Vhodna vrata na, prstni odtis DA ali NE?
Anonimno 4212, 23.09.2022 ob 12:44
V informatiki velja varnostno pravilo, da za prijavo rabiš dvoje: nekaj, kar imaš in nekaj, kar veš.
Jaz bajte ne bi zaupal SAMO prstnemu odtisu. Bi moral biti še PIN zraven.
Nek prstni odtis je lahko drugemu zadosti podoben, da mu odpre.
Ali pa (tudi lahko odvisno od poklica) je lahko prsti odtis izrabljen, poškodovan. Na telefonu imam včasih težave že, če je koža malo bolj razmočena, na primer po pranju avta.
KAJ imate pa pri vas namesto oken?
koki752, 23.09.2022 ob 10:42
Odločitev, 23.09.2022 ob 10:26
Imeli bomo nova, aluminjasta vhodna vrata. Ponudili so nam možnost, da se zaklepajo na prstne odtise, ali pa samo navadno. Zdaj se pa ne znam odločiti, ker tudi zapiranje na prstni odtis ima verjetno svoje minuse. Pa me zanima, tisti ki ste že bili pred tako izbiro, kaj je boljše?
Odločitev. Ima minuse (naj memorirajo dva prstna odtisa) ob poškodbi memoriranega ostaneš pred vrati (longete, gipski, opekline). Premisel
Ne ostaneš pred vrati samo ključ rabiš!
Imamo cca 8 let že prstni odtis ful dobra izbira! Nikoli ne jemljem ključa s sabo elektrike zmanjka redko… Ostala sem pred vrati samo takrat ko so nam mnejali števec za elektriko pa še takrat sem imela ključe od avta pri sebi na katerih je tudi ključ od hiše…
Čimmn elektronke. Jz sm to zavrnu. Ker še nisem dočakal elektronke, ki ne bi bila hudo počasna, al pa crknla (to zadnje zna bit spet drago včasih)
No men se je šlo bl zato, da imamo nova vrata ki so diht in izolativna po sodobnih smernicah. Ne rabim 8 točkovnrga zaklepanja, ogrevanih kljuk in podobnih nebuloz. Samo škljoc, in si not. Oz, mehanika pri teh je malo bolj napredna, da so zaprta lahko samo na “push”ko si doma, ker zunaj ni kljuke, sam ročaj.
In pa pri nas tako, ker imamo vetrolov oz avlo, so notranja vrata đabe iz obija, ki jih včasih tako in tako na ključ zaklenemo, in pol tako s tistim prstom nisem naredil nič.
Hišo obnavljamo “maintenance free”, v bistvu bo samo pomivanje in obrezovanje/košenje trave in žive meje. Nema više penzlanja ograj in podobno. No in če zadeve ni, ne potrebuje održavanja.
Če hoče kdo not, bo pa po nadstrešku zlezel na balkon in okno počil…
Palma alma, 23.09.2022 ob 11:09
Meni je odklepane na prstni odtis všeč. Imajo ga prijatelji. Shranijo lahko 40 prstnih odtisov. Trenutno imajo shranjenih 8. Od obeh katalce in sredince obeh rok.
Je res fino, ko nintreba iskati ključev, če gredo ven za krajši sprehod ali, ko ima polne roke vrečk. Je pa tako, da imajo oni tudi odklepanje s ključem. In načeloma ga ima ona vedno v torbici. En ključ pa imajo njegovi starši, ki živijo par ulic stran, če bi se zgodilo, da bi zmanjkalo elektrike. In t in t ne hodita sama po bajti. Tako, da rezervni ključ moraš dati nekomu, ki mu zaupaš, da ne bo kar hodil po bajti.
Ja, s polnimi rokami vrečk je pa tudi malo težje prst kazati. Ampak če že moraš itak imeti ključ za backup, v čem je smisel odtisa?
PIKULET CENZURIRANI, 23.09.2022 ob 17:26
Ja, s polnimi rokami vrečk je pa tudi malo težje prst kazati. Ampak če že moraš itak imeti ključ za backup, v čem je smisel odtisa?
Da ključa praktično ne potrebuješ? V 11 letih ga še nisem potreboval. In če imaš polne roke vrečk, boš pa z lahkoto iskal ključ in odklenil? Itak. Je lažje prst prislonit.
Covid 2021LE, 23.09.2022 ob 15:35
Čimmn elektronke. Jz sm to zavrnu. Ker še nisem dočakal elektronke, ki ne bi bila hudo počasna, al pa crknla (to zadnje zna bit spet drago včasih)
No men se je šlo bl zato, da imamo nova vrata ki so diht in izolativna po sodobnih smernicah. Ne rabim 8 točkovnrga zaklepanja, ogrevanih kljuk in podobnih nebuloz. Samo škljoc, in si not. Oz, mehanika pri teh je malo bolj napredna, da so zaprta lahko samo na “push”ko si doma, ker zunaj ni kljuke, sam ročaj.
In pa pri nas tako, ker imamo vetrolov oz avlo, so notranja vrata đabe iz obija, ki jih včasih tako in tako na ključ zaklenemo, in pol tako s tistim prstom nisem naredil nič.
Hišo obnavljamo “maintenance free”, v bistvu bo samo pomivanje in obrezovanje/košenje trave in žive meje. Nema više penzlanja ograj in podobno. No in če zadeve ni, ne potrebuje održavanja.
Če hoče kdo not, bo pa po nadstrešku zlezel na balkon in okno počil…
Pred 35 leti smo imeli že domofon in kljuko samo notri. A eni res toplo vodo odkrivate? Ali ste samo ostali tako daleč zadaj??
Sosedje ne morejo odpreti ko pridejo iz plezanja. Pa moja mam, ki dela ves čas po vrtu tudi ne more odpirat na prstni odtis. Načelom je pa super.
Z varnostnega vidika pa menda ni najbolje. Naš informatik, ki ima vso možno elektroniko noče na prstni odtis. Pravi da lahko taka vrat vsak odpre s pametnim telefonom. No jaz jih sigurno ne morem. ?
Tri leta nazaj smo sami menjali vrata vzeli smo aluminijasta pri Haas domu odklepanje na ključ. Vmes je tema nanesla tudi na odklepanje na prstni odtis. Sam prodajalec nam je navedel primer , ko so zmontirali najboljši čitalec stal je 750 eurov in lastniku ni odklepalo. Žena in otroci so normalno odklepali. Da čitalec ne prebere prstnega odtisa se najraje dogaja pri starejših ,ki imajo že malo zabrisane linije al pa pri otrocih kateri še nimajo razviti odtisov.
Ohjna, 23.09.2022 ob 17:58
Pred 35 leti smo imeli že domofon in kljuko samo notri. A eni res toplo vodo odkrivate? Ali ste samo ostali tako daleč zadaj??
Pred 45 timi. Pa amerikanko (ključavnico), ki jo znotrj zakleneš brez ključa. To je Jelovica. Smo naredili dejansko samo copy/paste vrat; kot rečeno za to, da denfajo, ne da nam rit perejo in še kaj. Pa da ob obnovi hiša celostno Ok zgleda.
Takle, 23.09.2022 ob 17:25
Ima kdo na pin ali na telefon? Je ok? Se to da naštimat kasneje, ker sedaj imamo na ključ, pa imamo vedno probleme z iskanjem ključev.
-
Mi imamo na vse – odtis, PIN in ključ, ta je itak vedno. Ključ imamo skrit nekje zunaj, če ni elektrike. Smo ga imeli že pri starih vratih, če je kateri od otrok pozabil ključ v šoli ipd. Odtis je super, PIN je pa za vsak slučaj, če odtis ne bi deloval. Pa če veš, da pride kakšen mojster (ki ga že poznaš), mu daš PIN, potem takoj spremeniš in je.
Mi imamo, 25.09.2022 ob 06:26
-
Mi imamo na vse – odtis, PIN in ključ, ta je itak vedno. Ključ imamo skrit nekje zunaj, če ni elektrike. Smo ga imeli že pri starih vratih, če je kateri od otrok pozabil ključ v šoli ipd. Odtis je super, PIN je pa za vsak slučaj, če odtis ne bi deloval. Pa če veš, da pride kakšen mojster (ki ga že poznaš), mu daš PIN, potem takoj spremeniš in je.
Pa še, za vse, ki imate probleme s taščami. Medtem, ko ste na morju, ji date PIN, ko pridete domov, spremenite in ne more več noter.
Forum je zaprt za komentiranje.