Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Visa ali Master card – kreditna kartica

Visa ali Master card – kreditna kartica

Prosim za pomoč. Do sedaj sem imela Diners kreditno kartico. Po vseh kolobocijah, ki se trenutno dogajajo, bi jo rada zamenjala. Zanimajo me vaše izkušnje z zgoraj omenjenima karticama. Rabim jo predvsem za nakupe preko neta, razne rezervacije hotelov …

Z vsemi se zapravlja, zato je vseeno, katero imaš. Ne priporočam pa ti SKB-jeve Visa debetne kartice, ker z njo se ne da nič kupiti.

masterkard vsekakor nikoli nobenih problemov.

Če izbiraš le med tema dvema, potem je po moje vseeno. jaz imam sicer mastercard in tako kot ti, le zaradi spletnih nakupov v tujini. Le American express je na nekaterih trgih manj “uporabna”.

Mislim, da bomo vsi komintenti dobili SKB dobili Visa debetno kartico in od nje nič kaj dosti ne pričakujem, je pač le debetna.

Ma ne kompliciraj – daj jim dva meseca časa – sej se mora uredit zadeva no, ni treba skakat panično-politična igrica pač.

Drugače pa nič od tvojega naštetega – v prednosti je AMEX ( American Express) pred obema tvojima naštetima za nakupovanje preko spleta iz tujine, najbolj varno že 20 let Za domače internetne nakupe je pa itak vseeno.

Ma ne kompliciraj – daj jim dva meseca časa – sej se mora uredit zadeva no, ni treba skakat panično-politična igrica pač.

Drugače pa nič od tvojega naštetega – v prednosti je AMEX ( American Express) pred obema tvojima naštetima za nakupovanje preko spleta iz tujine, najbolj varno že 20 let Za domače internetne nakupe je pa itak vseeno.[/quote]

Pa ravno AE na nekaterih trgih ni med “ponudbo”. Sicer redko, a je bilo tako. Vem, imela in zato zamenjla za Mastercard.

Drugače pa nič od tvojega naštetega – v prednosti je AMEX ( American Express) pred obema tvojima naštetima za nakupovanje preko spleta iz tujine, najbolj varno že 20 let Za domače internetne nakupe je pa itak vseeno.[/quote]

Pa ravno AE na nekaterih trgih ni med “ponudbo”. Sicer redko, a je bilo tako. Vem, imela in zato zamenjla za Mastercard.[/quote]

Jaz že 20 let kupujem z njo pri ponudnikih tudi na drugih celinah, brez težav…AMpak seveda, odloči se pa vsak posameznik, ot se njemu zdi najbolj prav.

Jaz imam Mastercard in sem zadovoljna.
lp

Odvisno, kako banka obracunava stroske mednarodne transakcije in po kaksnem tecaju pretvori nakupe iz drugih valut v evre. Pri moji banki se bolj splaca v tujini kupovati z Mastercard, ker ima Amex visji tecaj pri pretvorbi. Treba je pogledat pri banki, ki ponuja kartice.

Zakaj je AMEX bolj varna, kot Mastercard ali Visa?

Imam obe, Diners in Mastercard, že leta, kakih 15, če ne več (pa še Karanto, s katero včasih kaj kupim “na obroke”). Nikoli z nobeno nobenih težav, obe uporabljala za spletne nakupe, rezervacije hotelov, plačevanje v tujini (Evropa). Zdaj bo nekaj časa samo Mastercard, verjamem pa, da se bo Diners slej ko prej tud pošlihtal.

jaz pa mojo SKB visa debetno kartico pridno uporabljam in se še ni zgodilo, da ne bi mogla česa plačati. Tak da ne govorit, da se z njo ne da poslovat.

ne preberete vsega. Visa Debet od SKB je nadomestek za maestro kartico in če njo nekaj plačaš, gre takoj iz računa in ne tako kot pri Visi oz. Mastercardu, ko ti trgajo enkrat na mesec 8. 18. ali 28. Kar se mene tiče imata Visa in Mastercard enako vrednost (v bistvu lahko z obema kupuješ povsod, obe imata enako višino članarine, itd. itd). In ja se strinjam z nado11. Tudi jaz sem zaenkrat z viso debit lahko komot plačala.

Debetna in kreditna ni eno in isto!

meni je ljubše, če mi takoj odtegnejo z računa, imam točen vpogled v stanje… Kreditne kartice nisem niti hotela imeti. Je zdaj bolj jasno?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close