Najdi forum

Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › velikonočno jagnje

velikonočno jagnje

Ker sem ugotovila, da ima tašča modelček za velikonočno jagnje in še nikoli ni bil uporabljen mi je tokrat to postal nekakšen izziv – saj bi rada z njim razveselila otroke. Zato prosim vse, ki ste jagnje že kdaj izdelale, za recept. Hvala že v naprej.
L.P.

Hej! Tega se nisem delala in nimam niti pojma,kaksno testo naj bi bilo. V Italiji delajo velikonocnega goloba,ki je po teksturi malo podoben panettonu.
Mislim,da bi bil recept za sarkelj kar v redu,kar se rahlosti tice. Lp Babi

Pa kaj ni zraven pekaca tudi recept? Na naslednji strani imas nekaj receptov (glej pasico na desni strani), so pa na zalost v nemscini.
Ce rabis prevod sporoci.

Polona pozdravljena!

Pri naši mami imamo model,ki je zelo velik-smo ga podedovali še iz umproforjevih pakitov po 2.svetovni vojni-še od moje prababice z njim se podeduje tudi recept.Upam da ti bo kaj pomagal.
5 jajc
14 dag sladkorja
16 dag moke
Vse skupaj zmešaš,testo je malo trše kot za šarkelj.Z njim napolniš pomaščen model-pazi,da gre res v vse luknje,da ne boš dobila jagnje s polovično glavo.
pečeš 1 uro pri 180 ,nato ohladiš,majbolje,da ga obliješ prvi dan takoj,ko se čist ohladi,becke pa nabrizgaš naslednji dan.
Za obliv potrebuješ beljake in slador v prahu.Masa naj bo kar tekoča,vendar ne preredka,da bo ovca postala bela.
Za becke potrebuješ enako maso,vendar precej gostejšo-delaš po občutku.Z brizgo lepo počasi v vrstnem redu brizgaš becke-ne vem kako bi to drugače imenovala.
Ma sm se pa razpričala LP

Podroben recept za jagnje s. Nikoline je v aprilski reviji Ognjišče. lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close