Visok holesterol in tablete Sorvasta
Eno leto sem vztrajala, uvedla spremembe v prehrani, nekaj kil zgubila, vendar je holesterol samo se narasco, jetreni testi do bili v mejah normale, prav tako sladkor. Ker ze imam visok pritisk je holesterol pri vrednosti 6.9 se dodatni riziko. Tako, da sem pristala na terapijo, k sreci je to min.doza 5mg. Priznam, da nimam absolutno nobenih stranskih ucinkov, res pa je da vsakodnevno skrbim za fizicno aktivnost. Po opravljeni lab. kontroli je holesterol fejst pado. Cez po leta imam ponovno kontroli, taki bomo vidli. Vsak posameznik se po lastni presoja odloca ali se bo zdravil ali igral loto.
Meni je tudi zdravnica hotela pri 6,2 holesterola dat tablete. Sem rekla, da bom poskusila s česnom in limono. V obraz se mi je režala in sem po 1 mesecu imela kontrolo, ji je pa čeljust dol padla, ko je bil pod vsemi namišljenimi mejami. Ko grem v laboratorij ved o prosim za dvojnik izvida in skozi leta, ko se naberejo v fasciklu se vidi, kako se te meje spreminjajo in nižajo, le tako lahko potem predpisujejo “tako koristna” zdravila ki imajo učinek le v njihovih žepih. Le kaj naj, imam svoja leta in zdrava ne bom umrla, ne želim si pa tudi živeti 100 let. Ker ravno v tej smeri nagovarja, da kaj vse naj bi jemala da si izboljšam zdravje in si podaljšam življenje.
mamka Miška, 24.07.2024 ob 12:52
Meni je tudi zdravnica hotela pri 6,2 holesterola dat tablete. Sem rekla, da bom poskusila s česnom in limono. V obraz se mi je režala in sem po 1 mesecu imela kontrolo, ji je pa čeljust dol padla, ko je bil pod vsemi namišljenimi mejami. Ko grem v laboratorij ved o prosim za dvojnik izvida in skozi leta, ko se naberejo v fasciklu se vidi, kako se te meje spreminjajo in nižajo, le tako lahko potem predpisujejo “tako koristna” zdravila ki imajo učinek le v njihovih žepih. Le kaj naj, imam svoja leta in zdrava ne bom umrla, ne želim si pa tudi živeti 100 let. Ker ravno v tej smeri nagovarja, da kaj vse naj bi jemala da si izboljšam zdravje in si podaljšam življenje.
S tem si storila smrtni greh, ker nisi zaupala stoki.
Bolje, da imaš zdravljen holesterol in zdravljen povišan krvni tlak – to pomeni, da jemlješ zdravila, kot da te pokonča infarkt. Ta zdravila skorajda nimajo stranskih učinkov. Moja mama jih jemlje že desetletja, pa je kot rožica. Ne poslušajte anticepilcev, ampak izbranega zdravnika, če ste med srečneži, da ga imate.
Rene717, 24.07.2024 ob 14:20
Bolje, da imaš zdravljen holesterol in zdravljen povišan krvni tlak – to pomeni, da jemlješ zdravila, kot da te pokonča infarkt. Ta zdravila skorajda nimajo stranskih učinkov. Moja mama jih jemlje že desetletja, pa je kot rožica. Ne poslušajte anticepilcev, ampak izbranega zdravnika, če ste med srečneži, da ga imate.
joj no, te tablete sploh desetletja ne obstajajo na trgu, vsaj prej se pozanimaj predno lažeš. VAI S T A T I N I POVROČAJO TEŽAV NA JETRIH, tako da ko bo prišlo do tega zdaj veš od kod.
ENAL0LA, 24.07.2024 ob 14:43
joj no, te tablete sploh desetletja ne obstajajo na trgu, vsaj prej se pozanimaj predno lažeš. VAI S T A T I N I POVROČAJO TEŽAV NA JETRIH, tako da ko bo prišlo do tega zdaj veš od kod.
To je debilni retardiran Janšev trol iz kletne greznice.
Točno tako..?sam jih jem že 20let in več…statine,in aspirin za redčenje krvi..
Ko sem zamenjal zdravnika lansko leto…ni mogel verjeti ,laboratorijskim preiskavam(holesterol…20%pod ref.vrednostjo)?Tablete pa jem naprej saj mi prav nič ne škodujejo..?
Pa še nekaj!..Nikoli nisem pazil pri prehrani..salame,klobase,mast,olje itd…Sem bil na terenu.
Samo kadim ne ze 17let…
?HOLESTEROL JE VEČINOMA 80% GENSKEGA IZVORA(PODEDOVAN)……
Jaz sem ena od tistih, ki me zaradi statinov in drugih učinkovin proti holesterolu, probala vse žive znamke, tako močno bolijo mišice, da se tudi sama ne morem obleči. Ko je dovolj hudo preneham s tableti. Ker imam kar visok holesterol, 8, bi morala nekaj ukreniti. Čakam na pregled za biološka zdravila. Limona in česen pa je v planu te dni.
Holesterol, 06.06.2022 ob 21:53
Zaradi previsokega holesterola 7,2 sem dobila tablete Sorvasta 20mg.
Jemljem 1x dnevno.
Ali lahko na drug način znižam holesterol brez tablet? Ne kadim, alkohola ne pijem, dnevno hodim in kolesarim, imam 15kg preveč. Sadje še pojem, zelenjave pa zelo malo ker je ne maram.
Pouči se kako pomeben je holesterol.Tebi holesterol povzroča sladkor,moka,hitra hrana.Servasta in ostali statini pa so strupeni za mišice in povzročitelji za fibrmialgija.
Za natančen recept poguglajte, vam ven vrže en kup receptov.
Jaz vzamem 6 bio limon, 50 strokov česna, vse skupaj zmiksam(predhodno narežem na manjše koščķe). Dam v lonec z 12-13 dl vode in dam kuhat( ne sme vreti ) za 15 minut. Če želite lahko zmiksate s paličnim mešalnikom. Vse precedimo preko cedila. Ko se ohladi, prelijemo v kozarec za vlaganje in pijem zjutraj na tešče. Če jemljete kakšne druge tablete, potem naj mine vsaj pol ure od pitja(zaradi vpliva limone na tabletne substance). To uživam 3 tedne, prekinem za 1 teden in ponovim še za 3 tedne. To kuro delam 2x letno.
Forum je zaprt za komentiranje.