višje kazni, enaka (ne)učinkovitost policajev
Zanima me, kdaj se bodo lotili bolj konkretno problema o divjanju na cestah. Vem, da tudi sami politiki dobro vedo, da višje kazni ne bodo prinesli obljubljenega uspeha, zato pa me zanima, zakaj ne naredijo česa drugega???
Policaji vedno merijo z radarjem na “strateških točkah”. Tukaj pri nas je ena taka: omejitev 50, ravna in dolga cesta, klanec navzdol, ni ne hiš, ne prehodov za pešče, še manj šol, ampak omejitev je vseeno 50. Potem se policaji lepo skrijejo za grm in merijo. Mi domačini itak poznamo to in vozimo po omejitvah. Nastradajo pa tisti, ki niso lokalci, ker tega ne poznajo.
Prva in edina kazen, ki sem jo dobila zaradi prehitre vožnje, je bila, ko sem vozila 63 km/h namesto 60. Se mi je zdelo tako zamalo, res. Predvsem zato, ker po centru mesta nekateri norijo tudi 100 km/h, ampak do sedaj še nisem videla, da bi policaji merili v centru.
Kdaj bodo nehali policaji meriti samo na strateških točkah (kjer je “zaslužek zelo velik) in se bodo postavili tudi tam, kjer se dogajajo konstanto nesreče (ampak zaslužek ne bi bil tako velik).
veliko bi storili tudi sami da bi določene osebke prijavili policiji, ne pa tako da se v nekaterih primerih samo izmenja listke zavarovalnic brez prisotnosti policije
in če to ni dovolj, bi bilo smotrno določene osebke še tožiti zaradi duševnih bolečin
Pa imaš takrat konstantno hitrost, ko pelješ mimo te table ali si malo pred njo spustila nogo z gasa za trenutek?
vem, ker je to ze splosno znano 😉 ne, v resnici vem, ker velikokrat gledam na stevec in na navigacijo – ta ti tocno pokaze hitrost in na avtu je vedno navzgor in to pri res veliko razlicnih znamkah avta, znan pa je recimo opel, ki ima zelo netocen stevec. ja, vem tudi, da odstopanje narasca s hitrostjo in to vem ceprav sem zenska 🙂
no, kakorkoli ze, ko si dobil tisto kazen nisi peljal 51 in tudi stevec ti ni kazal 51, se strinjas?
mogoče res nisem peljal 51, ampak tako so mi napisali na kazen. jezi me, ker so mi naložili kazen, kot da sem ogrožal ne vem koga. a tisti, ki res dirkajo in tekmujejo po centrih mest, tistih nikoli ne ustavijo, ker tam policistov preprosto ni.
pri nas je eno križišče, ki je res nevarno, vsak teden je vsak ena nesreča, včasih so huješ, ponavadi pa je samo materialna škoda. ampak tam policaja nikoli ne postavijo. da bi gledal, kako nekateri rinejo skozi rdečo, kako nekateri pridrvijo čez z 80 na uro. tam jih ni nikoli, prekl… …..
Ja, saj zato sprašujem, ker kolikor vem, števci kažejo vedno nekaj več od dejanske hitrosti, razlika pa se viša z večjo hitrostjo. Nisem pa že dolgo bral kakih testov, tak da lahko da so že novi sistemi kaj bolj natančni.
ja, saj vem. koliko si pa placal? naju so tudi dobili na radar v svici – ze spet 🙂 in sva za 1 km prevec – toleranco so odbili, no za 1 km sva placala 25 eur. v svici je vsak km prevec 25 eur, no ce gres 20 prevec je pa vsak km drazje obracunan.
ja, se strinjam s kontrolari in sluzenjem denarja. rajsi bi resevali zivljenja, samo to se kot kaze ne splaca, boljse je polniti blagajno, tako pac je.