vgradni ali prostostoječ hladilnik
Jaz sem praktičen človek in ko sem kupovala kuhinjo, sem bila premlada in sem padla na lep izgled. Res je vgradni hladilnik lepo za videt, vratca se nič ne povesijo, vse lepo stoji in je krasno. Za gledat. Ampak za pucat je pa en šit, ker vlečeš tisti hladilnik ven in not, pa čeprav je to vsake kvatre, ne moreš sam, vedno ti mora kdo pomagat in meni sploh ni všeč. Nikoli več ne bom imela vgradnega hladilnika.
Pomivalc je že boljši, ker imam samo fronto na njem, stoji pa na tleh in ga lepo povlečeš ven, počistiš za njim in to je to. Naredim to vsakič, ko zmanjka soli, tako nekako na 2 meseca se mi zdi, za hladilnik pa rabim pol leta samo da se pripravim, da ga ven vlečem…
tkole. največja jeba je, ko menjavaš hladilnik in vzameš takšnega, ki se fejst razlikuje od prvotnega (recimo da je večji, da ma drugje zamrzovalnik….) to je najbolj skrb zbujajoče
glede vrat, da bi se povesila je pa odvisno kakšen tip vrat maš (ali so vrata pritrjena na pohištvo, ali na vrata hladilnika)
tista pritrjena na hladilnik bi (če je fronta pretežka) se sčasoma lahko povesila
Kaj vlečeš ven in not?? Moj hladilnik je bil star kar nekaj let, ko sem ga zamenjala, čist kot nov, ko je šel na odpad, ob stenah ni bilo niti mm špranjice, če si to imela v mislih, ven smo ga potegnili samo 1x, ko je crknil, niti malo prahu ni bilo nikjer, tako da res ne razumem o čem govoriš.
Sem pa odločno proti vgradnemu in zdaj sem si kupila prostostoječega in za nič na svetu ne bi več imela vgradnega. Iz preprostega razloga, ker enake višine in širine, kot je bil moj stari hladilnik, nov ne obstaja več. Ali je cm širši in cm nižji, ali pa cm ožji in višji. Zaradi hladilnika pa res ne bom zamenjala cele kuhinje, če ji ne manjka nič razen hladilnik 🙂
A ti hladilnik daješ ven pa noter, ko ga čistiš? Zakaj že? Ga še nikoli nismo vzeli ven iz omarice, pa je noter še od prejšnjih stanovalcev, več kot 12 let…
Sem pa jaz imela v prejšnjem stanovanju samostoječ hladilnik in v naslednji varianti kuhinje bo spet. Pa ne zaradi čiščenja ampak ker se mi zdi to nasploh bolj praktično. In čist lepe hladilnike se zdaj že dobi.
A ti hladilnik daješ ven pa noter, ko ga čistiš? Zakaj že? Ga še nikoli nismo vzeli ven iz omarice, pa je noter še od prejšnjih stanovalcev, več kot 12 let…
Sem pa jaz imela v prejšnjem stanovanju samostoječ hladilnik in v naslednji varianti kuhinje bo spet. Pa ne zaradi čiščenja ampak ker se mi zdi to nasploh bolj praktično. In čist lepe hladilnike se zdaj že dobi.[/quote]
Seveda ga potegnem ve in počistim za njim in pod njim. Ne vsakič, ko ga čistim, ampak 1-2x letno pa sigurno. Si ne predstavljam, da 12 let ne bi počistila!
Sem pa jaz imela v prejšnjem stanovanju samostoječ hladilnik in v naslednji varianti kuhinje bo spet. Pa ne zaradi čiščenja ampak ker se mi zdi to nasploh bolj praktično. In čist lepe hladilnike se zdaj že dobi.[/quote]
Seveda ga potegnem ve in počistim za njim in pod njim. Ne vsakič, ko ga čistim, ampak 1-2x letno pa sigurno. Si ne predstavljam, da 12 let ne bi počistila![/quote]
Ti pa nisi čisto gladka, ne da ne??
Kaj pa štedilnik? Ga tudi vlečeš ven in noter, za štedilnikom in pod njim se tudi nabira prah?? Menda ja nisi taka packa, da ne čistiš za njim in pod njim?? Vsaj 2x na leto bi morala kot vsaka dobra gospodinja.
Ko sva se poročila, sva imela vgradnega. Bila je to ena katastrofa in sem rekla, da nikoli več. Hladilnik se je pokvaril, kupili smo prostostioječega.
Potem pa smo se preselili.
Kuhinjo nam je izdelal mizar. Po dogovoru, čeprav sem zelo, zelo, zelo oklevala, imamo spet vgradni hladilnik. Res pa je omara top in sistem za odpiranje- misliš, da ima hladilnik pač samo ta vrata. Hladilnik je tudi vrhunski. Zaenkrat imamo zadevo 5 let in ne menjam.
Če pa bi slučjno bilo kaj narobe, bi mizar vse uredil. Tako je obljubljeno.
Pri nas doma smo imeli od nekdaj vgradni hladilnik – zamenjali tri, pa noben ni delal ravno super. Sama imam prostostoječega – večjega in višjega, zgoraj hladilnik, spodaj zamrzovalni del in ga ne zamenjam. meni je prostostoječi zakon. Obožujejo pa ga tudi otroci, ker lahko po njem rišejo s tekočo kredo, obešajo slikice,… Skratka – priporočam prostostoječega
Forum je zaprt za komentiranje.