Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vložene paprike

Vložene paprike

Pozdravljene!Lepo bi vas prosila,če je katera tako prijazna in bi mi napisala recept za vložene paprike.Že kakšnih pet let nazaj,sem vlagalav olju ampak; taka katastrofa!Vse skupaj je zakuhalo in mi vrglo olje iz kozarcev ,vse po omari,po tleh vse je bilo mastno fujjjjj!.No od takrat se mi je vlaganje zamerilo in nisem niti pomislila nato.Letos pa mi je spet to zadišalo in bi jih rada vložila,ampak po receptu od kakšne ,ki obvlada,da nebi nilo spet kakšnega presenečenja v omari.Lepo se vam zahvaljujem in upam,da mi rata,če ne,adio vlaganje.Tjaša

Bom jst mami vprašala in ti ga posredovala. Super so, velik bolše od kupljenih!

Pa lahko noč!

Pred kakšno uro sem končala z vlaganjem . Z veseljem ti posredujem recept , po katerem jaz delam in sicer:

1 liter kisa ( aromatiziran za vlaganje )
2 litra vode
1.5 dcl olja
3,5 žlice soli
3,5 žlice sladkorja
poper v zrnu ( zelen in črn )
7-8 kg paprik

Vse sestavine skupaj zmešat in zavret . V tekočno dati oprane in očiščene paprike ( narezati na kose velike po želji – jaz jih zrežem na 4 dele najmanj).
Po 3-4 min z zobotrebcem pikneš papriko, da preveriš, če je “al dante” kuhana. Zložiš kose v kozarce , zaliješ z vročo tekočino do roba, dobro zapreš s pokrovom in obrneš kozarec na pokrov. Več kozarcev skupaj zaviješ v brisačo, staro rjuho… in jih pustiš, da se ohladijo. Potem pa z njimi v shrambo.

Ven pride cca 14 kozarcev , odvisno tudi, kolk so kozarci polni.
Še nikoli se mi ni nič pokvarlo ” trkaaaaaaaaaaaaam “

Tudi jaz delam po receptu “paprika1” in nikoli se ni nič pokvarilo.

mmm ste mi zdaj lušte nardile – bom šla verjetno tudi jaz vlagat, hehe…

Sem jih ravno včeraj vlagala in to podobno kot paprika1

Lp

Joj punce naj,naj, hvala.Grem pa kar na delo.Tjaša

Kaj resno? Vi ljudje se izrazov ne poznate? “Al dante”??

Ja kaj se zmrduješ, šef, to pride od Danteja :DD

Odgovor na objavo uporabnika
paprika1 , 31.08.2005 ob 00:36

Pred kakšno uro sem končala z vlaganjem . Z veseljem ti posredujem recept , po katerem jaz delam in sicer:

1 liter kisa ( aromatiziran za vlaganje )
2 litra vode
1.5 dcl olja
3,5 žlice soli
3,5 žlice sladkorja
poper v zrnu ( zelen in črn )
7-8 kg paprik

Vse sestavine skupaj zmešat in zavret . V tekočno dati oprane in očiščene paprike ( narezati na kose velike po želji – jaz jih zrežem na 4 dele najmanj).
Po 3-4 min z zobotrebcem pikneš papriko, da preveriš, če je “al dante” kuhana. Zložiš kose v kozarce , zaliješ z vročo tekočino do roba, dobro zapreš s pokrovom in obrneš kozarec na pokrov. Več kozarcev skupaj zaviješ v brisačo, staro rjuho… in jih pustiš, da se ohladijo. Potem pa z njimi v shrambo.

Ven pride cca 14 kozarcev , odvisno tudi, kolk so kozarci polni.
Še nikoli se mi ni nič pokvarlo ” trkaaaaaaaaaaaaam ”

@Geometry Dash Lite Hvala za vašo pomoč

Vem, da je tema stara, a je ravno zdaj tole spet aktualno.

Jaz paprike narežem, očistim, operem in zložim v kozarce.

Zavrem mešanico kisa, vode, malenkost olja, dodam sladkor, sol, poper in jo prelijem prek surovih paprik v kozarcu. Kozarce zaprem, obrnem in pokrijem.

Enako delam tudi s feferoni ali pa kumaricami.

Imamo radi, da je zelenjava še čvrsta, da malo hrusta.

Morejo se malo prekuhat 3-5 min, da ni surova in trda, ampak na ugriz še zmeraj hrustljava.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3088, 12.09.2025 ob 15:54

Morejo se malo prekuhat 3-5 min, da ni surova in trda, ampak na ugriz še zmeraj hrustljava.

Ni potrebe, dovolj se zmehčajo, ko jih preliješ z zavreto tekočino.

Pa glede na to, da lahko tako paprike kot feferoni ješ tudi surove, je to dovolj.

Tud jaz dwlam kot stara forumašica. Prej sem jih kuhala, zdaj so nam pa take bolj všeč. Dam pa v kozarec še po en ali dva lovorova lista in česen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close