Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek VLAŽILCI ZRAKA

VLAŽILCI ZRAKA

Živjo,

zanima me, če ima kdo izkušnje z vlažilci zraka. Predvsem me zanima, če kaj koristijo in ali ste opazili razliko. Pa tudi kakšne vlažilce uporabljate.

Hvala.

Jaz vedno ko se zacne zimska sezona, ko se zacne kurt radiatorje, na vsak radiator postavim lepo posodo z vodo, notri kanem ene par kapljic etericnega olja bora ali smreke in to je to! In to menjam na tri dni, itak vse v tem casu ze izhlapi. In pomaga, res pomaga, probaj.

jaz imam vlažilec zraka v dnevni sobi in če ti povem, da v enem dnevu nalijem 14 litrov vode in ta v 24 urah izhlapi, potem ti je jasno, da zelo pomaga pri valženju prostora. grejemo se s centralno in naša sobna temperatura je 21 stopinj, ampak voda kar izginja.
Se pa pozna, da smo manj bolani kot pred nakupom, pa moja suha koža je sedaj manj suha. Včasih mi jo je kar skup vleklo pa vse me srbel.
Mislim, da se to splača.
lp

Vlažilci so res NUJNO potrebni v stanovanjih, kjer je pozimi zrak izjemno suh celo, če so radiatorji zaprti (ko sem si pred leti kupil vlagomer sploh nisem mogel verjeti, da kaže točno: včasih je relativna vlažnost celo pod 20%, kar je čista puščava).
Najbolj učinkoviti so vlažilci z grelci, ki vodo zavrejo, vendar pa porabijo ogromno elektrike. Drugi najbolj učinkoviti, ki porabijo malo elektrike, so tisti na ultrazvok, ki jih priporočam za daljšo uporabo. Razne posode za na radiatorje (tudi npr. AirMag) so bolj blažev žegen; če imate radiatorje odprte (mi jih večinoma nimamo, tako je toplo!) pa pomaga tudi navadna mokra brisača, ki jo je pa treba pogosto vlažit.
Ustrezno vlažen in čist zrak (mi imamo doma tudi ionizatorje) je res zelo pomemben za preprečevanje oboljenj in splošno dobro počutje!

Kakšne vlažilce zraka pa imate…znamka? Mi se tudi odločamo za nakup, pa še ne vemo katerega bi izbrali. Prosim za nasvet

Ultrazvočni je Esprit U9500 (priporočam, ga uporabljam že kar precej let, samo voda je bolje, da je destilirana), z grelci (tisti potratni) je Orieme U FO 8000. Imam še enega na ventilator (Duracraft), samo je beda, veliko hrupa za bolj malo učinka.
Če ste iz LJ, poglejte v trgovini MGK, na Brnčičevi 13, 561 22 92.

Kakšne pa so kaj cene ultrazvočnih vlažilcev?
Jaz trenutno na radiatorje postavljam posodice z vodo (tako ali tako imam odprt le en radiator, pa še ta samo na pol), vendar pa voda tako hitro izhlapeva, da potrebujem kaj bolj učinkovitega – vsaj večji lonec;))

super

Cena mojega UZ vlažilca je med 20 in 25.000.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close