Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Vibramycin kot antimalarik

Vibramycin kot antimalarik

Ej, folk, a ima kdo izkušnje z jemanjem Vibramycina kot antimalarika? Čez 14 dni odhajam v Burmo in zdravnica mi je predpisala Vibramycin. Baje je to antibiotik, moti pa me to, ker ga je treba jemati vsak dan. Kaj pa stranski učinki?

Vnaprej hvala za pomoč.

Ko sem bila na Tajskem sem jedla Vibramycin kot antimalarik. Z njim nisem imela nobenih problemov. Vsak dan poješ samo eno tableto, tako da mislim da ni prehuda doza. Je pa priporočljivo pojesti kakšen jogurt, ker antibiotiki oslabijo črevesno floro (jogurti ti pa pomagajo vzpostaviti ravnovesje).

LP
Belka

Vibramycin je antibiotik tetraciklin. Precej sirokospektralen vendar deluje tud proti malariji ampak ne proti vsem stadijem plazmodija. Tko da je najboljs ce mal vprasas zdravnico kako jemat, ker ma tud stranske ucinke, pa baje ni najboljs ce si prevec na soncu- izpuscaji. Ni ga dobro jemat prevec casa (3-4 mesece sam moras racunat tud s tem da zacnes jest 2 dni prej, koncas pa sele par tednov po izhodu iz danger zonea) , nalaga se v kosteh in zobeh, sam to je bolj za otroke pomembno. Crevesno flora tud trpi zato bos lahko imel drisko. Takrat je pol boljs nehat jest, ker namest malarije lahko staknes kej hujsga.
Ej, sej kar neki sem si pa zapomnu od Farme. Pa tko slabo oceno sem dobu na izpitu. No ja vsaj enkrat u lajfu lahko komu s tem vsaj mickn pomagam. Doktorji ful radi kr tko brezveze antibiotike predpisujejo, tko da se se mal pozanimi, ampak za krajsi cajt ne bi smel bit blema. Obvezno si preber se kontraindikacije na listku k ga zravn dobis al pa se Pfizerjevo stran poglej.
Uh, no to je to.

LP Miha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close