Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Vinjete diskriminatorne do tujcev?

Vinjete diskriminatorne do tujcev?

http://24ur.com/novice/slovenija/vinjete.html

Zdaj je cel hudič, ker naj bi vinjete bile diskriminatorne do tujcev. Seveda, do tujcev, ki niso gradili naših cest. Jaz vse življenje plačujem za naše ceste in bom morala kupiti vinjeto, da se bom lahko dvakrat na teden peljala dva, tri kilometre po obvoznici. Z isto tako vinjeto (za isti denar) se bo nekdo drug vozil po 1000 kilomtrov na teden. Ta diskriminacija je nepomembna, pomembni so tujci.

Sestavka nisem prebrala, lahko pa izrazim svoje mnenje in res je, naše vinjete so diskriminatorne do tujcev. Ne vem, zakaj bi moral kupovat polletno vinjeto, če pride k nam iz severa in se bo 2x peljal po naših AC, dol in nazaj gor. Če gremo v A, jo tudi kupimo in to 10 dnevno, potem jih pa še tukaj po forumu prodajajte, ker bi rade zaslužile tistih par evrov.

Strinjam se, da za obvoznice ne bi smel veljati režim vinjet, ne vem, od kje so to pobrali. Ma, ko takole premišljujem, se mi kar obrača. Država naj bi bila servis državljanov, ne pa, da nas hoče odret do kosti.

Jaz nisem tujka in bom morala enako kupiti polletno vinjeto, da se bom lahko 2 krat peljala po avtocesti, do morja in nazaj?????

Vinjeta je smešno poceni, zato ne vem, zakaj govorite, da nas država odira.

Glede tujcev. Se strinjam, da bi veljalo uvesti še mesečno, za recimo 10€. Se mi pa tujci ne smilijo prav preveč, saj imajo izbiro – obvoz čez Madžarsko. Naj sami preračunajo, kaj se bolj splača, nekaj dodatnih ur vožnje ali 35€. Sicer pa ima tudi Švica samo celoletno vinjeto, nobenih krajših obdobij.

JA ! Kaj se tako čudiš ? Če greš na avtocesto manj kot petkrat, pejd po regionalkah. Če greš pa večkrat, potem je vinjeta že skoraj ugodnejša od sedanjega sistema (no, odvisno od kje greš do Kopra).

Ni smešno poceni. Mene bo vožnja do Portoroža in nazaj stala koliko evrov? Mi lahko nekdo pove, koliko bom morala plačati, da se bom po avtocesti peljala do tja in nazaj? Ne pišite mi, naj grem po stari cesti. Ta država se je zaradi teh avtocest zapufala do nezavesti. Zapufala je tudi mene. Zdaj se bom vozila po stari cesti??? Japajade. Poznam nekaj ljudi, ki se iz Maribora vsak dan vozijo v službo v Ljubljano. In nazaj. A je prav, da plačajo enako, kot nekdo, ki se enkrat ali dvakrat na leto zapelje do morja? Ni prav.

Tujci se mi res ne smilijo, da bodo morali plačait tistih 35 €. Kaj pa imamo od njih ? Večinoma je tranzit, ki tukaj ne pusti nič denarja ostanejo nam pa njihove smeti, izpušni plini in gužva.

Tudi jaz če se peljem samo tistih nekaj kilomterov do Graza in nazaj v enem dnevu moram kupiti 10 dnevno vinjeto v Avsatriji.

A je prav, da se vsi (razen na primorskem kraku) lahko izogibajo cestninskim postajam ? Ni prav. In še marsikaj drugega ni prav na tem svetu.

Vlak tudi vozi do morja.

Zakaj se vi ne bi vsak dan v službo vozili z vlakom ali po starih cestah? Če je to tako fajn. To je ena zelo dobra predvolilna poteza. Točno se ve, kdo največ časa preživi na cestah in kdo potrebuje njihove glasove.

Saj načeloma nimaš nič proti vinjetam, ko jih le ne bi predlagala aktualna vlada.
Vedi, da so vinjete trenutno najbolj pošten način pobiranja cestnine. In prav je, da veljajo tudi za obvoznice in avtomobilske ceste.
Cena je na letnem nivoju smešno nizka, za kogarkoli.

Ja imam proti, zelo proti. Kdorkoli bi si to izmislil, bi imela proti. Ja je smešna. Za tistega, ki se vozi vsak dan. Ni smešna, če jo moraš plačati za dve vožni.

Vsak dan bom molila boga, da se uvede tudi vinjeta za vstop v Ljubljano. Milo za drago.

saj so jo uvedli 😉 tudi na obvoznici je vinjeta obvezna

Z vinjetami se zelo strinjam, pa čeprav se ne vozim veliko po avtocestah. Ker za nekoga, ki živi v tej državi, resnično ni pretirano draga in imaš hitro cestnine noter.
Za tujce se mi zdi pa oderuško. Država, ki nekomu izstavi račun za 35 evrov za enkraten ali dvakraten obisk avtoceste, je neprijazna država po vseh merilih. Cela bi morala biti max 20 evrov, sploh za to kvaliteto avtocest. Desetdnevne vinjete bi bile pa sploh idealne.
In če je cilj, da nam tujci plačujejo avtoceste, je bob ob steno, če se bodo tranzitarji potem naši državi raje izognili.

saj so jo uvedli 😉 tudi na obvoznici je vinjeta obvezna[/quote]

Prav posebno, za vse tiste, ki vsak dan prijahajo v Ljubljano. Ki se veselijo teh vinjet, ker bodo ful prišparali.

Zakaj za tujce? Jaz nisem tujka in mi bo država zaračunala 35 evrov za dvakraten obisk avtoceste.

Vinjeto bos potrebovala tudi za cesto rezervirano za motorna vozila, kar vecina obvoznih cest je, vkljucno z dobro polovico Ljubljanske obvoznice.

Se popolnoma strinjam.
Tisti, ki se samo skozi Slovenijo peljejo, naj kar plačajo. Tistim, ki pa pridejo k nam na dopust, bi pa po mojem mnenju lahko dali kakšen evro popusta.

Mah, življenje nikoli ne more biti do vseh pravično in fer, in to da bodo tujci morali plačati 35 EUR, da bodo delali ferker na naših cestah, me niti ne gane preveč. Smo tranzitna dežela, zakaj ne bi tega izkoristili. Sicer pa nekdo, ki gre od Šentilja do Kopra in nazaj plača kar nekaj cestnine že zdaj. Pa še čakati mora.

Meni se zdi uvedba vinjet dobra rešitev, čeprav ima seveda svoje pomankljivosti.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

tiste, ki greste samo dvakrat po avtocesti, tud teh dvakrat ne rabite it pa boste imele mir. kaj skoz neki cmizdrite

Za dve vožnji je pa precej cenejši taksi, ni potrebno kupit avta, ni registracije, ne rabiš garaže, pa še smejala se boš lahko bedakom, ki bomo imeli stroške z nakupom vinjet.

Vinjete za tujce po oderuški ceni so zakon. Kolikor opazujem mentaliteto in stiskaštvo tujcev, ki poleti potujejo čez našo državo na Hrvaško, jim teh 35 evrov nikakor ne bo spolzelo iz tošelna in bojo raje naredili obvoz mimo nas. Kar je zelo pozitivno, bo manj gužve za slovenceljne in manj usmrajenega zraka. Če bi bilo po moje, še avtocest ne bi gradili, Slovenija je zdaj eno samo cestišče in križišče.
Jaz vinjetke ne bom kupila, sedaj se parkrat letno peljem po AC na Primorsko, poleti grem samo po stari cesti. Pač obožujem Kačje ride:) odslej bom pa tudi izven poletja počela to. Samo še namesto obvoznic okrog LJ moram zgruntati kakšne druge povezave. za tiste 4x letno.

kak obvoz??
po lokalnih cestah se bojo gužvali, kaj pa drugega. res misliš, da bojo šli po madžarskem?

Da ti mine! Zdaj bi pa Hudič še tisti parkrat, ko se bom peljala po AC, hotel, da ostanem doma. Prav rada bi te slišala kako bi ropotal, če bi bil ti na mojem mestu! A veš, glede na to, da se peljem le parkrat na leto po 20 km, pa naj dam isto kot tisti, ki se dnevno vozi 100 km ali pa še več, je pa res malo kruta. Tudi ti bi se cmizdril, če bi moral plačati za nekoga drugega, ki to redno uporablja. Pa je res sama žlehnoba v Hudiču…..;)))))))

Da ti mine! Zdaj bi pa Hudič še tisti parkrat, ko se bom peljala po AC, hotel, da ostanem doma. Prav rada bi te slišala kako bi ropotal, če bi bil ti na mojem mestu! A veš, glede na to, da se peljem le parkrat na leto po 20 km, pa naj dam isto kot tisti, ki se dnevno vozi 100 km ali pa še več, je pa res malo kruta. Tudi ti bi se cmizdril, če bi moral plačati za nekoga drugega, ki to redno uporablja. Pa je res sama žlehnoba v Hudiču…..;)))))))[/quote]

Podpišem!

New Report

Close