Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice VIZA JAMAJKA KUBA !POMOČ PROSIM

VIZA JAMAJKA KUBA !POMOČ PROSIM

Živjo!

zanima me, kej si lahko uredim vizo za Jamajko, saj tu ni konzulata?
15.2. namreč odhajam za 2 tedna na Kubo in za za 1 teden na Jamajko, pa me zanima, če morda veste ali si je vizo za na Kubo bolje urediti kar tu v lj v Kompasu ali morda kar na kubi?
Ima morda kdo kakšno informacijo koliko posamezna viza stane?

Lp, Petra

Hola!

Jaz sem bil na Jamajki pred tremi leti in sem si vizo uredil kar pri njih na letališču pred vstopom v državo. Takrat je bila cena okrog 20 USD, potrebno pa je bilo plačati podobno ceno tudi pri izstopu iz države.

Uživaj na Jamajki!

Yah man!

Za Kubo ne rabis vize!!!!

slovenskim državljanom:
Viza ni potrebna za imetnike diplomatskih in službenih potnih listov do 3 mesecev (sporazum z dne 8.10.1996-Ur.l.RS št.11/97).
Za Kubo lahko pogledas glede vize na starejše poste na forumu

za Kubo ne rabiš vizo do 30 dni. Na kompasu nekaj dni pred potjo poišči Trajeta de turista. Na kubi si lahko s takšno Trajeta de turista 30 dni, naslednjih 30 dni pa moraš podaljšati (doplačati) na Kubi, na uradih, ki se imenujejo INMIGRACION. Obširno sem o temu pisal na spletni strani KUBA ZA ZAČETNIKE.
Več kot 60 dni legalno na Kubi ne moreš bivati, torej moraš izstopiti iz države vsaj za en dan.

ja in kaj je trajeta de turista pol druzga kukr nekakšna viza, sej vizo za ksno drugo drzavo gres tud iskat na kompas al pa na veleposlanistvo pa dobis

Ni klasična viza, ampak je navaden kartonček ki ga izpolniš na avionu s svojimi podatki in podatki kje boš prenočil itd. vizo ponavadi dobiš v pasoš. ta papir lahko dobiš pri vsaki aviokompaniji s katero letiš na kubo!!! za 20 evrov! in ne delat več reklame za kompas, saj je do tega kartončka izjemno lahko priti. izjemoma ga kupiš še na letališču v kubi.

ja,torej isto kukr “viza” za zambijo, pa je se useen viza ;)))

Alo,

superca, hvala vsem.
No, reklame pa ne bom več delala, obljubim 🙂
lp, Petra

Pa še nekaj, vsi stalno izpuščate informacijo, da je potrebno plačati tudi 25 USD za izhod iz Kube, sem ravno prišel od tam in me precej moti da tudi te nobena agencija ne obvesti o tem ko sprašuješ za informacije, zadnja cena Turistične karte za Kubo je 25 USD (in 25 USD za nekakšno letališko takso ob izhodu) – Kompas juh ima dražje!

mnja, mislim da so tele izhodne letališke karte kar pravilo in z njimi polnijo državno blagajno z tujo valuto, plačat je namreč ne moreš nikakor drugače kakor v dolarjih. drugace pa, glede agencij, odvisno kje kupujes, sam imam zelo dobre izkusnje in smo use zvedl pr agentki ;))

sploh ni točno da podatkov o izhodni letališki taksi nikjer ni zaslediti. na spletni strani Kuba za začetnike je to navedeno. Seveda, če se kdo odpravlja na interkontinentalno potovanje in si niti ne prebere informacij na internetu, je to njegov problem
http://www.studiomaksima.si/kubaweb/cubaindex.htm

mi pri izhodu nismo rabli placat 25$. Nihce ni nicesar objasnil zakaj, ampak smo bili kar veseli:)

Z izhodno takso iz Kube imam jaz naslednjo izkušnjo. Najprej sma s kolegom plačala skupaj 50 $ enemu kubanskemu uslužbencu. takoj zatem pa sma po nasvetu enga slovenca ki je že precej krat potoval na Kubo pogledala na karto in tam je pisalo, da so neke takse v višini 25 evrov!? že plačane. Šla sma nazaj do kubanskega uslužbenca in ta je BREZ RAZMIŠLJANJA POTEGNIL IZ ŽEPA 50 $ in jih dal nazaj. Nekaj je brskal po nekam zvezku in kimal zraven. V glavnem PAZITE kaj imate na kartah, kajti dostikrat imate že zadevo plačano pa vam tega ne bo nihče povedal. Kubanci pa sveda radi še kaj extra zaslužijo!!
Karto sem kupil preko ODKLOPA, letel sem z čartersko družbo LTU, Munchen-Varadero. Na Odklopu in tudi na letališču mi v tem zvezi ni nihče nič povedal.
Me pa zanima kaj bo o tem povedal Slovenobanc, ki ima s Kubo že “ful” izkušenj – sam pa ni sprobal še nobenega njihovega javnega prevoza?! ;))

tale pikra (in neumna) pripomba COURIUS-a (ne vem ali je dotični moški ali ženska) ne vem čemu služi.
ja res je da imam “ful” izkušenj s Kubo (preko 100 dni na štirih različnih potovanjih) in nisem nikoli letel z LTU niti s kakšnim drugim charterjem, tako da ne vem, letel sem z Air france, British (ko je še letel na Kubo) ter Iberijo. V teh družbah izstopna taksa ni bila všteta v ceni karte.
In res je da nikoli nisem vstopil niti v eno javno prevozno sredstvo na Kubi (vlak, avtobus, camello, guagua, omnibus, viazul) ker sem vsako minuto na Kubi imel najet avto, v redkih trenutkih, ko ga pa nisem imel, sem se vozil s taxiji.
Je v temu kaj slabega?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close