viza za zambijo
Pozdravljena!
Ej, prav si se odločila, ko greš tja dol. Jaz sem bila lani in doživetje SUUUPER!
Vizo dobiš na letališču. Mi smo jo. Vstopna viza je 25$ in izstopna 20$ (tako, da veš, da nekaj denarja spraviš za odhod). Plan najbrž že imaš. Največja atrakcija so Viktorijini slapovi in South Luangua (naravni park).
Prepusti se Afriki, da te preseneti.
Lepo se imej in SREČNO.
Majda
Zivjo!
Hm. Tele zadeve z vizo se včasih zelo hitro spreminjajo.
Moja izkušnja od lani: Vstopna viza na letališču 25 $, potrebni dokumenti za vizo – nič, izstopne vize niso zahtevali.
Letos sem se menil z enim iz tega foruma, ki je trdil, da se vize ne da več dobiti na letališču. Torej se morda splača preveriti najnovejše stanje (morda na veleposlaništvu v Berlinu).
LP
Zivjo,
iz Zambije sem prišel v začetku Avgusta. Definitivno je tudi najcenejša opcija pridobitev vizuma na letališču. Tam stane za enkratni vstop 25$. Obvezno vzami za 1x vstop saj je multipla viza 80$. Če boš hotela zapustiti državo in se nato vrniti nazaj ti na vsakem imigracijskem uradu ali na malo večjem mejnem prehodu izdajo re-entry visa za 1$, preverjeno.Sam sem jo vzel v Livingstonu in mi je tip povedal, da se da to dobiti kjerkoli 🙂
Drugace, na letališču od mene niso hoteli nobenih drugih stvari razen Passporta, vseeno pa si za vsak slučaj pripravi 2 sliki za dokumente. Ko sem klical v London na High commission so mi namrec rekli, da obvezno rabim 2 sliki, povratno letalsko karto in sufficient amount of money. No, nič od tega ni bilo treba, samo, kaj veš kerga immigration officerja bo čebela pičla tik preden bo izdal vizo tebi 🙂
Ce pa te zanimajo se kaksne info. o zambiji, itd, pa kar pisi na mail
lp, Miha
P.S.:poleg tega, da ti na letališču izdajo vizo, ti jo lahko zaradi trenutnih muh uradnika tudi omejijo. Tako so meni izdali vizo za 30 dni, kolegoma, ki sta imela vizo za 90 dni iz veleposlaništva v Bruslju pa so omejili vizo na 30 dni. Brez panike. Na kateremkoli immigration officu ti jo 1-2 dni pred zapadlostjo brezplačno podaljšajo.
Forum je zaprt za komentiranje.