Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vgradna pečica Gorenje-težava

Vgradna pečica Gorenje-težava

Ima kdo od vas novejšo pečico od Gorenja, da bi mi pomagal, ker očitno ne znam nastaviti delovanja, čeprav delam po navodilih iz spletne strani, kajti slovenskih navodil itak ni bilo priloženih? Pečica mi sicer greje vendar niti slučajno ne doseže nastavljene temperature, tako niti  pite včeraj nisem mogla speči. Temperaturo sem povišala celo na 220, da bi se vsaj začelo peči, čeprav sem na prastari pečici spekla na 180. Še po 4.urah se ni zadosti ogrela, tako, da, ko sem potipala pekač je bil samo topel, ne pa vroč.

Mi kdo ve pomagati kako bi jo morala nastaviti ali kaj bi bilo narobe?

Hvala.

Vprašanje je, če je sama pečica pravilno priklopljena? Tu je lahko prvi vzrok tvojih težav!

Daj ne serji ?

Odgovor na objavo uporabnika
tone629, 01.11.2023 ob 10:28

Vprašanje je, če je sama pečica pravilno priklopljena? Tu je lahko prvi vzrok tvojih težav!

Nove pečice imajo vtikač, tako da bolj težko narobe priklopiš.

Imaš na pravem programu, zgornje spodnje grelo brez ventilatorja? Jaz vedno počakam , da zagreje na vroce.

Če ne bi bila pravilno priklopljena se najverjetneje tudi minimalno ne bi segrela, če pravilno razmišljam?

Gorenje ni več kar je bilo vcasih, 01.11.2023 ob 10:45

Imaš na pravem programu, zgornje spodnje grelo brez ventilatorja? Jaz vedno počakam , da zagreje na vroce.

Po znakcih okrog gumba je skoraj povsod narisan tudi ventilator ali pa para, zato sem nastavila na slikico pice, ker samo tam ni označen ventilator. Pa ni bilo nič bolje, segreje se a mnogo premalo.

Anonimen15748292, 01.11.2023 ob 10:38

Nove pečice imajo vtikač, tako da bolj težko narobe priklopiš.

Pri meni je bil trifazni priklop, pa mi je mojster?? priklopil samo eno fazo. Pa mi je tudi grelo samo za odtajati meso, čeprav sem nastavila na maksimalno.

Ampak, če tu berem kavč strokovnjake, vidim da je takih mojstrov polno, ki nimajo nobenega znanja ?

Marta653, 01.11.2023 ob 11:24

Pri meni je bil trifazni priklop, pa mi je mojster?? priklopil samo eno fazo. Pa mi je tudi grelo samo za odtajati meso, čeprav sem nastavila na maksimalno.

Ampak, če tu berem kavč strokovnjake, vidim da je takih mojstrov polno, ki nimajo nobenega znanja ?

Ja momčilo je prvi kavč komentator!Pa še žarnice ne zna zamenjati!

malo sem pogledal navodila:

priklop je 1f, priključna moč cca 3,5kw, kar pomeni 2 grelca (spodnji zgornji) po cca 1800W. če nastavite na marmorni kolač, morata delati oba gelca, kar pomeni da po vklopu , kako minuto potem, morate čutiti/otipati- (pazljivo) toploto zgornjega -vidnega- grelca in spodnjega na tleh pečice

tam imate nekaj o PREDGREVANJU, za hitro segrevanje pečice, morda je tu težava. sicer pa brez kakega električnega merjenja težko reči kaj je narobe

krneki728, 01.11.2023 ob 12:16

malo sem pogledal navodila:

priklop je 1f, priključna moč cca 3,5kw, kar pomeni 2 grelca (spodnji zgornji) po cca 1800W. če nastavite na marmorni kolač, morata delati oba gelca, kar pomeni da po vklopu , kako minuto potem, morate čutiti/otipati- (pazljivo) toploto zgornjega -vidnega- grelca in spodnjega na tleh pečice

tam imate nekaj o PREDGREVANJU, za hitro segrevanje pečice, morda je tu težava. sicer pa brez kakega električnega merjenja težko reči kaj je narobe

Hvala za nasvet. Ugotovila sem, da se je pečica vedno znova izklapljala zaradi tega, ker sem napačno nastavljala čas peke. Ko me je o tem podučila sorodnica sedaj ni več težav in pečica brezhibno deluje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close