vložene pečene rdeče paprike
Jaz jih spečem, olupim in očistim, dam v kozarce, zalijem z mešanico kisa( za vlaganje ), vode in soli, dodam kakšen cel poper in včasih tudi strok česna – ni nujno.
Včasih pa jih pečene in očiščene kar zamrznem. Ko jih postrežem, jih samo potresem s sesekljanim česnom, peteršiljem in malce zalijem s kisom. Lahko pa jih polniš s skuto( začimbe, česen, sol), vendar se mi navadno ne da, ker mi vse razpada.
Pozdrav,
Polona
Paprike speči, pusti v pokriti posodi, da malo odstojijo. Olupi jih, odstrani semena in pakiraj v vrečke, kolikor boš pač rabila za en obrok. Vse to daj v zamrzovalnik. Ko jih boš rabila, jih samo odtajaš, posuješ z drobno narezanim česnom, soliš, dodaš kis in olje in to je to.
Jaz jih pečem že več let. Letos pa sem probala varianto z vloženimi v kozarce, pa moram priznati, da ni tako okusno kot iz skrinje.
Zelo rada na cetrtine ali osmine narezane paprike pecem v zar posodi s porom, cebulo, korenckom, da se vse lepo popece, nato dodam klasiko- zelsica in pokrijem, da se se malce usopari. Ko odkrijem, dodam zlico ali dve dobre domace p. omake. Vse premesam in imam vsj za dvkrat kot prilogo ali samo s krompirjem. So mozne se druge variante…jajcevci, bucke
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.