Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice viza-rusija,Ukrajina

viza-rusija,Ukrajina

Zanima me,kje se dobi Ruska in Ukrajinska viza?
Nameravam it na Transibirsko želenico od Moskve do Pekinga!
Iz Slovenije do Rusije stane vlak 26.000 sit in gre skozi Madžarsko-Ukrajino in nato v Rusijo!kaj pozna,kdo še kakšno cenejši prevoz do Moskve?Mogoče letalo?Kakšne so cene?

sini

Agencija Renee tours na Tržaški blizu Narta studia! Jaz sem jo dobila v 2 dneh.
LP

Aja…še prevoz. Jaz sem šla pred kratkim kar z Adrio in je bila cena povratne karte Lj Domodedovo-Moskva Lj 84.000,00 sit. Je pa sigurno cenejše če letiš z kakšno drugi letalsko linijo..preveri Aeroflot.

aeroflot ukinja (ne vem če vse) lete lj-moskva. nadomešča jih adria
lp

bv

Upam da ti bo uspelo dobiti ukrajinsko vizo! Meni jo namreč ni! Predvsem zaradi slabe volje zadirčnega uslužbenca na ukrajinski ambasadi v WTC v Ljubljani. Imel pa sem garantno pismo iz Ukrajine, ki pa po njegovem ni zadostovalo.
Nato sem se raje odločil za drugo državo, kjer si turistov še želijo!!

Oj Sonnyboy
Kaj se da dobit Ukrajinska viza pri nas?meni so dali podatke,da jo dobis samo v Budinpesti!
Kje pa si dobil garantno pismo?Jaz mislim it samo skozi Ukrajino-rabo bi tranzitno vizo!
Kolko pa stane viza?
Kam si pa imel namen potovat?
lp
sini

V LJ je konzulat in se da dobit viza, mislim da, celo vsak dan (ali vsak drugi?) od 9. do 12h v WTC, v 10. nadstr. , Dunajska 10. Tel. 01/ 569 2752 in fax 01/569 2751.
Za tranzitno vizo rabiš kopijo vstopne vize za državo ki je končni cilj potovanja (torej ruske?!).

Sonnyboy, tudi mene zanima kje si dobil garantno pismo!

kako pa boš kupil karto za mokva-peking?
na licu mesta ali od kake agencije?

lp, luka

Garantno pismo sem dobil preko prijatelja, ki je poznal nekoga, ki je delal v Ukrajini (prostovoljno). Garantno pismo je bilo OK. Po podatkih pošiljajočega, so na identično g. pismo prišli v Ukrajino tudi iz V.B.
Pri nas pa je uslužbenec U. konzulata zahteval še neke dodatne matične številke in ne vem kaj še?!

Oj
še ne vem tocno,ker zdaj zbiram samo cimvec uporabnih podatkov!

Za pridobitev vize ne rabiš nobenega garantnega pisma:) Tudi na ambasado ne hodite dragi moji, ker tam je cela štala pa še zelo slabo angleško govorijo!! Sploh pa se je z Rusi težko pogovarjat, sploh pa se kaj zmenit, razen če ne prineseš kakšne kuverte…..
Renee tours ti jo zrihta! Samo tja greš in poveš za kdaj jo rabiš! To je to!!! Pa še njihov telefon 01/ 4231275! S tem ti bo marsikaj prihranjeno.
LP K.

A pa ne rabiš nič kakšne rezervacije hotela ali pa garantnega pisma, nič, kar naj bi imel, če hočeš sam v Rusijo potovat, pa si kupil samo letalsko karto in nimaš zrihtanega prenočišča? Ja če nič, pa je res super. Koliko pa stane?

Nope, nič ne rabiš, samo sliko in potni list!
Za vizo sem plačala 22.000,00 sit in sem jo dobila v dveh dneh:)

Postopek za pridobitev ukrajinske vize je dokaj kompliciran, saj garantno pismo NE ZADOSTUJE, v kar sem se lahko prepričal lani, ko sem se hotel podati k prijatelju v Kijev. Imel sem garantno pismo ozigosanega s strani ukrajinskega zunanjega ministrstva, vendar poleg tega na konzulatu zahtevajo še t.i. “zaproshenie”, ki se ga dvigne na lokalni policijski postaji, kjer bos bival in traja ca. 45 dni, da ti ga izdajo.

Vsem popotnikom pa svetujem, naj bodo bolj vztrajni kot sem bil jaz.

Lep pozdrav,

Ales

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close