Vis, Murter, Hvar ali Korčula
Potem pa Korčula. Tako čiste vode na Jadranu nisem doživela (pa tudi drugod še ne), bila pa sem na vseh otokih, ki si jih naštela in še na drugih. Če greš v mesto Korčula (ki je krasno straodavno mestece), potem imaš še na razpolago barčico, ki vsako jutro pelje na samotne otoke v bližini (bila sem na Badiji), kjer uživaš v neokrnjeni naravi in neverjetni čistosti morja.
Saj tudi Vis je neizmerno lep, tako da ne boš zgrešila. Jaz sem ti priporočala Korčulo glede na tvoje želje. Sicer je tudi voda na Visu čista, ampak ne tako kot na Korčuli. Pa da ne zanemarim Hvar, ki je tudi zelo lep. Muter pa mi žal ne spada v to kategorijo.
Hotel Biševo ne poznam, poznam pa Komižo na Visu, ki je res lepa, obvezno pa ne spregledat Modrih špilj.
Kot sem ŽE odgovarjala na podobno vprašanje, pa očitno nihče ne bere, ali pa vse sprot pozabite – Hotel Biševo je več kot korekten. Sploh pa je ta hotel v Komiži (na Visu), kar je vseeno drugače. Kajti Komiža je eno najlepših obmorskih mest na svetu! Se ne hecam, sem bila že precej naokoli. Hotel ima OK hrano, spodobna ležišča, velike kopalnice… odlično lego. Mislim, da ima 4* in si jih tudi zasluži – tam sem prespala eno noč pred 2 tednoma, ko smo rihtali jadrnico.
Na Korčulo se ne pelješ iz Splita, ker je vožna bistevno predolga in predraga. Najboljše je, da greš iz Orebiča na Pelješcu in se voziš do Korčule 15 minut. Ena opcija je še Drvenik, ki je bližje, ampak je vožna spet dobri 2 uri s trajektom. Res pa je, da je Orebič bistveno bolj daleč kot Split. Če si želiš skrajšat vožnjo z avtom, potem je Vis gotovo boljši, čeprav se voziš kr precej časa s trajektom, nekje dobri dve uri.
Osebno ti svetujem, da sprejmeš najboljšo ponudbo, sigurno pa ne boš zgrešila, če se odločiš za Korčulo ali Vis.
Dve uri sploh ni tako dosti, smo se v Italiji in Grčiji vozili tudi 8 ur v eno smer. Edino res poglej zaradi cene, recimo za Sardinijo nas je povratna karta (avto+4osebe) prišla 120€ (voziš se 8 ur v eno smer). Za Hrvaško ne vem, ampak če so cene primerljive italijanskim, potem za dve urci ne bi smeli plačati več kot 50€ za povratno karto, kar se mi ne zdi tak grozen strošek. Meni osebno bolj leži manj vožnje z avtom in več s trajektom.
Hotel Biševo ima 2*, kar pomeni, da je manj luksuzen. Če je tak kot ISSA v Visu, potem je čisto OK. Sobe so dostojne, običajno s prenovljeno kopalnico. Čistoča b.p.
Izmed teh otokov pa bi tudi jaz izbral Vis, ker je precej za videt. Plaže Stiniva, Srebrna Uvala, svetilnik + uvala Stončica, plaža pri Češki vili, sama plaža v Komiži (ki je obrnjena na zahod – kopanje do sončnega zahoda). Nekatere, npr. Stiniva, so dostopne samo peš (kar pomeni tudi, da niso oblegane). (tega si zelo povečaj)
Od vseh otokov sem bil (nad plažami, kar je zame pomembno) še najbolj razočaran nad Hvarom. Če ne bi bilo Zavale…
Na Korčulo se ne pelješ iz Splita, ker je vožna bistevno predolga in predraga. Najboljše je, da greš iz Orebiča na Pelješcu in se voziš do Korčule 15 minut. Ena opcija je še Drvenik, ki je bližje, ampak je vožna spet dobri 2 uri s trajektom. Res pa je, da je Orebič bistveno bolj daleč kot Split. .[/quote]
ja, seveda 🙂
od splita do orebiča je pa koliko vožnje?
Štiri ure + po regionalni cesti, če se želiš izogniti dodatnemu trajektu. Ne pride te bistveno ceneje, kot če greš v splitu na trajekt in se pelješ tiste tri ure do vele luke.
Forum je zaprt za komentiranje.