Vinjete diskriminatorne do tujcev?
Meni je zadeva jasna. Če so vinjete dovolj dobre za švicarje in avstrijce, potem so tudi za nas. Seveda bi si mi vsi želeli opustiti cestninjenje po vzoru bogatejših držav (Nemčija, Nizozemska, ipd.), ampak zaenkrat to ne gre. Kdor pa ob velikem strošku, ki ga avto predstavlja (nakup, servisi, zavarovanje, registracija, gorivo) ne zmore teh piškavih 50€, naj avto raje proda kot da zganja paniko po forumih.
Če sem že enkratno diskriminirana, me lahko diskriminirajo še enkrat???
Za tujce vinjete, za nas pa tista satelitska reč. Pa naj vas odrejo za 10.000 km na mesec, če ste jih toliko prevozili. Jaz bom svojih 10 že plačala.
Toliko imate povedati čez socializem. Evo vam socializem, zdaj ga zagovarjate. Jaz naj financiram vaše vožnje po avtocestah???
Aja, v Švici imajo socializem. Nisem vedel.
Sicer pa boš po vsej verjetnosti več plačala za napravo (vsak avto bo moral imeti poseben modul) kot za vinjeto. S tem, da ti bo vinjeta veljala za eno leto za poljubno število km, modul za satelitsko cestninjenje pa ne bo veljal niti za en kilometer. S tem dodatkom, da si se zaradi neke navidezne pravičnosti pripravljena odreči anonimnosti in raje vidiš, da se v vsakem trenutku ve, kje si. Samo zato, da bo plačevanje pravično. Kozlarija.
Tudi če se pelješ samo enkrat ali dvakrat na leto, je bilo potrebno cesto zgraditi, da se lahko sploh pelješ enkrat na leto na morje!
To je tako kot on nakupu novega avta za 20.000 Eur. Avto tolk stane in pika. Ali ti v garaži stoji ali pa ga dnevno uporabljaš.
Avtoceste so ravno zato narejene, da se sprosti lokalni promet, da čim več vozil spravimo gor brez nepotrebnega ustavljanja (cest. postaje). Zato so vinjete najboljša rešitev.
Tipičen primer nacionalističnega smotanca. Kako veš, da se nočejo ustaviti?
Kako veš, da niso prišli prav v Slovenijo?
Očitno ti je mozak naštiman samo na to, da tujci gredo čez SLO na HR morje. Žalostno.
Da ne bo nesporazuma. Podpiram vinjete. Sedaj je še večja ne pravda. Eni uporabljajo avtocesto pa ne morajo plačevati, drugi jo za dosti krajšo razdaljo morajo. Pač živijo na napačnem mestu.