Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vlaganje sadje -a sem prav naredila?

vlaganje sadje -a sem prav naredila?

včeraj sem vložila nekaj nektarin, ki sem jih imela doma. pa nimam pojma a sem prav naredila in bo v redu kompot, ali se bo vse sfižlo.

oprane krhlje nektarin sem naložila v kozarce, polno do roba, nato dala v en kozarec po 3 žlice sladkorja, prelila z vodo, do roba. Kozarce sem zaprla s pokrovčki z navoji in jih položila v večjo posodo, v katero sem dala c vodo (caa. 5 cm visoko). Vse skupaj sem postavila v pečico za 45 min. Nato sem kozarce položila na odejo, obrnjene s pokrovčki dol, in zavila v deko.

kaj mislite bo ratalo ali ne? in kako bom vedela, če ni o.K.?

Če ne bo ok, boš videla po barvi tekočine, zgoraj bo začelo plesnet, ipd.
Za kratek rok bo verjetno zdržalo, zato ti priporočam, da kmalu porabiš.
Če si nalila prekuhano vodo potem bo skoraj zagotovo zdržalo dalj časa. Lahko pa pustiš času čas in opazuješ in boš dobila izkušnjo za v bodoče. Sicer pa si poglej na starejših forumih oz. poišči z iskalnikom, kako vlagajo drugi.

Če je prav zaprto bo v redu. To ugotoviš, če potolčeš s členkom prsta po pokrovu. Pokrov je tudi rahlo ubočen. Zaradi vode naj te ne skrbi. Jaz že 10 let točim vodo izpod pipe, (prej sem jo prevrevala) pa je čisto vseeno. Saj prevre potem v kozarcu.

Vodo sicer prekuham, da lažje raztopim sladkor, neke nuje pa ni. Kolegica vedno dela kompote na enak način kot ti, pa so vedno v redu.

Kot je rekla karolina, glej pokrovček. Če ga je lepo “potegnilo not”, je vsebina dobro zaprta. Če bi pa kateri kozarec slučajno začel vreti, se bo pa pokrovček izbočil. Tistega potem vržeš stran.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close