Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vitamini, minerali, prehranski dodatki

Vitamini, minerali, prehranski dodatki

Prepričana sem, da jih največ dobimo v telo s hrano.
Ampak ljudje vedno bolj posegajo po dodatkih. Jih jemljete tudi vi?
Katere? In zakaj?

Bion3

jaz vsak dan šumečko – vitamin c

preprosto mi je všeč po okusu

Za čisto kožo . . .

Donat: je naraven in ima ful magnezija in mineralov. Pa še nasiti če, če paziš na prehrano. priporočam.

Bion3 + udovo olje…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dnevno jem nekaj tabletk alg, so me čudovito prečistile, sicer pa sedaj, ko sem noseča B kompleks in ribje olje, sicer kar zdravo jemo.

Jaz nisem nikoli jemala nobenih dodatkov, vandar pa me je stanje v katerem sem sedaj (mislila sem da je alergija, saj stalno kiham in smrkam – vendar je uradna medicina in zadnji obisk bioresonance pokazal, da mi manjka kar nekaj vitaminov; zato jemljem sedaj B kompleks, Omega 3, popijem vsako jutro eno žličko himalajske soli), upam, da bo čas pokazal kaj pozitivnega. V sili še pes muhe žre, al kako že 🙂

Ne, nič dodatkov! Že itak je vsepovsod preveč dodatkov in kemije. Kupujemo pa pretežno doma pridelano hrano(meseo, zelenjavo, sadje, moke, žita, jajca, mleko,..), pijemo domače čaje (zeliščne-lipa, bezeg, meta, melisa, domač ribez in maline) in nabremo ogromno gozdnih plodov (bormovnice, maline, jagode, gobe, kostanj), ki jih ustrezno zamrznemo in vložimo in jih potem pozimi jemo.

Jemo samo sezonsko hrano. Nam to zaenkrat zadostuje.

Ja, omega3.. vse ostalo naj bi dobili s prehrano…

omega 3 in koencim Q10 ter noni sok…jemljem od life style, kjer so stvari naravne in ni zraven nobene kemije, tako da škodi sigurno nič ne…o tem, koliko tega dobimo v telo s hrano, pa raje ne bi…mogoče poleti, če imate zelenjavo s svojega vrta, zdaj pozimi lahko o tem samo sanjate in se sami prepričate, da imate prav…poleti npr. imate dovolj 0,5 paradižnika na dan, zdaj pozimi bi ga za isto količino vitamina A morali zaužit vsaj 1,5 kg.

Pred nekaj meseci so mi diagnosticirali anemijo, a nisem želela jesti tistih železovih preparatov, ki so mi že pred leti naredili ful zaprtje, ko sem jih jemala. Tako sem si kupila Feroglobin, ki sem ga jemala in ga še jemljem vsako jutro ter pri tem pazim na določene zakonitosti o absorbciji, ki sicer nikjer ne pišejo, a jih vem.
Čez 4 mesece na ponovni kontroli, so vsi parametri bili v mejah normale.

Če se človek kolikor toliko zdravo prehranjuje, niso potrebni nobeni dodatki.
Sem enkrat slišala fajn primerjavo: Jemanje nekih dodatkov in dopolnil kar tako, preventivno, je ravno tako kot če bi nekomu z zdravimi nogami dal bergle za hodit.

Na tešče spijem glutamin, po zajtrku pa 2 do 3 grame omega 3, multivitaminsko tableto in silicij. Čez dan pa, če se spomnim, si raztopim askorbinsko kislino v kozarcu vode.

To so moji zimski dodatki. Poleti ponavadi pred spanjem le spijem magnezij in to je to.

Lahko vprašam čemu vsi ti dodatki? Imaš kakpne težave?

Jaz ne jem ničesar poleg zdrave hrane, za enkrat ni nobene potrebe.

Jaz ne jem ničesar poleg zdrave hrane, za enkrat ni nobene potrebe.[/quote]

Nimam nobene kronične ali kake druge bolezni, če to misliš. Preventivno pač. Vse razen silicija (za lepše lase, kožo in nohte) se mi zdi tudi potrebno, predvsem maščobne kisline in vitamin C (ki ga itak dosti premalo vzamem), pa tudi multivitamini pozimi (že zaradi vit D, B skupine (sem vegi) itd).

Res pa je, da se med drugim družim s takimi ljudmi, ki jemljejo res svašta…še celo plejado antioksidantov, od melatonina, resveratrola, n acetil cisteina….mah, bolje, da ne naštevam, in ja, poznam ljudi, ki jemljejo med 20-30 različnih tablet vsak dan in so zdravi, samo radi bi bili večno mladi, lepi in vitalni. Mal sick, ane.

na tešče v 2 deci vode veliko žlico molkosana (za prebavo)
tu pa tam dve veliki žlici soka acerola od eden-a (C-vitamin) zmešam z vodo

Moj 4 letnik je vedno bolj izbirčen, jedel bi samo krompir (pa še to po možnosti samo pomfri) in pečenega ali ocvrtega piščanca, no pa juhe, razen zelenjavnih seveda. Spije dovolj vode in naravnih sadnih sokov, sadja poje dovolj, zelenjave praktično nič. Daje katera kakšne vitamine ali dodatke za boljšo imunost otrokom?

Jaz ne jem ničesar poleg zdrave hrane, za enkrat ni nobene potrebe.[/quote][/quote]

Nimam nobene kronične ali kake druge bolezni, če to misliš. Preventivno pač. Vse razen silicija (za lepše lase, kožo in nohte) se mi zdi tudi potrebno, predvsem maščobne kisline in vitamin C (ki ga itak dosti premalo vzamem), pa tudi multivitamini pozimi (že zaradi vit D, B skupine (sem vegi) itd).

Res pa je, da se med drugim družim s takimi ljudmi, ki jemljejo res svašta…še celo plejado antioksidantov, od melatonina, resveratrola, n acetil cisteina….mah, bolje, da ne naštevam, in ja, poznam ljudi, ki jemljejo med 20-30 različnih tablet vsak dan in so zdravi, samo radi bi bili večno mladi, lepi in vitalni. Mal sick, ane.[/quote

Kateri silicij pa jemlješ?
Ali lahko povwš

Za lase potrebuješ selen in ne silicij.

Tudi.

http://herbalmusings.com/silica.htm

Res pa je, da se med drugim družim s takimi ljudmi, ki jemljejo res svašta…še celo plejado antioksidantov, od melatonina, resveratrola, n acetil cisteina….mah, bolje, da ne naštevam, in ja, poznam ljudi, ki jemljejo med 20-30 različnih tablet vsak dan in so zdravi, samo radi bi bili večno mladi, lepi in vitalni. Mal sick, ane.[/quote

Kateri silicij pa jemlješ?
Ali lahko povwš[/quote][/quote]

Tega:

nič

In ti mu daješ tisto, kar on hoče? Se pravi, on reče, da hoče pomfri, in ti mu ga ocvreš? Otrok je pač tisto, kar jeste vsi, če jeste vsi tako nezdravo, seveda tudi on. Zelenjavo mora jesti, najdi pač nekaj, kar mu bo šlo po grlu, da pa čisto nebene zelenjave ne mara, je pa težko verjeti. Jaz otrokom ne dajem dodatkov, jesta pa zelenjavo, enako kot mi vsi, solato jima dam vsakemu v svojo skledico pri obroku, in to pojesta.

Ne jemljem nic. Ni potrebe, sem ze par let zdrava, tudi brez prehladov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close