Vi se sploh ne zavedate kaj se dogaja na slovenskih (avto)cestah
A je to normalno, da se konstantno zamuja, ker sta samo 2 pasova v eno smer? Pa vi niste normalni, niste normalni!! Poglejte kakšne kolone so proti Ljubljani. Niste normalni!! Pa ni čudno, da so stanovanja po 600.000, 800.000, pa da bi se vsa ta raja, ki se vozi po dveh pasovih v eno smer, preselila v Lj? Kaossss!!! Prekleti komunajzarji!! Pa vi, ki se vozite vsak dan 10 km v obe smeri, šiht, dom, pa ne vidite. Ne gledate okrog sebe, ker nimate časa, delate 7-17, nimate ČASA za proteste!!
Pa še kaj lahko napišem, 11.09.2025 ob 07:53
A je to normalno, da se konstantno zamuja, ker sta samo 2 pasova v eno smer? Pa vi niste normalni, niste normalni!! Poglejte kakšne kolone so proti Ljubljani. Niste normalni!! Pa ni čudno, da so stanovanja po 600.000, 800.000, pa da bi se vsa ta raja, ki se vozi po dveh pasovih v eno smer, preselila v Lj? Kaossss!!! Prekleti komunajzarji!! Pa vi, ki se vozite vsak dan 10 km v obe smeri, šiht, dom, pa ne vidite. Ne gledate okrog sebe, ker nimate časa, delate 7-17, nimate ČASA za proteste!!
Točno to! Nimam pojma! Še nikoli nisem kupil vinijete! A ti jo pa kupuješ, da pol lahko na MON-u jamraš?
Problem so kamioni. Ogromno jih je. Zasedajo dobesedno cel desni pas. Med njimi je minimalna razdalja. Potem se še prehitevajo.Grozno ! Parim bi bilo za to treba zaračunat visoko kazen ( 1ooo+) in bi bilo kmalu bolje. Žal pri nas ni rešitve za to. Ali obvezna vožnja po regionalnih cestah ( bi jih v dobrem letu uničili), ali na vlak. Kateri vlak?? Kje vlak? Še potniških vlakov nimamo.
Včasih se tudi jaz sprašujem, ko berem o teh kolonah, kdo zaboga se toliko vozi. Pustimo jutranjo konico ob strani. Ampak obroč okoli Ljubljane je praktično od zjutraj do zvečer poln pleha. Na štajerski in primorski avtocesti tudi venomer novice o zastojih. Od jutra do večera. Ta vikend moram po dolgem času na primorski konec in sem že cel teden živčna.
kamioni686, 11.09.2025 ob 08:13
Problem so kamioni. Ogromno jih je. Zasedajo dobesedno cel desni pas. Med njimi je minimalna razdalja. Potem se še prehitevajo.Grozno ! Parim bi bilo za to treba zaračunat visoko kazen ( 1ooo+) in bi bilo kmalu bolje. Žal pri nas ni rešitve za to. Ali obvezna vožnja po regionalnih cestah ( bi jih v dobrem letu uničili), ali na vlak. Kateri vlak?? Kje vlak? Še potniških vlakov nimamo.
Ko, če ni kamionov, je stvar vsaj 50% boljša. Sva šla enkrat v KP iz LJ na dan brez kamionov. Zelo normalna vožnja.
kar res, 11.09.2025 ob 08:48
Ko, če ni kamionov, je stvar vsaj 50% boljša. Sva šla enkrat v KP iz LJ na dan brez kamionov. Zelo normalna vožnja.
pa niso niti kamioni tak problem, problem so pacienti ki skačejo na prehitevalnega z 90 ali 100km/h in potem mogoče pridejo na 110 in prehitevajo po več km. Pa pacienti, v veliki večini tujci, po prehitevalnem 110, vozni pa prazen…. pa kreteni, ki prehitevajo 110, potem pa ko se umaknejo pa pospešujejo…. Polno takih debilnih situacij, se mi je zadnjič kar malo strgalo, kot se mi že nekaj let ni… Opažam da sem precej bolj fokusiran na vožnjo kot povprečen šofer, imam več časa pregled nad situacijo pred mano in za mano, vidim s kakšno hitrostjo se mi približuje zadaj vozeči, ne gledam samo avta pred sabo ampak dlje (zato če je možno, prehitim kake kombije ipd kar pač blokira pogled naprej)…
Sem imela po par letih obisk iz Poljske. Je bil v šoku kaj se dogaja pri nas na avtocestah: zaprti pasovi, zelo zelo počasni remonti in nori zastoji. Je rekel, da je prav onesposobljen tekoči promet in da bi pri njih vse razrešili za te lapsuse. Imajo uvoženo ameriško učinkovitost zato so tako napredovali v zadnjih 10letih medtem ko pri nas še vedno balkan know how in salabajzeraj od odgovornosti in učinkovitosti. Kar pa je tudi vidno po Lj a ne? Cela drzava je zaostala. Na rit se lepijo stari Audiji, en nakokan norec za drugim, celo avtocesto npr a policije NIKJER!
He ja, 11.09.2025 ob 10:18
Sem imela po par letih obisk iz Poljske. Je bil v šoku kaj se dogaja pri nas na avtocestah: zaprti pasovi, zelo zelo počasni remonti in nori zastoji. Je rekel, da je prav onesposobljen tekoči promet in da bi pri njih vse razrešili za te lapsuse. Imajo uvoženo ameriško učinkovitost zato so tako napredovali v zadnjih 10letih medtem ko pri nas še vedno balkan know how in salabajzeraj od odgovornosti in učinkovitosti. Kar pa je tudi vidno po Lj a ne? Cela drzava je zaostala. Na rit se lepijo stari Audiji, en nakokan norec za drugim, celo avtocesto npr a policije NIKJER!
to zato, ker naš kupleraj od državnih firm samo pobira keš, naredi pa nič. DARS pobira denar za vinjete in kazni, sebi za plače tala, da bi pa širili avtocesto pa ni šans. Zato je že 25 let ista, ko bi se morala na vsaki strani razširiti še za en pas. Ker nobena državna služba ne dela nič za ljudi, samo sebi v žepe tlači.
nujno bi bilo treba zaradi tega narediti totalno štalo in pred parlament, naj končno uredijo ceste in železnico. Železnico imamo 60 let isto, pizda. Nihče nič ne naredi, veliki plani, kupi državnega denarja za ne vem kakšne tire, pobašejo si pa večino v žepe in končajo z zadevo. Balkan totalen!!!
Jebiga, avtoceste so bile zasnovane takrat ko je avto komaj dosegel 100km/h in je imela ne vsaka družina enega. Zdaj ko je vsega toliko več, Slovenija pa je koncentrirala ves poslovni razvoj v Ljubljani, boste pa trpeli ob konicah.
Preventivno itak slovenceljni ne znate delat, vsi se morate vozakati iz morja ob istem času kakor ves Balkan in še švabi zraven. Bognedaj da bi dopust vzeli do ponedeljka namesto nedelje, vožnja ponoči je pa tudi kriva vera. Da bi šli pol ure prej na šiht? Zakaj pa?
September je, 11.09.2025 ob 17:19
Res katastrofa, sem se en vikend nedelja vračala proti Primorski, že pri Postojni so stali za Lj. Pa nobene nesreče. So se mi prav zasmilil in ljudje, ki se tako vozijo v službo.
Ne gre drugače, centralizirali so Slovenijo zato pol države svinja po avtocesti okoli Ljubljane 2x na dan… Ni služb drugje. In potem se čudimo, da je Lj na skoraj zadnjem po kvaliteti zraka v Evropi…
Forum je zaprt za komentiranje.