Vem, da jo vara, ali ji povedat
In kaj bo ona imela od tega? Osebno satisfakcijo, da je enga zašpecala, na drugi strani pa naredila gorje naprimer otroku, da se bo lahko celo pod vlak vrgel, ko bo javnost potem cefrala njihovo familijo? – satisfakcijo, da se gre roko pravice? Dejte no dejte – sicer strogo obsojam varalice in prešuštnike, ampak nimate se kaj vtikat v zasebnost in intimni odnos drugih.
Bili sva kar dobri prijateljici. Ona do ušes v svojega moškega, kar plapolala je od sreče, on pa totalno govno, ne na dveh, na treh stolih. Bilo mi je nevzdržno, neprijetno in sem se oddaljila. Po nekaj tednih je prišla vprašat, kaj je naredila narobe. Sem ji rekla, da ona popolnoma nič, da je samo preveč naivna in zaupljiva in da jo bo življenje še pošteno teplo, če ne bo malo bolj previdna. Da jaz nisem njena mama, da bi ji to dala, da do tega spoznanja mora priti sama. In ko bo, če bo in bi me takrat potrebovala, bom v trenutku na voljo. Da naj si to zapomni. Še zdaj ga požira z zaljubljenimi očmi, on pa službeno odsoten, pa tereni, pa glede na to, da je ljubica rodila, vprašanje, če se ni celo zaplodil. Na bruhanje mi gre, da je tako slepa, ampak je ful srečna. Meni to zadošča, da ne drezam. Imam pa v spodnjem štuku stanovanje po babici in vem, da če bo rabila, bom prva naredila korak.
Absolutno NE povej. Le zakaj?! Edino, če uživaš v trpljenju drugih. Če ona ne ve, potem ne trpi. Če bo zvedela, bo trpela in verjetno še naprej ostala z njim.Torej?! Ti prijateljici želiš slabo?!
Jaz bi zelo, zelo sovražila tistega, ki bi mi kaj takega povedal. Tolerirala in verjela bi samo hčeri ali sinu.
Res ne razumem, ste sami sadisti tukaj?!
In kaj bo ona imela od tega? Osebno satisfakcijo, da je enga zašpecala, na drugi strani pa naredila gorje naprimer otroku, da se bo lahko celo pod vlak vrgel, ko bo javnost potem cefrala njihovo familijo? – satisfakcijo, da se gre roko pravice? Dejte no dejte – sicer strogo obsojam varalice in prešuštnike, ampak nimate se kaj vtikat v zasebnost in intimni odnos drugih.
[/quote]
Halo “to je njihova stvar”? Kaksna javnost?
Prosim da preberes predno komentiras…
Ce nisi uspela razumeti posta…
Moza ki vara je potrebno soociti, da vedo… ( njuni prijatelji) in naj mu recejo, da ji on sam pove.
Travme lahko dozivi samo zenska, ce bo vec let se vstrajala ob takem dedcu.
Seveda jo prijatelji najbolj poznajo in vedo kako bi odreagirala. Mislim da je fer, da se ji pove, najbolje da to slisi od moskega ki jo je prevaral. Probleme je treba resevati in ne zatlaciti pod preprogo.
Razumevanje besedil ti šepa.
Težko reči, običajno je tako, da drek bolj kot ga mešaš, bolj smrdi. Lahko sta tako, vsaj na tihem, domenjena.
Jaz bi namignila oziroma potipala v smeri, kakšen je njen pogled na zvestobo. Pa če morda kaj sluti. Diplomatsko, zelo na splošno. Od njene reakcije bi zaviselo, kako daleč bi šla v razkrivanju.
Jaz sem samo enkrat povedala prijateljici (osebo s katero je bil sem poznala in mi je povedala zanj), ker bi tudi jaz rada vedela, če bi bila na njenem mestu, potem pa je izpadlo, da sem jaz ljubosumna in bi bila rada z njim jaz. Tip je bil ženskar že od nekdaj. Od tistega se ne mešam več. Nekaj mesecev sta bila še skupaj in je videla na lastnih očeh kakšen je. Midve od takrat nisva bili več prijateljici.
iNe povedat. Zakaj? Ker ene niti nočejo slišat, samo ti izpadeš grd.
Že pred leti, družba petih fantov, dobri pijatelji. Eni z puncami, eni brez, pač kakor to gre. Eden je bil vedno bolj “babjek”, ostali ne. In ta je dobil eno RES lušno punco, lepo, joškasto, pametno, ni da ni, vsi so mu jo zavidali. Ker je bil kar je bil, je seveda še kar gledal okoli. Ko se je čez čas zaradi službe preselil na drug konec Slovenije, si je dal seveda duška. Tole stalno je imel za vikende, ostalo pa kar je prišlo. Ona je vedela, da je bolj kurbirski (to jo je na njem tudi privleklo, ker je bil “frajer”), a je kar gledala stran. Našla pri njemu v stanovanju ženske spodnjice (je rekel da je posodil kolegu stanovanje za netegnit eno), videla račune od restavracij (je bil z “kolegom”), celo njegova sestra ji je rekla naj pazi, ker je tak.
In tako je šlo kar nekaj let. Nam se je on hvalil, koliko jih je podrl, hkrati smo pa gledali njo, kako ga čaka, kdaj je šel sicer kdo z njo na pijačo ali kaj takega, a v to, kar je on počel, se nismo vtikali. Dokler ni en kolega, ki je bil ravno malo pred tem prevaran od bivše, imel dosti in ji vse povedal. Najprej ga je seveda klical ta kolega in znorel, češ kaj se meša. Ona mu je zatežila na polno, odšla pa ni. Rezultat: oba sta prekinila stike z tem kolegom, družba je razpadla, oni se je na kratko sicer malo umiril, a kmalu je bilo spet po starem. Čez čas se je ona preselila k njemu (našla tam službo), prišel je otrok itd… On je imel vedno nekam za hodit, , kolegi, posel itd…, in ga je seveda sral naprej. Ona pa lepo doma z otrokom in čakala v iluziji. Dokler ji ni en dal povedal, da se na eni od svojih poti poročil z tujko in da ima teden dni da se odseli.
Realist229, 11.12.2021 ob 16:35
iNe povedat. Zakaj? Ker ene niti nočejo slišat, samo ti izpadeš grd.
Že pred leti, družba petih fantov, dobri pijatelji. Eni z puncami, eni brez, pač kakor to gre. Eden je bil vedno bolj “babjek”, ostali ne. In ta je dobil eno RES lušno punco, lepo, joškasto, pametno, ni da ni, vsi so mu jo zavidali. Ker je bil kar je bil, je seveda še kar gledal okoli. Ko se je čez čas zaradi službe preselil na drug konec Slovenije, si je dal seveda duška. Tole stalno je imel za vikende, ostalo pa kar je prišlo. Ona je vedela, da je bolj kurbirski (to jo je na njem tudi privleklo, ker je bil “frajer”), a je kar gledala stran. Našla pri njemu v stanovanju ženske spodnjice (je rekel da je posodil kolegu stanovanje za netegnit eno), videla račune od restavracij (je bil z “kolegom”), celo njegova sestra ji je rekla naj pazi, ker je tak.
In tako je šlo kar nekaj let. Nam se je on hvalil, koliko jih je podrl, hkrati smo pa gledali njo, kako ga čaka, kdaj je šel sicer kdo z njo na pijačo ali kaj takega, a v to, kar je on počel, se nismo vtikali. Dokler ni en kolega, ki je bil ravno malo pred tem prevaran od bivše, imel dosti in ji vse povedal. Najprej ga je seveda klical ta kolega in znorel, češ kaj se meša. Ona mu je zatežila na polno, odšla pa ni. Rezultat: oba sta prekinila stike z tem kolegom, družba je razpadla, oni se je na kratko sicer malo umiril, a kmalu je bilo spet po starem. Čez čas se je ona preselila k njemu (našla tam službo), prišel je otrok itd… On je imel vedno nekam za hodit, , kolegi, posel itd…, in ga je seveda sral naprej. Ona pa lepo doma z otrokom in čakala v iluziji. Dokler ji ni en dal povedal, da se na eni od svojih poti poročil z tujko in da ima teden dni da se odseli.
….oojjeeejjj…šit tole no..
Na koncu sem se malo zatipkal. Uglavnem, ona je bila pri njemu v stanovanjum on je pa hodil okoli, tudi z aveč tednov, z raznimi izgovori. In se je zapletel z eno, kjer so doma bolj tradicionalni. In se je nekako “moral” poročiti, kar se med enim od potovanj tudi je. Babi doma pa ni imel jajc povedati. Dokler seveda ni prišel čas, ko je to nova morala pripotovati sem, pač v novi dom. Takrat je bilo doma treba povedat in je bil šok. A ta prejšnja punci si je sama kriva, ker take naivnosti ne vidiš vsak dan.
Ampak point moje zgodbe je bil, da ta, ki je vmes povedal, je samo skregal vse, naredil ni pa nič. Onadva sta po krajšem prepiru potegnila skupaj, on je pa odletel kot gumb z gat. Njen tip jo je imel pač doma in jo je lahko obdeloval toliko časa, da mu je verjela. Če si je prej leta pustila lagat, ni hudiča, da je ne bi prepričal tudi sedaj.
Tako da bolje pustiti pi miru, to je med partnerjema. Povedat morda edino v primeru, da gre res za tvojo najboljšo prijateljico in bi bilo potem res očitno, da si vedela. Sicer pa pusti, ker, kot rečeno, tista, ki je bežala pred dejstvi prej, tudi zdaj ne bo hotela verjeti.
jap.. take stvari se čutijo in zagotovo prevarane ženske to začutijo.. zdaj ene si zatiskajo oči pred resnico druge pa hočejo do resnice priti a po navadi jim varalica to preprečuje z omalovaževanjem nje.
Jaz osebno bi si želela slišat in ker bi čutila te laži, izdajo bi bilo tako priznanje dobrodošlo. Da pa bi me nekdo še omalovaževal, da zakrije svoje grdobije- ni šans da to dopuščam. No ker pa sem taka kot sem, z varalico pač ne ustvarjam odnosa, saj se človeka zelo hitro prepozna kam ga vleče ali je za zvestobo ali za izdajo.
Ko vas moški vara daje tej ženski svojo podporo vas pa vedno znova izdaja. In tu ni kompromisov za sprejemat-ker vam je vsakič znova dokazal, da vas ne ljubi. kaj boste s takim?
pritt, 01.12.2020 ob 06:22
Vem, da mož prijateljico vara, nekaj nas v družbi to ve. Ji povedat ali ne. Se mešat v to?
Če se postavim v njeno kožo, bi želela, da mi prijateljica pove…ampak vsak je zase…
če tipo fu.ka tebe obvezno povej in podaj oceno fu.ka☺ .. če pa ne, bodi pa tiho – lahko pa prijateljici namigneš, da bi kav.sala z njenim tipom ☺
Če nimate vidnih in oprijemljivih dokazov, kot to pridobijo zasebni detektivi ( fotografije, posnetki teh prešuštnikov), se ne mešajte v tujo intimo z izpovedbmi in soočanji. Nimate te pravice – ni to vaš poklic, poslanstvo, naloga. To je zgolj slovenski nacional šport. da de potem širijo vaške govorice, ljudje pa se fetiširajo nad nesrečo drugih. Samo dokazi štejejo.
Forum je zaprt za komentiranje.