Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vlečeno testo

Vlečeno testo

Pozdravljene!

V soboto sem se lotila pitulic, pri tem pa mi je pomagal fant. Kupila sem zavitek testa od Žita, pa zavitek od tistega šiptarja (zelen listek), k se zdele ne morem spomnit kako že. 🙂

No, najprej sva delala z Žitom. Kolk sm se presmejala, ko je Robi prijel tisto testo, da bi ga položila na prvo plast, pa se mu je strgal. Pa je bil tko nesrečen, pa štorast videt. Sam sebi je šel na živce in se vsakič bal prijeti, da ne bo spet strgal. :)))

Pol pa pride Amza (Testo od šiptarja-se mi zdi). Pol je blo pa šele smeha, ampak tokrat sem se pa režala ob pripombah: “E, to vidiš, Amza zna, šta da radi,….!” ITD Jaz sem krepavala. Ma testo je prijel, pa vlekel, pa se ni strgal. “Naslednjič sam Amzo”, je rekel. “Kakšen Žito, Amza je zakon.” U glavnem smeha dost, pitulic pa tudi.

Zdaj me pa nekej zanima. To testo od Amze je res bolše, bolj trdo, vendar me pa moti, ko ga razrežem, ker gnezdeca potem tako štrlijo. Ne vem, kako naj opišem. Vidi se vsaka plast testa in je tako trda in tudi, ko se zapeče, je meni osebno preveč trdo. Kako rešiti ta problem?

Ko sem delala z Žitom se testo enostavno “stopi” z maso.

Mogoče se eno rešitev že našla in sicer, sem eno “rolado” pustila stati cca 1 uro in se mi zdi, da testo ni bilo več tako trdo. Razen zunanja plast. Le-to bi najbrž morala malo namazati, ker je bila precej suha.

Drugače pa so pitulice uspele, delala sem s tremi nadevi:
paprika(zelena in rdeča), bučke
tuna in origano
mleto meso in bešamel omaka

Še posebej ta zadnji je bil super. Pri ostalih sva malce preveč dala skute. Moram poštudirati, kaj bi naslednjič dala še zraven skute.

Skratka, bilo je fajn, polno smeha in dobre hrane!

Lep pozdrav, pa brez zamere za daljše pisanje

Petra

Hej,Bacek! Soseda Beograjcanka obvlada vse o tem testu.Ko je te krpe nosila iz Srbije,je vedno poudarila,da jih je treba dobro namazati s tisto
mesanico olja in mlacne vode,da postanejo elasticna.
Sem ze omenila,da so zelo dobre pitulice,ce jih cez noc pustimo v hladilniku,ker se testo res prepoji z nadevom in peceno nekako spoji.
Ker nimam druge izbire,uporabljam pac tega,ki ga dobim.Vedno gledam,da vzamem dnevni paket,potem se nic ne trga in lomi.Zunanjo plast pusti malo dlje na mokri krpi in dobro navlazi se z mesanico.Ko razrezane das v pekac,pojdi se s copicem namocenim v kislo smetano naokrog.
Skoda,da ni bilo koga zraven,ki bi snemal,potem bi lahko videli to kuharsko idilo v dvoje . Pozdravcek Babi

Hojla Bacek,

pomojem premalo premažeš z mešanico kisle smetane in jajčka. Ali pa preprosto še malo navlaži z vodo.

Mimogrede… iz tvojega esejčka pa kar srčki in amorjeve puščice frčijo, cccccc :)))))

LP, Staša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close