Vlom v hiso…
Enkrat. Stara sem bila 10 let in sem prva prišla domov (iz šole). Ko sem stopila v hišo, še nisem čist dojela, kaj se je zgodilo in sem šla čist mirno po celi hiši pogledat stanje (me ni bilo nič strah). Je prišlo pa potem za mano in se cel mesec nisem upala sama domov iz šole (mislim v prazno hišo). Odnesel je kar nekaj stvari, vendar nakita in denarja ni našel. Mi je pa odnesel moj prvi dvokasetar (v tistih časih je bilo to oh in sploh), ki sem ga dobila mesec dni prej za rojstni dan. To sem bila pa tako jezna, da bi ga pomoje tudi zbrcala, če bi ga dobila. 🙂 Potem smo izvedeli, da je bil tip s stalnim bivališčem na Dobu na dvodnevnem izpustu zaradi lepega vedenja in v tem času je obdelal 40 hiš, tako da nismo bili edini. Na sodišču nič posebnega – samo podaljšali so mu stalno bivališče na Dobu. 🙂 LP
Nam so vlomili pred kaksnim letom. Zgodilo se je okrog dveh ponoci, ko smo ze vsi spali. Jaz in moz v spalnici, otroka v svoji sobi. Ponoci sem zaslisala neko igraco, ki se vklopi samo ce jo pritisnes. Takoj sem pomislila, da je nekdo v hisi in v tistem tudi zaspala nazaj. Zjutraj sva sla z mlajsim sinom v spodnje nadstropje in mi je bilo ful mrzlo. Pogledam skozi okno in vidim, da je malo odprto. Pa sem mislila, da je moj moz kaj stimal in pozabil zapret. V tistem pa zagledam na tleh mojo torbico in vse stvari ven zmetane. Sem mislila, da se mi bo kar zmesalo. Odnesel nam je mini videokamero, prenosni racunalnik, kaksnih 10.000 SIT. Ker se je to zgodilo v tujini, ne vem kaj bi mu ta denar pomagal. Po moje ga je sploh prvic videl.
Vlomil je skozi okno in sicer tako, da je naredil luknjico premera cca.0,5 cm pri kljuki. V glavnem, na delu je bil nekdo, ki obvlada.
Seveda nam je bilo potem vsako noc groza. Glede na to, da je moj moz veliko zdoma in sem bila sama z otrokoma, sem bila vsako noc zelo prestrasena. Slisala sem vsak sum. Kadar smo bili sami, smo vedno spali vsi trije skupaj zaklenjeni v spalnici.
Sploh si ne predstavljam, kaj bi se lahko zgodilo, ce bi sla jaz, ko sem zaslisala igraco dol.
Na sreco smo se cez dva meseca preselili v drugo hiso, kjer imamo varnostne kovinske resetke na oknih in vratih. To je v tujini kar pogost pojav zascite.
Skratka izkusnja je bila zelo neprijetna in upam, da ne bom tega vec dozivela.
Vem tudi, da bomo pri vsaki stvari, ki jo bomo gradili, poskrbeli za varnost.
LP in mirne noci vam zelim.
Andreja
Doživela, skoraj sem znorela. Hodil je za mano po hiši, jaz pa ga nisem opazila. Ko sem prišla v svojo sobo sem ga videla ko se je z mojo torbico pognal skozi okno. Ukradel mi je vse dokumente, mobitel, denar, ključe. Še en mesec me je bilo tako strah da ne morem povedati. Če bi ga dobila, bi ga prav gotovo v tistem napadla, še dobro, ker bi prav gotovo on mene nazaj.
tudi nam so ponoči ob pol treh vlomili v hišo, pa sem nekaj slišala, ko je odklenil vrata za ven, ki se bolj na trdo odklepajo, pa mi je kar nekaj reklo.da to nekaj ni v redu sem vstala in vprašala kdo je, tedaj sem v pritličju zaslišala škipajoče bežanje neke osebe, groza!!, sama sem bila doma s mlajšim sinom in sploh nisem vedela kaj naj naredim, nato sem šla pošasi dol in našla odprta vsa vrata, tako, da so pritličje že obdelal. pobrali 10.000 sit, potni list, pa naše natikače ki jih imamo za na vrt.
verjetno so z njimi hodili po bajti, da skrijejo sledove, naslednji dan smo jih našli ob glavni cesti kjer so jih odvrgli. še danes po enem letu stalno
poslušam, kaj se zunaj dogaja če ni moža pa starejšga sina in me je še vedno strah kljub vsem napravam za varovanje.
tega nikomer ne privošim si nemorem mislit kaj bi bilo če bi prišel v 1 štuk.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.