Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style vlažilna krema za tanko, suho in občutljivo kožo

vlažilna krema za tanko, suho in občutljivo kožo

Imam tanko, suho in občutljivo kožo. In bi rada res eno dobro vlažilno kremo za tak tip kože, ne pa mastno. Ker mastne mine odgovarjajo. in mislim, da moji koži prej primanjkuje vlage (čeprav ogromno pijem), kot pa maščobe.

Kako pa se obnese od Vichy S-mat za takšno kožo? Pa termal S1 in S2?

No, če ima kdo kak predlog, bom vesela. Pa če lahko zraven napišete še ceno in kje se jo dobi(lekarna, drogerija, ipd.).

Lp

Probaj z Alverde Jojoba Sensitivcreme, dobi se jo v Dm (drogerie markt). Stane pa okoli 800-900 sit, se ne spomnim natančno. Jaz si jo nanesem na očiščeno kožo (najprej z mlekom očistim makeup, nato tonik, in na še vlažno kožo od tonika nanesem kremo Jojoba). Meni je super, če ti bo preveč jo uporabljaj samo za večerno nego. Primerjati s Vichy ne morem, kajti ne uporabljam vichy kozmetike, probala sem tester s1 in s2 pa sta mi bila premalo vlažilna. Pojdi v lekarno po tester, mogoče ti bo katera ustrezala, ko boš tam pa povprašaj še za Avene testerje, Avene je super za občutlivo kožo.

Lp

Mislim, da bi ti Vichy-jevi kremi Termal S1 in S2 odgovarjali, ker res vsebujeta veliko vlage in nista mastni, vsekakor pa jo najprej preizkusi! Staneta okoli 3000 SIT! Cao!

Hvala za odg.! drugače pa Vichy sem sprobala testerje za Termal S1 in S2, pa je obup. Tako mi je izsušilo kožo, kot da bi si alkohol vlila gor.

Tanaya, bom naslednjič sprobala to kar si mi predlagala. Od Avene pa sem imela cold creme in mi ne odgovarja, ker je obupno mastna.

Pozdrav,

kaj pa od Vichya Nutrilogie 1, za zelo suho kožo?

LP Nada

Sama sem do poroda uporabljala Vichy, sedaj ne več, ker imam po porodu še bolj suho in tanko kožo in mi je Vichy nega ne ustreza.

Moj nasvet:

za poleti: Nutrilogie 1; uporabo Termal S mat ti odsvetujem, ker bo zate premalo masten, če imaš suho in tanko kožo – bo samo vlaga premalo.

Za pozimi: Nutrilogie 2 (ker je malo bolj kompaktna in tudi malo bolj mastna od Nutrilogie 1)

Sama pa sedaj uporabljam izključno Neutrogena kolekcijo (Visibly Refined, in Neutrogena linijo s sojo), oboje pa se na žalost še ne da kupiti pri nas (Avstrija, Nemčia, Anglija, Irska). Morda se bo sedaj dalo naročati tudi preko Amazona in Nemčije…..

Jojmene: samo opozorilo da si kremo alverde nanesti na tanko, jaz si jo prav zaradi tega nanesem na kožo, še vlažno od tonika, drugače si jo kar hitro nanesem preveč. Meni je bila super za zimo, še zdaj mi je super, za poletje pa nameravam uprabiti kakšno z uv a in b filtrom, za zvečer pa še vedno ostanem pri tej. Kolegica (ima mastno kožo) jo pa uporablja samo za okoli oči. Prav možno je da obstajajo še kakšne druge super kreme, meni ta ustreza in sem nehala s probavanjem krem. Avene kreme nisem imela, mi je pa super Avene kolekcija za čiščenje kože .Je pa tako, da vsaka koža drugače reagira. Dokler ne poskusiš ne boš vedela. Pa glede na to da imaš suho in občutlivo kožo se izogibaj alkoholu v kremah!!!! Ker to še dodatno izsuši kožo. Pa poskusi kdaj pa kdaj uporabiti kakšno vlažilno masko.

Brina*: Za Neutrogeno sem slišala, da je super. Škoda le ker ni na voljo pri nas.

Poskusi s kremo Anemarie Borlind. Videla sem že tvoj topic v forumu alergije. Sama imam tudi zelo občutljivo kožo, podvrženo k alergijam. Tudi meni ne ustrezajo preveč mastne kreme, prav tako pa tudi ne kreme, ki so na vlažilni osnovi. Ta krema je za občutljivo kožo, nagnjeno k alergijam. Ko jo naneseš gor, se ti sprva zdi mastna, a potem se krema vpije in koža je nežna in mehka na otip. Imajo jo v drogerijah. Tam lahko tudi poprosiš za testerje od te kreme. Zraven tudi dobiš tester za čistilno mleko in tonik ter za nočno kremo. Poskusi to kremo in verjamem da ti ne bo žal!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close