Vem, da jo vara, ali ji povedat
Osebno se mi zdi molčati želi hinavsko. Dobro, če bi šlo za neko X osebo, potem to pač ni tvoja stvar, ampak prijateljico… Če bi se meni to zgodilo, pa mi prijateljica, ki bi vedela, ne bi povedala, bi se mi zdelo, da sem bila 2x prevarana, s strani partnerja in s strani prijateljice. Nikomur ne bi mogla več zaupati.
Seveda. Pripravi pa se da ti bosta tako varalica kot ona ce noče vidt resnice zmetala vate svojo svinjarijo.
Jaz če ne bi mogla povedat se z osebo, ki bi ji morala lagat tudi ne bi več družila. Da bi meni v taki situacji lagala oba bi skenslala oba takoj, ker lazi prevare custvene zlorabe ne toleriram.
Cca 20 let nazaj. Zelo dobra prijateljica( 4peresna deteljica) je bila noro zaljubljena v tipa za katetega smo vse vedele da je orto kurbir. Da bi se kaco nategnu ce bi luknjo najdu.
In je celo zanosila z njim. Namerno, da bi ga obdrzala.
Jaz edina sem ji rekla da je trola, butara in se kaj , v obraz. Druge, so ji hinavile saj se bo spremenil….
Ko je bila noseca in doma je on redno hodil ven, videvale smo ga vsak petek, vsako soboto, ponavadi nalit, se je lizaril na plesiscu alu v separeju. In niti ni skrival.
In sem ter tja ji je kdo( XY) se povedal…
On se ji je zlagal, da je bil z nami tremi, kot ces… s tvojimi prijateljicami sem bil cel vecer. In ona vsakic , to peljala. Da se ji drugi lazejo, enkrat je meni dopeezdilo in ko me je frgerala kaj je delal, sem rekla, obleci se eno soboto, vzemi taksi in uleti…pa bos sama videla.
Nikoli ni tega naredila.
Ko sta bila 2 otroka, stara ze tam 8 in 10 let sta sla narazen, ker ga je v domaci splalnici dobila z drugo.
In potem je meni enkrat rekla, kot ces nisi mi povedala.
In sem ji lepo odgovorila, “tudi ce bi ti, mi ne bi verjela. Ker si imela v glavi to da sem ti ziher fous, ker si ujela najvecjega koorbirja ki je bil v tvojih oceh postena trofeja….ali kar koli ze. ” Enkrat sem dala iskren nasvet kaj si mislim in si ga ignorirala….”
Nic ni komentirala. Samo malo pokimala…
Sedaj je v vezi z ozdravljenim alkoholikom… kaksno leto.
Vsi se jih izogibamo, ker model je tezkokategorni psihator.
Moj ga je hotel ze enkrat zabrisat iz bajte ko je pri skupni vecerji , za RD , psihiral celi druzbi ce je nuja pit vino pri vecerji. In da smo kroniki ker se sladico jemo alkoholno( hruske v teranu z vanilijevim sladoledom)
A vsi se ga spomnemo kako je ponavadi v lastnem kozlanju in scanju lezal kje.
Ona pa spet v 10ih nebesih….on jo ima res rad….vse kar ji psihira ji zgolj zato ker jo ima neizmerno rad…
Se… pravi…….kaj cem ji rect ko me vprasa za nasvet…. da je magnet za loozerje, kretene, odvisnike..
Pravi hinavci ste nekateri. Najboljše je ne povedati, ker zakaj bi bili drugi srečni, če vi niste, a ne? Kar naj jim natikajo rogove, da se jim boste lahko za hrbtom smejali ali jim potiho privoščili.
Pravo odločitev lahko sprejme samo nekdo, ki razpolaga z vsemi informacijami. Če mu nekaj prikrivamo, smo soodgovorni za njegovo nesrečo. Če pa mu povemo, on pa se odloči, da bo vseeno ostal s prevarantom, si je pot v pekel tlakoval sam. Mi imamo čisto vest, ker pri tem nismo sodelovali.
Smo se pogovarjale nekoč v družbi in je ena izjavila, da ne želi, da se ji pove, če bi njenega kje videle z drugo. Razšla se ne bi, le trpela bi, ker bi vedela, da jo je varal – je pojasnila.
Moški imajo večinoma jasen odnos glede “natikanau rogov” in sploh ne bi bilo dileme, ali si prijatelji to povedo med seboj.
Jaz ne vem, če bi ji kr direkt povedala, ker lahko, da bi si zatiskala oči in ne bi hotela verjet in bi še mene naredila pred ostalimi še kje, da sem zavistna ali da lažem, nikol ne veš, kako bi resnico sprejela. Bi pa poskrbela, da bi izvedela na drugačen način, recimo njenega bi “nehote slikala” z drugo in bi ji to pokazala ter se naredila, da sploh njenega nisem videla. V glavnem tako bi poskusila prikazat, da bi ona sama prišla do spoznanja, da jo njen vara.
Ce te vlece v to da bi ji povedala in Ce sta res tesni prijateljici nacni temo o varanju in o tem ce bi si vi2 med sabo povedali.. ce bo rekla da bi ti verjela in zelela slisat resnico ji povej. Sicer ne diraj.
Sama verjamem v to, da vsaka ki je prevarana to cuti ali pa bo slej ko prej izvedela sama… seveda si pa mnove uatiskako oci.. tako jim je lazje!
Drugace pa jaz osebno tega ne bi povedala niti sestri, ceprav vem da bi mi verjela.
Forum je zaprt za komentiranje.