viza-rusija,Ukrajina
Upam da ti bo uspelo dobiti ukrajinsko vizo! Meni jo namreč ni! Predvsem zaradi slabe volje zadirčnega uslužbenca na ukrajinski ambasadi v WTC v Ljubljani. Imel pa sem garantno pismo iz Ukrajine, ki pa po njegovem ni zadostovalo.
Nato sem se raje odločil za drugo državo, kjer si turistov še želijo!!
Garantno pismo sem dobil preko prijatelja, ki je poznal nekoga, ki je delal v Ukrajini (prostovoljno). Garantno pismo je bilo OK. Po podatkih pošiljajočega, so na identično g. pismo prišli v Ukrajino tudi iz V.B.
Pri nas pa je uslužbenec U. konzulata zahteval še neke dodatne matične številke in ne vem kaj še?!
Za pridobitev vize ne rabiš nobenega garantnega pisma:) Tudi na ambasado ne hodite dragi moji, ker tam je cela štala pa še zelo slabo angleško govorijo!! Sploh pa se je z Rusi težko pogovarjat, sploh pa se kaj zmenit, razen če ne prineseš kakšne kuverte…..
Renee tours ti jo zrihta! Samo tja greš in poveš za kdaj jo rabiš! To je to!!! Pa še njihov telefon 01/ 4231275! S tem ti bo marsikaj prihranjeno.
LP K.
Postopek za pridobitev ukrajinske vize je dokaj kompliciran, saj garantno pismo NE ZADOSTUJE, v kar sem se lahko prepričal lani, ko sem se hotel podati k prijatelju v Kijev. Imel sem garantno pismo ozigosanega s strani ukrajinskega zunanjega ministrstva, vendar poleg tega na konzulatu zahtevajo še t.i. “zaproshenie”, ki se ga dvigne na lokalni policijski postaji, kjer bos bival in traja ca. 45 dni, da ti ga izdajo.
Vsem popotnikom pa svetujem, naj bodo bolj vztrajni kot sem bil jaz.
Lep pozdrav,
Ales
Forum je zaprt za komentiranje.