Vinil čez ploščice ali parket
Pozdravljeni,
s partnerjem si želiva malo obnoviti stanovanje in sva razmišljala, da bi čez staro talno oblogo mojster položil vinil.
Zanima me ali je to soloh mogoče – trenutno je po tleh parket ki nikjer ne odstopa, nekje imava tudi ploščice.
Ali je kdo od vas storil enako – za vsako povratno informacijo oziroma mnenje ali priporočilo, se vam lepo zahvaljujem.
Nikoli ne bi dala čez parket plastike. Les bo spodaj brez zraka in bo počasi segnil.
Zakaj ne bi parketa prebrusila in na novo zlakirala? Sploh, ko praviš, da nikjer ne odstopa.
Ploščice pa držijo? Ali se ponekod slišijo votlo?
Kaj pa višina? Ponekod lahko centimeter pomeni težave (vrata, odtoki in podobno).
Sicer ti bo pa pravi mojster znal svetovati.
KlaraP, 15.06.2025 ob 14:54
Pozdravljeni,
s partnerjem si želiva malo obnoviti stanovanje in sva razmišljala, da bi čez staro talno oblogo mojster položil vinil.
Zanima me ali je to soloh mogoče – trenutno je po tleh parket ki nikjer ne odstopa, nekje imava tudi ploščice.
Ali je kdo od vas storil enako – za vsako povratno informacijo oziroma mnenje ali priporočilo, se vam lepo zahvaljujem.
nam so parket vrgli ven, zaradi višine. Itak naj bi bilo potrebno najprej ravnalno maso polit tudi čez (vsaj tako so nam rekli) , potem bi bilo pa previsoko
modrivrag, 15.06.2025 ob 16:20
Da so ti lahko več računal. Zato so ti to naložili.
dodaten razlog je bil precej zdelan parket (nekaj je bila kriv tudi izliv voder), tako da bi morali nekatere dele zamenjati. Najprej smo mislili samo parket sanirati, pa na novo prebrusiti in polakirati. Potem smo se odločili za vinil in je šel parket ven. Glede cene – niso navili, končna odločitev pa je bila itak naša.
Pred nekaj meseci smo prenavljali hodnik in kuhinjo, kjer so bile enake keramične ploščice.
Hodnik ima tudi 6 vrat in me je skrbelo, kako bi to naredili.
Mojster za polaganje vinila je prišel pogledat in povedal, da če so ploščice lepo prilepljene, da ni problema in se vinil nalepi čez te ploščice. Pri pragovih vrat v druge prostore je mojster naredil take prepreke iz silikona cca 0,5 cm visoke in nato vlil izravnalno maso ter jo pustil kakšen dan, da se je posušila. Nato pa je nalepil vinil plošče z lepilom ter pri pragovih vrat dodal take kovinske profile, da je rob lepo zaključen.
Vinil plošče smo kupili pri Balohu v Trzinu, kjer imajo res veliko izbire.
Zdaj imamo že pol leta prenovljeno in se mi še vedno zdi, da smo se pravilno odločili.
Če hočem za moje pojme ” pravilno” sanirat parket, sem ob ene 8-10jurjev, pa še odselt se morm za 1 mesec.
Če pa grem na “cigana” operem parket s parnim čistilcem in dam čez mal boljši vinil s penco, sem pa nekje ob 3 jurje, pa še odselt se mi ni treba, s pohištvom pa sam kolobarim po stanvajnu.
Zdej pa, kaj bi vi izbrali?
Covid 2021LE, 16.06.2025 ob 21:46
Če hočem za moje pojme ” pravilno” sanirat parket, sem ob ene 8-10jurjev, pa še odselt se morm za 1 mesec.
Če pa grem na “cigana” operem parket s parnim čistilcem in dam čez mal boljši vinil s penco, sem pa nekje ob 3 jurje, pa še odselt se mi ni treba, s pohištvom pa sam kolobarim po stanvajnu.
Zdej pa, kaj bi vi izbrali?
Star parket ven.
Ven.grede, ladijski slepi pod (na katerega je žebljan parket) in stekleno volno ki je vmes, da pridemo do osnovne plate. To je bil zgleda nek “starodobni” estrih.
Namesto tega “podsendviča” izvesti toplotno izolacijo in natočiti estrih, kot se dela danes, Eps 100 7cm in 5cm estriha.
Odseliti celo stanovanje in njegove prebivalce. Estrih rabi svoj čas….
Položiti obstoječi (ali pa nov, kar je verjetno brez veze) parket nazaj, popajcati na sivo in zlakirati.
160m2.
To, je zame pravilna sanacija.
Zdej pa…..
Covid 2021LE, 16.06.2025 ob 22:17
Star parket ven.
Ven.grede, ladijski slepi pod (na katerega je žebljan parket) in stekleno volno ki je vmes, da pridemo do osnovne plate. To je bil zgleda nek “starodobni” estrih.
Namesto tega “podsendviča” izvesti toplotno izolacijo in natočiti estrih, kot se dela danes, Eps 100 7cm in 5cm estriha.
Odseliti celo stanovanje in njegove prebivalce. Estrih rabi svoj čas….
Položiti obstoječi (ali pa nov, kar je verjetno brez veze) parket nazaj, popajcati na sivo in zlakirati.
160m2.
To, je zame pravilna sanacija.
Zdej pa…..
Anonimno 118, 17.06.2025 ob 07:39
nis napisal da imaš 160 kvadratov. jaz govorim za en prostor. od kje ti ideja da boš v celo hišo dal vinil, saj nisi ukc lj
Poglej prvi zapis, kjer so besede v narekovaju. Pa verjetn ni vinil za eno sobo 3 jurje, ne?
To je sam moj stanvanje, ena etaža, nevbo vse vinil, ostanejo kopalnici, kuhinjska shramba in sektor pred kaminom.
Pa ne tak k v bolnci. Plare z lesnim vzorcem, ne un v roli na metre.
Loh pol čez npr 20 let parket tunam, če bo več volje, ker se verjetno ne bo uničil.
Forum je zaprt za komentiranje.