Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vlečeno vs. listnato testo

Vlečeno vs. listnato testo

Pozdravljeni,
mene pa zanima, kakšna je razlika med vlečenim in listnatim testom. Ali lahko namesto listnatega testa uporabim vlečeno?

listnato testo se dela iz testa in kocke masla, tako da se valja in prelaga in se nato pri peki samo testo razsloji v več plasti.

vlečeno testo pa je iz ene same plasti, delaš ga pa iz moke in olja.

Če ga pa lahko menjaš, pa je odvisno od recepta. Po moje pri kakšnih zavitkih ne bi smelo biti problema, “šamrole” pa iz vlečenega testa verjetno ne moreš delat.

moje laično mnenje.

Tako kot je napisala Ariadne, je razlika v izdelavi. Zamenjaš pa po mojem vlečeno za lisnato prej, kot pa lisnato za vlečeno.

primer je zgoraj: šamrole iz vlečenega testa ???, skorja za kremšnite iz vlečenega ?????, slano pecivo potreseno z makom in soljo iz vlečenega ???? NIČ od tega se mi ne zdi dobro

LP; ela S

Hej!

Tako, kot je zgoraj obrazloženo. Oboje lahko kupiš ža narejeno.
Obstaja tudi kvašeno listnato ali masleno testo.
Za doma narejeno so pa tu že natančni recepti in navodila.

Osebno?
Skutin zavitek skoraj raje naredim v listnatem testu. Jabolčnega pa vedno v vlećenem.

Tudi mesno štruco zavijem v listnato testo. Po vrhu okrasim z ostanki testa, ki jih narežem v poljubne oblike.

Lep pozdrav Babi

hvala za vse odgovore!

Ko naredim višnjev zavitek uporabim listnato testo, ko pa naredim višnjev štrudelj pa vlečenega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close