Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Vinjete diskriminatorne do tujcev?

Vinjete diskriminatorne do tujcev?

Meni je zadeva jasna. Če so vinjete dovolj dobre za švicarje in avstrijce, potem so tudi za nas. Seveda bi si mi vsi želeli opustiti cestninjenje po vzoru bogatejših držav (Nemčija, Nizozemska, ipd.), ampak zaenkrat to ne gre. Kdor pa ob velikem strošku, ki ga avto predstavlja (nakup, servisi, zavarovanje, registracija, gorivo) ne zmore teh piškavih 50€, naj avto raje proda kot da zganja paniko po forumih.

Čudno mi je tudi, da se noben ne obregne ob vsakoletnem strošku (cca. 80€) za plačilo uporabe cest (iz tega fonda država menda vzdržuje regionalke). A vas je kdo že kdaj vprašal, koliko km prevozite ? Ne, pogledajo moč in tip motorja avtomobila. To je vse.

Če sem že enkratno diskriminirana, me lahko diskriminirajo še enkrat???

Za tujce vinjete, za nas pa tista satelitska reč. Pa naj vas odrejo za 10.000 km na mesec, če ste jih toliko prevozili. Jaz bom svojih 10 že plačala.

Toliko imate povedati čez socializem. Evo vam socializem, zdaj ga zagovarjate. Jaz naj financiram vaše vožnje po avtocestah???

Ne gre za denar, gre za princip!

Aja, v Švici imajo socializem. Nisem vedel.

Sicer pa boš po vsej verjetnosti več plačala za napravo (vsak avto bo moral imeti poseben modul) kot za vinjeto. S tem, da ti bo vinjeta veljala za eno leto za poljubno število km, modul za satelitsko cestninjenje pa ne bo veljal niti za en kilometer. S tem dodatkom, da si se zaradi neke navidezne pravičnosti pripravljena odreči anonimnosti in raje vidiš, da se v vsakem trenutku ve, kje si. Samo zato, da bo plačevanje pravično. Kozlarija.

A ti misliš, da zdaj ne vejo, kje si? Celo jaz vem, kje si. 🙂 Da država ne bi vedela. Ne bodi smešen.

Ja, v primerjavi z nami Švica ima socializem. Z nami, ki prehajamo na kapitalizem iz leta 1920.

veste, saj tudi tistih dvakrat naarajši ne bi prišla v LJ. boste pa vi pojedli moj del pogače.

pa lep pozdrav v LJ. ne boste me več videli.

Verjetno ste vsi pozabili na to, da enkrat letno ŽE plačamo cestnino!!! Pri registraciji vozila. In ta cestnina pomeni uporabo cest v SLO, vključno z avtocesto…

Ne, jaz nisem pozabila.

A cestnino na AC plačujemo že zdaj, osebno bi na mesec plačala še veliko več kot bo letna vinjeta, zdaj se pa pač izgnem, kjer se lahko. Potem pa se ne bo treba. 🙂

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

diskriminatorna je tud do mene in meni podobnih, ki gremo recimo 4x na leto v lj.ja, bomo pa raje spet v italijo hodili….al pa bodo še na našem koncu zgradili kakšen mega center , pa bo.

O madonca, za otroke pa plačujete animatorje po 100 eur, pa hišne pomočnice, pa likarce, pa bio prehrano, pa svega i svašta…

50 eur je smešno nizka cena in kdor se počuti tako strašno ogoljufanega, naj pač vozi po starih cestah…problem rešen.

Tudi če se pelješ samo enkrat ali dvakrat na leto, je bilo potrebno cesto zgraditi, da se lahko sploh pelješ enkrat na leto na morje!
To je tako kot on nakupu novega avta za 20.000 Eur. Avto tolk stane in pika. Ali ti v garaži stoji ali pa ga dnevno uporabljaš.

Avtoceste so ravno zato narejene, da se sprosti lokalni promet, da čim več vozil spravimo gor brez nepotrebnega ustavljanja (cest. postaje). Zato so vinjete najboljša rešitev.

Sicer ravno ne podpiram vlade, ampak v dani situaciji je naredila zase in za državljane najboljše.

Dejstvo pa je, da bodo v 2 letih vinjete ukinjene ter se bo plačevalo po dejanski porabi…v tem času zaradi tega ne bo nihče bankrotiral…

pa kaj se sploh sekirate zaradi tujcev, kar naj fajn plačajo če se že nočejo pri nas ustavit in drugače pustiti kašnega evra

@sukhoi,

Tipičen primer nacionalističnega smotanca. Kako veš, da se nočejo ustaviti?
Kako veš, da niso prišli prav v Slovenijo?
Očitno ti je mozak naštiman samo na to, da tujci gredo čez SLO na HR morje. Žalostno.

Da ne bo nesporazuma. Podpiram vinjete. Sedaj je še večja ne pravda. Eni uporabljajo avtocesto pa ne morajo plačevati, drugi jo za dosti krajšo razdaljo morajo. Pač živijo na napačnem mestu.

nikol ne bo pošteno za vse, ampak da bi se pa sekirali zaradi tujcev je pa pomoje tud brezveze

Diskriminatorno do tujcev? Verjetno ne bo prvič in ne zadnjič. Ko smo bili še v stari federaciji sem bil ravno dovolj velik, da sem si bežno zapomnil, da je bila cestnina v markah dvakratnik cestnine v dinarjih…

New Report

Close