Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Viza za Guatemalo

Viza za Guatemalo

Dragi popotniki vize za Guatemalo ni možno dobiti niti na Dunaju.
Mogoče bo potem bolje, ko bomo v EU.

Wau, a res?

Jaz sem pa glih to imel za bregom. Če se ne motim, je nekdo na forumu razlagal, da se čaka 4-6 tednov. Hm, kakšne so pa alternativne možnosti, razen Cancuna, Mexico Citya ali fehtanja na meji?

LP.

Veliko se je že pisalo kako priti do vize. V Cancunu baje čakaš nanjo 14 dni, če jo sploh dobiš. Na meji z Guatemalo to ni mogoče, ker ločijo kaj je Slovaška in kaj Slovenija, če bi jih hotel podkupiti te dajo samo še v čuzo.
Jaz sem se odločila, da vizo uredim preko Kompasa. (14.000 sit). Čaka se 4-6 tednov.
Danes smo klicali na ambasado na Dunaj (5. teden kar čakam, Kompas mi ni javil še nič) pa so rekli, da je vloga za vizo zavrnjena. Do slovencev so baje sprejeli še neke dodatne ukrepe tako, da na vizo lahko kar pozabimo.

Na Kompasu so rekli, da kao ni problema dobiti vize. Mislim, da zavajajo stranke, in tako pridejo do denarja (7.000 sit) ko posredujejo vizo.

Lp Miša

S kolegom sva si pred enim letom v Cancunu zrihtala vizo v enem dnevu brez vsakih problemov. Vseeno pa previdnost verjetno ne bo odveč, da ne bi kdo v Cancunu moral po nepotrebnem viset 14 dni, še posebej ker je zelo drago mesto.
Lp, Iztok

A se vam kej sanja, zakaj je Gvatemala za slovence tako zaprta, a smo se jim kakorkol zamerl?

js sem jo zrihtala lani feruarja v mexico cityu v enem dnevu – beri: 10 minut.
Predvsem morte mal hvalit kok je fajn dežela in La ruta Maya al pa kaj podobnega.
Če greš iz Beliza v Guatemalo je benque Viejo – majo tam tud konzulat, tko da načeloma jo lahk tam dobiš, sam ni pa nujno.
Ne se pa preveč trudit na dunaju, ker so mal – no fejst nesposobi.
Mexico city je najboljša odločitev.
Zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close