Najdi forum

Zivjo,

zanima me, ce je kje mogoce na netu poiskat cene vizumov za zeljeno drzavo? Ce ne, me pa zanima za kar nekaj drzav in sicer:

Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzikistan, Pakistan, Indija in Nepal. Kdo slucajno ve?

Vem da jih je veliko pa vseeno vprasam informativno..

lp

Tega ne vem, posodim pa ti lahko LP Central Asia, kjer

so skoraj vse navedene države.

Krištof

Za vse države je kar enoten odgovor. Informacija o vizah je na straneh MZZ.

Poleg tega je za Turkmenistan, Uzbekistan Tadzikistan potrebno vabilno pismo, ki pa je (lahko) dražje od vize.

Pismo ti lahko preskrbijo razne agencije, cena je od 100 USD navzdol. Lahko pa si ga preskrbiš na drug način, tako da je lahko tudi zastonj.

Jaz si urejam vizo za Uzbekistan in Kazahstan, zato ti lahko za ti dve državi dam natančnejše info, kar sem si preskrbel do sedaj. Tudi pismo imam urejeno, no dobil ga še nisem…

lp

bv

hvala za odgovore,

ja… okvirno debatiramo o potovanju do indije s kombijem/avtom in verjetno ideja preckati iran ni med najbolj varnimi… obstaja moznost cez kazahstan nekako do indije (mogoce celo nepal), ampak smo se cisto na zacetku s pogovori, vnema pa velika. na mzz sicer dobis podatke samo cene pa ni. vem pa da sta baje dva sla in bom probala dobit kaksen kontakt, da vidim sploh kaksno pot ubrat =)

ce ima kdo kaksnen nasvet bomo veseli vsakrsnega,
lp
petra&co

Ne vem, kje si dobila info da čez Iran ni varno. Marsikje sem že bil, ampak tako varnega se nikjer nisem počutil, kot v Iranu. Tudi Pakistan ni problematičen, če ne izzivaš.

Sem pa govoril z enim, ko se pripravljam na pot po Uzbekistanu in Kazahstanu, Slovencem, ki je šel z vlakom do Indije. Povedal je, da ni bilo nič posebnega okrog varnosti, da se je počutil čisto OK. Šel pa je to traso, čez Kazahstan in Uzbekistan, torej vašo.

Bodi pa pripravljena na začasno registracijo avta, ko greš skozi …stane, procedura je sicer relativno enostavna, ampak tudi to stane. Preveri. Vsaj za Rusijo zaenkrat vem, da moraš začasno registrirat avto na meji in plačat zavarovanje.

Tudi osnovno zavarovanje ki si ga plačala ob registraciji avta (vključno z zeleno karto( velja samo do Urala.

Cene ti pa lahko povem samo za dve državi, ki sem jih sai iskal, Kazahstan in Uzbekistan.

lp

bv

bojan najlepsa hvala za info. zdej se moramo samo se zmislit tocno kako in kam. ce pa ves se karkoli nam bi pomagalo se priporocamo =)

lp

Z veseljem, če bom vedel…

Kot sem napisal, mi letos pripravljamo Uzbekistan in Kazahstan, Skupaj s potjo tja in nazaj.

lp

bv

Za vabilna pisma pa ti priporočam malo iznajdljivosti. Najlažja pot je, plačati agenciji. Mi pa smo dobili obe zastonj, ni tak problem.

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close