Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Vietnam v 14 dneh

Vietnam v 14 dneh

Pozdrav,

Jeseni se za 14 dni odpravljam v Vietnam. Prosila bi za nasvet, česa ne smem izpustiti v teh 14 dneh potovanja po Vietnamu. Načrtujem pot od juga prosti severu in nato polet v Bangkok.

Hvala

Biba

HEJLA,

vsekakor Sapa,Halong Bay,kakšno polje čaja, Mekong delta…jaz sem bila lani tudi v Dalatu – glede na prebrano v LP in na govorice sem domnevala, da tega ne smem zamuditi, a sem bila na koncu zelo razočarana nad vso izumetničenostjo..tako da to odsvetujem ..

lepo potuj

papa

zivjo.. jaz sem si za Vietnam vzela en mesec, od juga proti severu in se mi je se vedno zdelo malo, ker pades not in se imas res zakon. poglej simogoce Nha trang,je tako malo turisticno mestece, kjer lahko najdes se kar nekaj pristnih zabav. domacini so odprti, malo se povezi z njimi in kmalu bos vecere prezivljala na lokalnih zurkah in se vklopila v njihov dnevni ritem pocasnosti in uzivanja.

za nakupe je fino hoi an.

sapa je gorska vasica, kjer si najdi druzbo kaksnih domacinov in te bodo popeljali po vaseh. imas kar nekaj agencij ki ti ponujajo oglede, vendar lahko z malo vztrajnosti to za ceneje opravis in bolj zanimivo z domacini, ki te kar posvojijo:)

ce si na tesnem s casom, lahko Hue preletzis. mene je fasciniral stari del hueja, ljudje pa se posebaj. taksen razlike opazis v obnasanju med juznimi in severnimi prevbivalci, da se res lahko cudis:) drugace pa stari del hueja je res zakon, niso tako odprti, ampak ko se jim priljubis marskiaj zanimivega izves…

ko sem bila jaz dol je bilo mozno za malo denarja potovati z busom na res veliko destinacij. takod a se najbolje je da kar domacine povprasas, kaj ti priporocajo. ce si bolj naravnana na divje potovanje potem ga zuraj z domacini in jim to tudi povej, da te ne zanimajo ravno tipicne tusristicne tocke. 🙂

uzivaj

pa vsako ceno, ki ti jo postavijo ze kar v startu prepolovi:) so zvite lisicke:)

ajde

cau

v 14 dneh od juga proti severu ti priporočam:

– Saigon – 2 dni (ogled mesta, Cu Chi rovi in muzej,…)
– Mekong delta – 2 dni (tura z ladjo)
– Dalat – 1 dan (najem motorista za ogled okolice)
– Nha Tragn – klasično turistično (samo prespiš)
– Hoi An – 2 dni (ogled templjev, najem kolesa in do plaže, ogled tržnice in NAKUPI – zašijejo ti čisto vse kar želiš, raj za ženske)
– Hue – 2 dni (celodnevni izlet po reki z ogledi templev, kraljevskih grobnic pa ogled prepovedanega mesta,..)
– Hanoi – 2 dni (ogled mesteca, okrog jezera, v mavzolej Ho Chi Minh-a, obvezno na predstavo vodnih lutk, nakupi,..)
– Halong Bay – 2 dni (če res hočeš začutit razsežnost zaliva s 3000 otočki).

Evo in je 14 dni mimo. SAPO boš morala izpustiti, ker ti vzame tri dni. Tudi drugače je odvisno kakšen tempo potovanja imaš. Če ne želiš tako hiteti ti prdlagam, da izpustiš še Dalat in Nha Trang in tako potuješ direktno iz Saigona v Hoi An.
Potovanje z busom je čisto enostavne saj kupiš karto za avtobus v Saigonau in ti velja za vse postanke do Hanoia (cena: sep. 2005 – 30 USD).

Upam, da ti bo tole koristilo in lp,
Nahaha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close