Vloženi zeleni paradižnik
Jzst, mama je to vsako leto delala. Na zalost ne poznam recepta, ker je dovolj vlozila za vse:) in priznam, da sem pri vlaganju zelenjave bolj zelena, ker je ne vlagam.
Vem, da je pobrala zadnje, nedozorele plodove, ki so potem bili v taki vecji stekleni posodi v okisani vodi. Verjetno jih je pripravila tako kot kaksne paprike.
Saj ti bo kdo od domacinov mogoce kaj svetoval. Soseda pa dela namaz iz zelenih paradiznikov. Je kar okusno. Recept sem napisala, pa ne vem, kje:(
Lep pozdrav
Kaj pa OCVRT zeleni paradižnik? Zelo mi je bil všeč film s tem naslovom, ne vem pa, če je to tudi v resnici jed. Zadnjič sem prvič jedla ocvrt rdeč paradižnik in je bil OK. Zraven je bila taka omakica iz limonine lupine in kisle smetane. A kdo panira in cvre tudi zelene paradižnike? Sumim, da ob takem vremenu vsi naši zelenci pač ne bodo uspeli dozoreti.
Vloženih zelenih se tudi jaz spominjam iz otroštva. So pa bili tisti majhni paradižnički. Okus je bil kar dober, izgledali so ljubko. Kot nekaka alternativa kislim kumaricam.
Ne vem, nisem poskusila. Obstaja pa. Enkrat je bilo tole napisano na forumu, ne vem več, katera je prispevala, linka še manj.
LP Mimi
——-
Ocvrti zeleni paradižniki
zeleni paradižnik
sol, poper
½ skodelice koruznega zdroba
2 žlici olja
Vsako dober cm debelo rezino paradižnika solite, poprajte z obeh strani ter “namočite” v koruzni zdrob podobno kot pri paniranju. Ocvrite jih v vročem olju, 5 minut na eni in 5 minut na drugi strani. Nenavadno, a okusno!
Ja, Babi. Tisti vloženi paradižniki. Bom pač poskusila naredit kako vloženo solato. V tvojem namazu me moti hren,žal.
Hvala vsem za ideje. Bom pa ta vikend naredila polnjene paradižnike v pečici (rdeče, ne zelene).
Tisti vloženi zeleni me zanimajo, ker imamo doma tiste male paradižnike (ko češnje) in bi bili tako lepi v kozarcih. Jim bomo pač pustili, da dozorijo.
Še enkrat hvala in lep pozdrav
Jzst, teh cesnja paradiznikov sem dobila kar eno kosarico in sem iz njih pripravila omako za v skrinjo ( tri majhne kozarcke) za kaksno posebno priliko, ker je tako dobra. Se ti jih splaca pustiti, da dozorijo:)
Sem pa staknila v neki stari knjigi: Zelene paradiznike vlozimo enako kot majhne kumarice. Ker jaz teh stvari ne delam, sem sla brat za kumarice.
Majhne kumarice posolimo in jih pustimo stati 12 ur. Tesno jih nalozimo v steklene kozarce.Vmes dodamo se kaksen list visnje, koprove cvetove, zrna popra, liste vinske trte, lovor in koriander – seveda primerno narezano.
To se prelije z vinskim ali dobrim jabolcnim kisom.
Po osmih dneh odlijemo kis in ga prekuhamo. pri tem pobiramo pene.
Ko se tekocina preneha peniti, odstavimo in ohladimo. Ohlajeno prleijemo preko kumaric. Pokrijemo s pergamentnim papirjem in shranimo v suhem hladnem prostoru.
O kolicinah ne duha, ne sluha!
Zame prevec komplicirano, ce moram po osmih dneh se kaj dodelati:)
Sem samo zadostila svoji radovednosti:)
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.