Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vlaganje zelenjave – recept

vlaganje zelenjave – recept

Našla sem en STAR recept za naslednjo solato (vloženo v kozarce):

1 kg zelenih paradižnikov
1 kg rdečih paradižnikov
1 kg rdeče paprike
1 kg zelene paprike
1 kg čebule
3 dcl kisa za vlaganje
1 dcl olja
sol, poper
Zelenjavo narežemo na tanke rezine. Kuhamo 20 minut in vroče napolnimo v kozarce.

Sedaj imam pa vprašanje: kaj pa voda, se je nič ne doda ali jo bo zelenjava spustula. Me skrbi, da ne bo prekislo. Je recept pomanjkljiv? Če ima katera podoben recept, naj ga prosim posreduje.

Hvala ter sončen pozdrav!

Naj tule še jaz dodam en recept za vloženo solato, ki je sicer sama nisem delala, jo pa dela tašča vsa leta odkar sem ji iz službe prinesla recept.

Potrebujemo:

3 kg kuhanega mladega fižola v zrnju
2 kg rumenih paprik
1,5 kg paradižnika
5 velikih čebul

in še

2 dcl olja
0,5 l vinskega kisa
1 dcl vode
2 žlici sladkorja
2 žlici soli
————————-
Olje, kis, vodo, sladkor in sol zmešamo in mešanico zavremo.

Dodamo na lističe narezano čebulo in kuhamo 5 min.,
dodamo na rezine narezano papriko in kuhamo še 5 min.,
dodamo na rezine narezan paradižnik, kuhamo dalje še 5 min. ter
dodamo kuhan fižol in kuhamo še nadaljnih 5 min.

Vroče vlijemo v kozarce, kozarce zapremo in jih zložimo v pečico segreto na 100°C, pustimo 30 min., pečico ugasnemo in pustimo zaprto čez noč, da se počasi ohladi.

Če se bo kdo odločil za preizkus, naj vam tekne :o)
Meni se kar sline cedijo, a kaj, ko je taščina solata takooo daleeeč…

Prijeten začetek tedna!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Sem naredila včeraj solato po mojem receptu in tudi brez vode ni prekisla, ker zelenjava spusti dovolj vode. Je zelo dobra.

Vladka, sem naredila solato po tvojem receptu! Mnjami, mmmmm, zeloooo nam je všeč. Hvala za dober recept. Všeč mi je še bolj zato, ker sem imela praktično vse sestavine doma na vrtu- razen kisa in ker je skrinja polna, pojesti tudi ne moremo vsega naenkrat in je to čudovita poteza za shranit odvečno zelenjavo z vrta, ki jo je tako treba pospravit.
Edina sprememba, ki sem jo naredila je, da sem kisa, vode, soli, dala za dvojno količino , zelenjave pa za eno. Če ne bi bilo za moj okus pregosto.
Hvala in LP!

Evita, sem vesela, da ti je recept všeč.
Kot sem že napisala, moja tašča jo zdaj dela že nekaj let, ima tudi zelenjavo doma, ne vem pa, če je ona tudi kaj spreminjala recept ali se ga striktno drži.
Lahko noč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close