Viza za Gvatemalo iz Mehike!!
Pozdravljeni,
moja kolegica, ki je trenutno v Mehiki ima majhen (beri: še kar velik!) problem, ker mora v Cancunu čakati na vizo 10-14 dni, bi bilo pa dobro, da tja pride v enem tednu. Ali kdo pozna hitrejšo varianto? Ali kdo ve, je možno dobit vizo v Chautmalu ali pa na meji z Gvatemalo?
Hvala in lp,
Zivica.
živjo
s kolegom sva bila ravnokar v tem delu sveta in sva dobila vizo v cancunu v dveh dneh na gvatemalški ambasadi (to je bilo začetek februarja). Prisla sva tja okoli 12 ure in dobila vizo naslednji dan ob 9-10 dopoldan. vse je potekalo brez problema. plačala sva 25 $ (vsi so bili zelo prijazni)
vprašaj jo ce je sla na ambasado al kam drugam, ker ce ima LP(yucatan in belize) notri ni naslova od ambasade.
Hola!
Ja, vse to ona dobro ve (mislim, da ste se ravno vi dobili na kavi preden je odpotovala), pa pri njej ni bilo ravno tako. Kako tocno je bilo, ne vem, ampak so baje komplicirali na veliko, da bi morala cakati ene 14 dni na vizo. Tako da ne vem, ali so uvedli kaksno novo pravilo tudi za mehicane, ali pa je problem drugje…
Lepo se mejte, pa lep pozdrav iz Guatemale!
Lp, Zivica.
kokr je meni znano, zadeva poteka hitreje ce imas eno pismo iz domace ambasade. ce je v mex. ni, potem je to avstrijska ambasada.
na meji se po mojih izkusnjah ne da kupiti (no, ne vem iz mehike v gvatemalo ampak honduras-gvate), razen, ce recejo o slovakia in ti samo pokimas in dobis vizo na meji (se mi zdi da ta stane 15$)
itak nimajo pojma kva je razlika med slo in slovakijo, mislijo, da se sloveniji po spansk rece slovakija. :))
good luck
zivjo,
jest sem sel lansko leto iz mex v gua.
sli smo s kombijem iz san cristobala (chiapas) v
lago de atitlan, direkt, karta stane okoli 50 $ (kr drago)
bili smo 2amerikanke ,angles in jaz in
na meji nam je vsem udaril stempel v pasos in nas spustil cez.
brez vize.
nazaj grede pa je na meji vsak moral placati 10$ cariniku
za izstop iz drzave, ne vem zakaj.
pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.