Najdi forum

Vlom

Moram se nekje potolažiti 🙂

V soboto, sredi belega dne so vlomili v blok in v kleti in pokradli kolesa in še marsi kaj drugega. Tisti, ki mi je ukradel kolo, da bi se le spotaknil, si zlomil roko in nogo.
Ne gre se mi za denarno vrednost kolesa (saj ni vreden veliko), temveč zato, ker sem ga dobila za darilo od ljubljene osebe, ki je ni več med živimi, in to kolo, me veže na njega. Tisti, ki kradete naokrog, malo pomislite, da tisto stvar ki ukradete je za nekakoga čustvena vez na stvar in ne denarna.
In še to, delam, delam, plačujem davke, vse prispevke, pa prasci ste tisti ki kradete malim ljudem stvari, še posebej tiste stvari, ki smo na stvar vezani čustveno! Boli!!!!!!

Da ne bo sedaj kakih komentarjev, zakaj nisem imela kolesa v stanovanju – ne morem ga imeti, ker je stanovanje veliko le 30 m2 in sem doma v 5 štuku (ca. 70 stopnic) brez dvigala!

Še enkrat vsem kradljivcem (če slučajno to berete) – nesramni ste kolikor ste veliki in težki! in ne vem če so vaši starši ponosni na vas. Sploh ne vem če se lahko pogledate zjutraj v ogledalo z mirno vestjo! Jaz se ne bi mogla!

Okradena 🙁

Klet spada pod zavarovano površino, torej iztrži iz zavarovalnice (če imaš seveda zavarovano stanovanje). Moji kolegici so takole iz kleti sunili Fisherja, je dobila denar nazaj, kupila novega in zdaj ga ima v stanovanju 🙂

Meni se zdi, da je kraja eno precej sebično dejanja in zagotovo vem, da tak človek ne razmišlja kaj veliko o tem, kako se bo okradena oseba ob tem počutila. Je pa prav, da poveš, škodit ne more.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To je skoraj za pričakovati tovrstne dogodke – če te to kaj potolaži, meni so ukradli 2 kolesi/gorski, skoraj novi (obe zaklenjeni), eno pred zdravstvenim domom v Rožni Dolini, naslednje oz drugo pred banko (Župančičeva jama), kjer je bil zunaj varnostnik oz kolo so odnesli vred s stojalom (varnostnik pa tako pijan, da zase ni vedel)…pa kaj naj, sem si kupila znova novo in si ne domišljam, da mi tudi tega Scott-a ne bo nihče sunil…kolesa v Lj so vedno atraktiven plen ne glede na to, kje ga “parkiraš”, najbolje ga je kar skriti v stanovanje. Policijo pa je brezveze klicarit, ker skracajo prijavo in ti dajo do znanja, da jim le kradeš čas in da se na ukraden pecikel lahko kar pozabi.

Hm, ne bi vedela najbolj kako je to, če te nek predmet veže na nekoga….mene večinoma spomini ne predmeti.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

]“Hm, ne bi vedela najbolj kako je to, če te nek predmet veže na nekoga….mene večinoma spomini ne predmeti.” – verjetno ti noben še ni umrl od bližnjih in ti nekaj podaril! Ali pa drugače gledaš na vse to!

Skratka ja, klicala sem za to policijo, da imam uradni zapisnik in so bili zelo prijazni – nimam kaj reči, da bom lahko uveljavila zavarovanje. Če že ne drugo, da si pokrijem stroške za novo ključavnico. Ker meni denar ne raste na drevesu in če plačujem zavarovanje bom tudi koristila.

Le navajam svoje izkušnje, kaj in kako je bilo, morda so pa policisti kaj takšnega opazili na meni, da namenoma niso bili prijazni, da ne rečem celo arogantni… sicer pa bilo i prošlo.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Saj tega bo vedno več. Ker je vedno več brezposelnih in vedno manj socialnih pravic.
In predvsem zaradi tega, ker je v Sloveniji vedno več tistih iz juga, pa Romunov, pa Bolgarov….Še posebej Ljubljana je polna teh lopovov.

Lepo bi bilo, ko ne bi tako ksenofobno izpadel. Kot da kradejo samo tisto z Juga, domača rasa pa ne. Pri nas kradejo mafijozoti, zmedena_samica verjetno ve, ker živi v takem kartelu. Točno se ve, kje dilajo mamila, pa policaji menda nič ne morejo. Enako je z Župančičevo jamo, drug cartel, preprodaja orožja ipd.

Kaj hočem povedat? Slovenija ni edina država, ki sprejema narode z vzhodnega bloka, pomislite na Nemčijo, Avstrijo, Francijo, tudi Anglijo. Potemtakem bi morali v teh državah cveteti kriminal, umori pa temu ni tako. Žalostna resnica je ta, da ti ljudje delajo večinoma na črno, v skrajnih pogojih za mizerno plačo, ki je noben klen Slovenec ne bi sprejel, ker raje vleče socialko v mama hotelu.

baddy je lahko kdorkoli, ne glede na raso in narodnost. Tudi Romi (ne cigani!!) znajo bit kultivirani, niso vsi na vižo Strojanovih.

Zato ne posploševat, da so kriminalci samo z Juga. V osnovni šoli pa tudi srednji sem imela precej sošolk, katerih so se starši priselili v Slovenijo in so delali pošteno, niso kradli, njihovi potomci (moje sošolke/sošolci) pa so končali fakultete ali se drugače zaposlili. Niti za enega ne vem, da bi postal kriminalec ali se sukal v sumljivih krogih, tako da ne mi z Jugovići prosim. Če ste jezni, ker je evropsko sodišče potrdilo sodbo o kršitvi pravic izbrisanim, svojo jezo sproščajte drugje, ne pa na vse, kar ni Slovensko!

Lepo bi bilo, ko ne bi tako ksenofobno izpadel. Kot da kradejo samo tisto z Juga, domača rasa pa ne. Pri nas kradejo mafijozoti, zmedena_samica verjetno ve, ker živi v takem kartelu. Točno se ve, kje dilajo mamila, pa policaji menda nič ne morejo. Enako je z Župančičevo jamo, drug cartel, preprodaja orožja ipd.

Kaj hočem povedat? Slovenija ni edina država, ki sprejema narode z vzhodnega bloka, pomislite na Nemčijo, Avstrijo, Francijo, tudi Anglijo. Potemtakem bi morali v teh državah cveteti kriminal, umori pa temu ni tako. Žalostna resnica je ta, da ti ljudje delajo večinoma na črno, v skrajnih pogojih za mizerno plačo, ki je noben klen Slovenec ne bi sprejel, ker raje vleče socialko v mama hotelu.

baddy je lahko kdorkoli, ne glede na raso in narodnost. Tudi Romi (ne cigani!!) znajo bit kultivirani, niso vsi na vižo Strojanovih.

Zato ne posploševat, da so kriminalci samo z Juga. V osnovni šoli pa tudi srednji sem imela precej sošolk, katerih so se starši priselili v Slovenijo in so delali pošteno, niso kradli, njihovi potomci (moje sošolke/sošolci) pa so končali fakultete ali se drugače zaposlili. Niti za enega ne vem, da bi postal kriminalec ali se sukal v sumljivih krogih, tako da ne mi z Jugovići prosim. Če ste jezni, ker je evropsko sodišče potrdilo sodbo o kršitvi pravic izbrisanim, svojo jezo sproščajte drugje, ne pa na vse, kar ni Slovensko![/quote]

Ni kaj. Tole moram podpisat.

Če hočeš videti ksenofobijo, jo boš videla.
Kje sem napisal, da domači ne kradejo ?

Se strinjam Sem mogoče kje omenil, da ne znajo ?

Kje ti vidiš posploševanje ?

Nisem jezen. Zdaj prvič slišim za to sodbo o izbrisanih. TV-ja pač ne gledam…

Zakaj pa si ti jezna ?

No, zdaj pa je moja tema zašla že čisto na drugo “stran”.
Vseeno kdo krade – ali iz juga, ali iz severa, ali tudi iz marsa, mi je čisto vseeno, vendar boli, ko ti posežejo v tvoje zasebno življenje na takšen ali drugače način. Za vse kradljivce, tate (tako tiste ta velike, kot za tele majhne) je potrebno narediti nazaj sistem tak kot je bil nekoč – direkt na goli otok ali nekaj podobnega. Sem en čas bila v Arabskih emiratih – tam ni takega kriminala, ker se ve, da če se kaj ukrade, bo pristal direkt v zaporu, brez kakih pritožb. In to niso taki zapori kot so tukaj – nimajo takega luksuza.

Skratka, kdor koli krade, naj se malo zamisli nad sabo, da s tem ne škoduje le finančno okradenim, temveč tudi čustveno!

Se strinjam.
Samo potem bi bi morali najprej tisti, ki so na oblasti, sebe poslati na goli otok.
Ne bodo sprejeli takšnega zakona, ki bi bil zakonodajalcem v škodo.

Ali pa Japonska. Če ti kaj zgine, dobiš nazaj zelo hitro.

Robi, si v dveh stavkih vse omenjeno zajel.

Ziher take noč in dan gloda črvek vesti, da nimajo miru. 😉
To že moraš biti “lopovski tip”, drugače ne bi kradel, ker bi razmišljaj podobno kot ti.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ziher take noč in dan gloda črvek vesti, da nimajo miru. 😉
To že moraš biti “lopovski tip”, drugače ne bi kradel, ker bi razmišljaj podobno kot ti.[/quote]

Ja, take sigurno noč in dan gloda, če so premalo pokradli, da so izplenili premalo vrednega blaga. Če še naše menedžerje, tajkune in politike nič ne gloda vest, ker so tisoči brez dostojanstva zaradi njih, se sploh ni za čudit malim ribam, da se ne sekirajo za en bicikel. Le to je res, da če tatove biciklov dobijo, bodo kaznovani, tisti drugi pa ne. Jaz bi se na njihovem mestu vsaj za to sekirala.

Ti, ki kradejo so prepričani, da jim to pripada, saj verjamejo, da vsi drugi kradejo še več in da ne bo nič hudega, če vzamejo še oni nekaj malega. To je povsem drug svet.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zabavno. Ljudje mislijo da zato, ker plačujejo prispevke, so vestni državljani ipd. jih ropar ne bo okradel…?!?! In potem jih gredo okarat na forum 😀 😀 😀
Naj še jaz dodam nekaj:
Tudi tisti, ki se prerivate v koloni ste hudobni, sebični, poredni in sploh…. BUUUUUUU

Frrrrredi – kaj si hotel sploh s tem povedati kar si napisal? A je to sploh kaj v zvezi s tem, kar sem napisala kaj se mi je zgodilo? Katastrofa!!!!

No, za informacijo – potem ko so mi ukradli novo kolo, so pa mi še potem v roku 4 dneh ukradli še ta staro kolo (16 let staro) iz kolesarnice.

Frrrredi – ni se ti treba javljati na to temo, ker si spremenil bistvo tega mojega sporočila!

papa

Nič nisi napisala, če imaš zavarovano stanovanje in pri komu? Grawe recimo povrne 100% vrednost novega kolesa, medtem ko triglav 70% starega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close