Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vložene pečene rdeče paprike

vložene pečene rdeče paprike

Prosim za nasvet, kako jih pripravim. Imam jih 1,5 kg.
Hvala za nasvet

Jaz jih spečem, olupim in očistim, dam v kozarce, zalijem z mešanico kisa( za vlaganje ), vode in soli, dodam kakšen cel poper in včasih tudi strok česna – ni nujno.
Včasih pa jih pečene in očiščene kar zamrznem. Ko jih postrežem, jih samo potresem s sesekljanim česnom, peteršiljem in malce zalijem s kisom. Lahko pa jih polniš s skuto( začimbe, česen, sol), vendar se mi navadno ne da, ker mi vse razpada.

Pozdrav,

Polona

Paprike speči, pusti v pokriti posodi, da malo odstojijo. Olupi jih, odstrani semena in pakiraj v vrečke, kolikor boš pač rabila za en obrok. Vse to daj v zamrzovalnik. Ko jih boš rabila, jih samo odtajaš, posuješ z drobno narezanim česnom, soliš, dodaš kis in olje in to je to.
Jaz jih pečem že več let. Letos pa sem probala varianto z vloženimi v kozarce, pa moram priznati, da ni tako okusno kot iz skrinje.

Zelo rada na cetrtine ali osmine narezane paprike pecem v zar posodi s porom, cebulo, korenckom, da se vse lepo popece, nato dodam klasiko- zelsica in pokrijem, da se se malce usopari. Ko odkrijem, dodam zlico ali dve dobre domace p. omake. Vse premesam in imam vsj za dvkrat kot prilogo ali samo s krompirjem. So mozne se druge variante…jajcevci, bucke

Lp

kako se jih spece

moj postopek je isti.
SONJA

kako pečete papriko da nimate vse pošpricano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close