vic za lep dan
Punce ne se kregat. Prilagam, dva vica, da se boste smejale, ne pa kregale. Sta na isto temo (kozarci, »tekočine«) – samo brez blondink, da ne bo zamere.
V šoli je hotela učiteljica otroke podučiti kakšno zlo je alkohol in kako je škodljiv za zdravje ljudi. Da bi jim to še potrdila je pripravila preizkus. Vzela je dva kozarca, enega napolnila z vodo, drugega z vinjakom in v vsakega dala po eno glisto. Čez čas je glista v kozarcu z vinjakom poginila, tista v vodi je pa živahno plavala. Da bi učiteljica preverila, kaj so se otroci naučili je vprašala, kdo bi vedel povedatim na kaj je pokazal preizkus.
Po kratkem molku v razredu se je oglasil Janezek iz zadnje klopi:
“Tršica, ta preizkus nam pove, da je alkohol dobro zdravilo proti glistam!”
Pijančka se majeta proti domu, ko nekomu od njiju spodrsne , pade, se skotali po bregu navzdol in pristane v deroči reki, kjer je tudi utonil. Na kraju nesreče se zbere velika množica ljudi, policisti in reševalci obravnavajo tragično dejanje. Policisti zaslišujejo preostalega živega pijančka, kako je bilo. Ko jim je razložil mu je eden od policistov dejal:
“Ste videli, da je alkohol lahko življenjsko nevaren?”
“To pa ne bo držalo! Dokler je pil pivo in pelinkovec je bil še živ, ko je pa spil vodo je pa umrl!”
LP, Škorpjon
jaz sem ukrajinka,živim tukaj štiri leta in sem na svoje znanje slovenskega jezika ponosna(za tako kratek čas). Kar se tiče pa vica mi ga je dan prej povedala čistokrvna slovenka, tako kakor mi ga je povedala sem ga jaz napisala vam.Tako,da draga kikla, lepo pišeš, pokaži ja, kako kulturna slovenka si ti. Venuss – tebi pa hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.