Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice viv, vprašanje zate in za druge

viv, vprašanje zate in za druge

Zanima me namreč, če sem prav zasledila na forumu, da veliko potuješ in to z avtom.

Povej mi, kje ti je bilo najbolj všeč in kje si že bila ?

To vprašanje velja tudi za druge.

Ojla…

do zdaj mi je bil absolutno najbolj všeč Maroko (tam sva rentala avto, do Caasablance pa z Alitalio iz Trsta), na drugem mestu je pa Turčija (sploh V del). Potem smo bili pa še po Veliki Britaniji (brez Irske), Italiji in Portugalski. Portugalska me je pustila najbolj “hladno”. To so bila taka daljša potovanja z avtom, potem pa še krajša, predvsem razne evropske prestolnive, pa klasična “jadranska magistrala” …

lp

ce je se za druge…

z avtom povsod po evropi, tudi v maroko in to kar iz ljubljane…

meni osebno so bolj vsec severne dezele (evrope) kot pa juzne, vsec mi je nizozemska in pa svedska, ne maram pariza in ostalih franc. mest – predvsem severnih…

Mi z avtom zelo radi potujemo, tako da je že veselje, ko pakiramo za kamorkoli. Bližnje destinacije, kjer smo najbolj uživali je bila pot po Franciji, po Toskani, kaj daljšega pa prav letošnje potovanje na JV Turčije.

Tudi mi veliko potujemo z avtom po Evropi (z družino). Lani smo imeli turo Slovaška, Poljska in Češka. Drugače pa smo potovali še po Nemčiji, Franciji, Luxemburg (samo J), Švici, Italiji. Najbolj od vsega nam je bila všeč Švica. Letos se pogovarjamo, da bi šli v Turčijo, Anglijo ali Nizozemsko. Seveda bi bila med poletnimi počitnicami boljša varianta bolj kaj severno. Kdaj ste bili pa vi v Turčiji?

Obdelovali smo jo dvakrat, vedno julija in nikoli nismo trpeli zaradi vročine. Morda tudi privlačimo malo hladnejše vreme. Npr. Grčija-vedno doživimo nekaj dežja, lani Turčija-ob Črnem morju vsak večer prehladno, v Kapadokiji doživeli dež, dve leti nazaj Maroko- 100km pred puščavo dež itd., itd.
Veselo in zabavno.

Za koliko časa ste pa šli v Turčijo in kje ste vmes prespali? In kje ste prenočevali v Turčiji – ali v hotelih, hostlih, kampih? Kakšna je kaj pot tja? Aja, še nekaj. A to potujete kot družina ali družba?

Potujemo s kombijem (na sliki) kot družina. Spimo seveda v avtu, le v Istanbulu in sem ter tja v Maroku smo spali v hotelu. Za varno spanje uporabljamo parkirišča, bencinske črpalke, place pred gostišči, hotelčki, kampe itd. Nič drugače ni po Evropi, vse nam prav pride, res pa je, da izbiramo kar se da varna postajališča(po naši presoji seveda, toda po vseh teh letih laufarij še nismo doživeli kakšnih neprijetnih presenečenj).
To je to. Počasi, kamorkoli, kadarkoli in nobenih problemov z iskanjem prenočišč, nobenih problemov s prtljago itd.

Aja, na čas sem pozabil. Poletna potovanja so vsaj enomesečna.

Super. Sem našla sliko in tudi opazila, da ste prava zakladnica informacij in nasvetov. In še bolj me veseli, da ste to pripravljeni deliti z nami, ki smo manj vešči v teh stvareh. Mi sicer res že nekaj časa potujemo z družino po Evropi, z avtom – prespimo pa v kampih. Ampak moram pa priznati, da si še nismo upali sami bolj na jug. Kaj pa vi mislite o potovanju z avtomobilom? Kaj bi nam pravzaprav najbolj od vsega priporočali? Smo družina z dvema otrokoma – 14 in 11 let.

Prvič smo naredili daljše potovanje, ko sta bila otroka stara 7 in 10 let (Francija in Španija- 1 mesec kangoo). Včasih smo prespali v avtu, včasih v kampu(predvsem kje ob morju zaradi nabiranja novih moči, otroke pa je tudi potrebno dovolj animirati, da se ne dolgočasijo na daljših vožnjah).
Težko rečem, kaj bi vam priporočil, ne vem tudi kakšen avto imate.
Toda, če si letos privoščite Grčijo, recimo v eno smer s trajektom(morda Peloponez), nazaj pa tudi ali kako drugače, odvisno od časa, bi bilo morda dovolj. Grčija bo zaradi morskih užitkov tudi za otroka dovolj zanimiva.
Več jutri.

Zdravo. Evo, imamo laguno. Ponavadi imamo s seboj še dva majhna šotora, ki jih lahko na hitro postavimo. Torej največkrat prespimo v kampu. Nad Grčijo nismo preveč navdušeni, saj smo bili predlani na Krfu in nam ni bilo preveč všeč.

Avto in dva majhna šotora. Super. Mi smo imeli včasih kangooja in dva majhna šotora.
Takole je izgledala ena naša pot v Turčijo še s kangoojem. Benetke-Igumenitza(prispeš ob 10h zvečer, prespite v avtu v luki, drugi dan Meteora(kampi z bazeni), naprej proti Solunu, prespite nekje ob morju, nato proti Turčiji. Dobro je priti na AC(morda tam prespati) in zjutraj v Istanbul(hotelček za nekaj dni). Nato Pamukale(kampi z bazeni), Antalya(Olimpos), ob obali proti Finikam, Kašu(kampi-obvezno celodnevni izlet z ladjo na Kekovo). Blizu so Demre(miklavž), potem pa proti Dalyanu(kamp v mestecu ob reki, super) in tako naprej proti Čanakalam.
Ko smo šli pa v Turčijo skozi Srbijo, pa itak ni bilo več problemov s spanjem, saj smo imeli že kombi.
Za kakršnekoli informacije smo vam vedno na voljo.
Vojc
Ps Čez Grčijo je precej dražje, km z avtom pa skorajda enako, plus vožnja z ladjo.

Zadnja sprememba (16-02-05 13:58)

Tole je pa že pravi načrt za potovanje. Zdaj me pa čaka še eno opravilo, saj moram moje drage prepričati, da gremo na tako dolgo pot. In seveda pripraviti argumente, zakaj prav v Turčijo. Tole vašo pot si bom sprintala, potem pa veselo po zemljevid, pa na internet po slikce in tako naprej. Imam občutek, da bom imela kar precej dela. Kam greste pa vi letos?

Odločamo se med Irsko, Škotsko ali Italijo (Sicilija). Zaenkrat se tehtnica še ni nagnila v nobeno smer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close