Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vikanje v Avstriji, Nemčiji

Vikanje v Avstriji, Nemčiji

Ko smo se učili nemščino so na opozarjali, da je vikanje zelo pomembno pri nemščini.

Zdaj pa pridem na Tirolsko, oni vedno tikajo. Grem v kake druge dele Avstrije, večinoma tikanje.

So mogoče Nemci bolj na vikanje?

Pa učili so nas kako pomembno je reči Frau, Herr. Pa v Avstriji to redko slišiš. Razen za kake bolj uradne zadeve.

V bistvu v Avstriji se dosti več tika kot v Slo pa manj uporablja naziv gospa, gospod.

Ve kdo kako je v Nemčiji?

Mene je nemško učila moja babi, ki je živela še v časih presvitlega cesarja Franca Jožefa. Tako, da me je naučila onikanja. S tem sedaj nagovarjam Nemce in Avstrijce.

tisti,ki ne vikajo in ne nazivajo drugih s Frau ali Herr ,so  pretežno taki,ki se jim po naše reče  “kmetavzarji”. To nima nič skupnega s kmeti.  Druga kategorija,ki ne vika, so mladi,brezobzirni, nevzgojeni mladi. Tretja kategorija so tisti, ki mislijo, da nekoga ni potrebno spoštovati, ker morda dela kaj, kar ti isti vidijo kot nečastno, ne  “na njihovem nivoju” Taki so hudi butlji.

Vsi ostali, kulturni ljudje pa vikajo druge, dokler se odnosi morda ne razvijejo v prijateljske, kolegialne ipd.

Pozabi nekulturneže.

Odgovor na objavo uporabnika
ti kar naprej vikaj, 11.12.2021 ob 07:59

tisti,ki ne vikajo in ne nazivajo drugih s Frau ali Herr ,so  pretežno taki,ki se jim po naše reče  “kmetavzarji”. To nima nič skupnega s kmeti.  Druga kategorija,ki ne vika, so mladi,brezobzirni, nevzgojeni mladi. Tretja kategorija so tisti, ki mislijo, da nekoga ni potrebno spoštovati, ker morda dela kaj, kar ti isti vidijo kot nečastno, ne  “na njihovem nivoju” Taki so hudi butlji.

Vsi ostali, kulturni ljudje pa vikajo druge, dokler se odnosi morda ne razvijejo v prijateljske, kolegialne ipd.

Pozabi nekulturneže.

Zdaj si pa pokazala svojo nerazgledanost do kraja.

Ampak na monu pričakovat, da nekdo zna nemško in da slučajno celo pozna običaje v Avstriji, Nemčiji… huda tema. Na monu očitno ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close