu pustiš samo 30 minut, nato pa namakali v slani vodi in gnoj je kar stekel ven. Smo pa obkladke dajali en teden in se je prst lepo pozdravil.
Lp

Betadine je v bistvu jod, da ne bo pomote. Drugače pa poleg propolisa pomaga tudi čajevec (teatree), ki ga daš na obolelo mesto in poviješ.

Moja tašča pred posegom rešila našega otroka, bila je že naročena na poseg z čebulo…zavila je prstek čez noč s čebulo, obvezala prstek s gazo in čez noč je oteklina izginila. Ko sem prišla na poseg so me poslali domov..

malo morgen

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

sem imela ravno prejšnji mesec tako težavo in sem rešila z mrzlimi kopelmi; pod ledeno vodo za 7s, počakaš in ponoviš še nekajkrat večkrat na dan-poleg tega sem si tudi stiskala spreti gnoj ven

Jaz sem rešila problem z rakijo in s stiskanjem, dva dni in je bil problem rešen.

Kako pravzaprav izgleda vnetje nohta?
Sama nism čisto prepričana kaj se dogaja z mojim nohtom na kazalcu. Na pritisk malo zaboli, včasih bolj drugič manj. Mogoče je malce otečen.

Hvala, bom poskusila danes doma z iglo!
🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close