Najdi forum

Venezuela

Ima kdo kakšne izkušnje s potovanjem po Venezueli?
Za vse informacije se zahvaljujem! LP!

Kdaj gres?
Jaz ze nekaj casa razmisljam v tej smeri (sicer zdej zame potovanje ni vec na prednostni listi), sem ze 2x pisala na forum za informacije pa ni blo nikol odgovora. Bo treba kar sam it pogledat.

Jaz sem bil tam pred petimi leti in je blo odlično. Zelo raznovrstna dežela z Andi, karibskim morjem in koralami , ravninsko pokrajino, slapovi…Dva kolega sta bila letos in so cene v primerjavi s takrat še precej padle, verjetno zaradi labilne politične situacije v zadnjem letu. Če te zanima kaj konkretnega pa kar vprašaj.

Lep pozdrav!

Mi lahko poves kako sta si urejala vizo?Jo lahko dobim v Caracasu?
Ce pa lahko posredujes mail, pa toliko bolje.
Lep dan

Vize Slovenci ne potrebujemo več za turistična potovanja do 90 dni.

LP!

Samo

Par vprasanj za tiste, ki ste tam ze bili:
Je boljse it v Venezuelo z agencijo ali v lastni reziji?
Kateri letni cas je najbolj primerno glede temperatur oz. klime?
Je bil kdo tam preko novega leta?
Slisala sm, da je to dost nevarna drzava-je to res?
Ce bi sla v lastni reziji; kolk pride karta in kje se spi-v hotelih ali kako drugace?
Ker je to dokaj velka drzava,treba potovati, kako?Z vlakom, avtobusom, letali…?

Hvala za odgovore.

Hm, s5 agencija, ma usak ti bo drgac reku. Jest ti lahka povem, da nam su nikamor z agencijo več razn tja k vem, da rabm vodiča k me bo pelu iz zurke do hotela in obratno. No lahka se zgodijo izjeme,sam,ce mene uprašaš, agencija nateg. Ce si pa clovk, k mas cajt 3 tedne in nimas cajta usega organizirat in brat, analizirat,itd, pol gres pa na kompas pa plačaš, se usedeš in se pustiš strečt uspred in uzad.

jest planiram pot v venezuelo in brazilijo januarja in februarja. Potujem samostojno, ker tko se tud najbolj splača (cenovno, boljzanimivo,…) res pa da ma vse svoje prednosti in slabosti (z agencijo je bolj varno). V j ameriki sem že bil in takrat se mi nič slabe zgodil, ta celina je raj na zemlji!! Moraš bit previden, pazit kam in kdaj greš, ampak na splošno ni tok nevarno kot vsi pravijo. Jest sm bil v Riu čez novo leto in morm rečt, da je blo enbkratno. Po mojem je najboje it nekam na obalo, edino če poznaš kje drugje kraj kjer bi rada bila. Spi se ponavad v hostlih, kako točno jim tam pravijo še ne vem, so pa poceni.Najboljš da vzamneš sabo Lonely planet. Sicer pa meni se je redko zgodil da sem mogu brskat po lonely planet-u za prenočišče, ker stvari potekajo same od sebe, popotniki so dragoceni ker so pomembni vir infirmacij kje se kaj splača. Po Venezueli je po mojem najbolj pametno potovat kar z busi. Letalo se po moje ne splača(predvidevam) , ker Venezuela ni ne vem kako velika. Skratka, probaj navezat čim več stikov z domačini in popotniki. Tam boš vse zvedla. PA španščina je obvezna, drugače boš poletelka od mahanja zz rokami oziroma te bojo prodal 🙂

Ja, hvala za te informacije. Spanscino obvladam, tako da to ne bi bilo tezko.
Mazi, ti se pa javi, ko se vrnes, tako da bomo meli tisti, ki tja se nameravamo podatke iz prve roke.

Zijo trik je prinesti v drzavo gotovino.Za dolar na banki dobis1500 bolivar na crnem trgu 2500bolivar ,Vize od letos ne rabimo do treh mesecev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close