VIETNAM
Živjo!
Avgusta se tri prijateljice odpravljamo v Vietnam, pa me zanima:
– gremo žal samo za 14 dni, zato študiramo, da bi počakale na letalske karte prek Odklopa ( kaj mislite vi, je bolje kupiti karte že sedaj… ampak verjetno je že malo pozno za kako ugodno varianto). Nameravamo pa leteti na Tajsko ( Bangkok, tam urediti vizo in potem naprej) Kakšna je kolikor toliko ugodna cena leta, lahko tudi iz minhna, dunaja…
– kako je glede vremena, deževja?
– proti čemu se je treba cepit?
HVALA ZA ODGOVORE!
Lp, Katja
Jaz sem lani letel iz Münchna v Bangkok direktno z Thai airways za 620 Eurov. V ceni sta bila vkljucena povratna leta MUC-BKK- MUC ter dodatni let Saigon – Bangkok tudi z Thai.
Potoval sem od 15 julija do 8. augusta, torej ene vrste spica sezone, saj je takrat doli dosti dijakov, studentov, ki imajo pocitnice (evropejci, americani, kanadcani) in so zato karte malo drazje. Glede vremena to ni glih spica, saj vsak dan pade malce dezja, ampak to sploh ni ovira za potovanje.
Karto sem kupil preko ene nemske agencije, in ker sem jo kupil sele slab mesec pred odhodom, je bila to najugodnejsa varianta, ki sem jo nasel. Ce zelis ti lahko posredujem naslov agencije oz. njihov mail.
Ce zelist urediti vizo za vietnam v Bangkoku, bo to trajalo najmanj 1 dan, stane pa cca 25 USD. Je se stalno vedno ceneje, kot idi na Dunaj, placati okrog 75 Eurov.. itd. V Bangkoku enostavno gres v eno turisticno agencijo na Khaosan Road, placas, pustis tam potni list in ti on vse lepo zrihtajo.
Ce bosste potovali po kopnem, boste rabili se vizo za Cambodio, ki stane tudi 20 USD in jo dobis pravtako v enem dnevu na isti nacin, oz. za par dolarjev vec na meji v nekaj minutah.
Ce ste ze tam, se vam splaca pogledat Cambodia, predvsem templje Angkor, mogoce Pnom Penh za vec pa vam bo ze zmanjkalo casa.
Ok, ce imas se kaksno vprasanje mi lahko mailas na: rubio_sanchez@yahoo.com
Bom z veseljem odpisal oz. pomagal!
Prepotoval sem ze 4 kontinente in za mene ni lepsega koticka na zemlji kot je jugovzhodna azija.
l.p.
k.
Forum je zaprt za komentiranje.